Bleke solstråler

av (forfatter).

Publica 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

ritaolines eksemplar av Bleke solstråler

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske Romaner

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Spiseforstyrrelse. Depresjon. Det er det livet til Elvira dreier seg om. Det er vanskelig å komme utenom det. For Elvira er livet mørkt, trist, vanskelig og smertefullt. Men det må jo finnes mer enn det. Det må da være noe mer her i livet? I "Bleke solstråler" følger vi Elvira som både kjemper, men også nekter å kjempe, for å bli frisk. Finnes det et blekt håp?

Bokdetaljer

Forlag Publica

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282511759

EAN 9788282511759

Språk Bokmål

Sider 224

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Karakterene i boka synest jeg manglet dybde og de ble veldig overfladiske. Det eneste som gikk i dybden og som ikke var overfladisk var Elviras Spiseforstyrrelse og depresjon. Det gikk så dypt at på mange måter virket boka mer som en selvbiografi. Store deler av boka dreide seg bare om hvordan Elvira kjempet med problemene og veien ut av problemene. Når karakterene og kommunikasjonen var overfladisk så skjedde det noen ganger valg og utvikling som var veldig brå og unaturlig. Det er også nevnt noen ting i boka som jeg mener er viktig og som burde ha mye større plass i boka. Det er heller ikke lurt at Hovedpersonen står for noe helt annet enn i bok nr. 2 uten god begrunnelse og utvikling. Boka hadde nok blitt bedre hvis de hadde kuttet ut litt av Elviras problemer og gitt heller mer dybde til karakterene og det jeg savnet i boka.

Språket var enkelt og veldig rett fram. Men her er det også ting jeg vil peke på. Noen setninger var ufullstendige. Enten at et ord (eller flere) manglet eller så kom det ikke tydelig fram nok hva forfatteren ville si med. Noen setninger kunne ha vært skrevet bedre og blitt forkorta istedfor for å bruke haugevis av adjektiver. Det er heller ikke lurt med gjentakelser, i hvertfall ikke i samme setning.

Dette hørtes ut som skikkelig slakt. Men helt slakt får den ikke. Man kommer tett inn på Elvira`s problemer. Man får en unik og troverdig innsikt i hvordan det er å leve med sykdommer. Jeg føler at jeg har lært noe av boka. Så det som er negativt med boka var også det som var positivt med boka. Ellers var boka helt grei selv om den hadde vesentlige mangler. Så var forsida fantastisk nydelig<3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Elvira elsket bøker og film.Hun kunne flykte til en fantasiverden og ta en pause fra virkeligheten.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I mange år hadde hun sagt til seg selv at hun var feit, stygg,dum,dårlig,svak,redd og mange andre negative ting. Hun hadde etter hvert trodd så mye på seg selv at det aldri falt henne inn at hun kanskje tok feil. Derfor ble hun like overrasket hver gang noen sa noe positivt til henne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for at du var god mot meg når ingen andre var. Takk for at du holdt ut lenger enn hva som kanskje var godt for deg. Takk for at du fremdeles bryr deg om meg og ikke behandler meg som en fremmed eller en uinteressant person[...]

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle mennesker ønsket seg vel erkjennelse og ros? ikke alltid fordi de trodde så godt om seg selv og på den måten fikk dyrket sitt eget ego, men bare for å vite at man ble sett, bare for å få en oppmuntring som gav mot og krefter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Likevel føltes det som livet hennes var mest preget av vonde og vanskelige hendelser. Kanskje mest fordi hun slet psykisk, og da ble selv små, vonde ting vanskelig å takle.Det sperret for de gode tingene, og hvis de først kom, så var det vanskelig å sette stor pris på dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen kan bli frisk på egenhånd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hun tenkte på ulykken. Hun tenkte på hvor skjørt menneskelivet var, og hvordan det på et øyeblikk kunne være over. Så plutselig. uten forvarsel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Med forståelse kom tålmodighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun ville ikke ta tak i problemene, hun ville tvinge dem bort og la dem forsvinne, fordampe, fordufte

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ei foreløpig liste over hva jeg har lest i 2012. Det er ikke så mye å skryte av foreløpig. Men lista vil bli oppdatert fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar