Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren var med i kompani Linge, og en av lederne for Vemork-aksjonen under andre verdenskrig. I boka forteller han blant annet om sin egen bakgrunn, om opptakten til krigen, og om opplæringen i Kompani Linge i Storbritannia. Boka gir en detaljert skildring av Vemark-aksjonen i februar 1943, om ulike operasjoner, og om kappløpet om atombomben. Siste del handler om Operasjon Sunshine, en hittil ukjent del av norsk krigshistorie.
Omtale fra forlaget
Nærmere midnatt den 18. Oktober 1942 lander fire mann i fallskjerm i Songadalen på Hardangervidda. Dette er fortroppen for en britisk operasjon som skal ødelegge tungtvannsanlegget på Vemork - av vital betydning for den tyske krigsmaktens arbeid med å fremstille atombomben. I denne dramatiske og spennende beretningen opplever vi livet på vidda, kulda, sulten, ventingen på slipp, og kameratskapet som sveiser de fire karene sammen. Forfatteren, som var en av lederne for Vemork-aksjonen, gir også interessante glimt fra opplæringen i Kompani Linge i Storbritannia. Boken er illustrert med forfatterens private bilder og bilder fra Norges Hjemmefrontmuseum. Jens-Anton Poulsson (f. 1918) kom med i Kompani Linge høsten 1941 og var en av lederne for Vemork-aksjonen i februar 1943. Da han sluttet i forsvaret, var oberst Poulsson sjef for Telemark infanteriregiment nr. 3.
Forlag Orion
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788245808032
EAN 9788245808032
Serie Orion dokumentar
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Norge
Omtalt person Jens Anton Poulsson
Språk Bokmål
Sider 189
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Boken gav meg både spenning dramatikk og forståelse av hva tungtvannssabotasjen innebar for verdenmakten
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketGjør det du det du mener er riktig hva det enn måtte være og du vil sjelden ta feil.Problemet blir dermed redusert til å fastlå hva som er riktig og ikke hva du helst vil gjøre.