Slaget om Narvik

av (forfatter).

Vega forlag 2021 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Norahs eksemplar av Slaget om Narvik

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

debatt/samfunn

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I boken Slaget om Narvik forklarer forfatter Alf R. Jacobsen det storpolitiske spillet om Norge og den krigsviktige frakten av jernmalm fra Narvik. I løpet av noen timer blir malmbyen satt i verdens fokus mens krigsmaktene barker sammen. Først på sjøen, siden med omfattende landoperasjoner. Kampene er intense og tapene store på begge sider. Med senkningen av de utrangerte panserskipene Norge og Eidsvold får nøytrale Norge for alvor smake virkningen av hensynsløs moderne krig.føring. Forfatteren har med sitt unike kildearbeid og sin historis.ke innsikt igjen bevist at han evner å formidle så vel de store linjene som enkeltmenneskets plass i det store dramaet. Slaget om Narvik tar for seg det historiske bakteppet til Nordisk Films storsatsning. Boken er en omredigert utgave av Angrep ved daggry (2012) og Bitter seier (2013). Manus er tilpasset filmens tidslinje og innhold.

Omtale fra forlaget

Våren 2022 har storfilmen Kampen om Narvik premiere. En stjernespekket rolleliste med regissør Erik Skjoldbjærg bak kamera leverer en av de mest påkostede produksjonene i norsk filmhistorie. Handlingen i filmen utspiller seg med et ytterst dramatisk bakteppe - det tyske angrepet på Narvik 9. april 1940.

I boken Slaget om Narvik forklarer forfatter Alf R. Jacobsen det storpolitiske spillet om Norge og den krigsviktige frakten av jernmalm fra Narvik. I løpet av noen timer blir malmbyen satt i verdens fokus mens krigsmaktene barker sammen. Først på sjøen, siden med omfattende landoperasjoner. Kampene er intense og tapene store på begge sider. Med senkningen av de utrangerte panserskipene Norge og Eidsvold får nøytrale Norge for alvor smake virkningen av hensynsløs moderne krig.føring. Forfatteren har med sitt unike kildearbeid og sin historis.ke innsikt igjen bevist at han evner å formidle så vel de store linjene som enkeltmenneskets plass i det store dramaet. Slaget om Narvik tar for seg det historiske bakteppet til Nordisk Films storsatsning.

Boken er en omredigert utgave av Angrep ved daggry (2012) og Bitter seier (2013).
Manus er tilpasset filmens tidslinje og innhold.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788282118682

EAN 9788282118682

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Narvik

Språk Bokmål

Sider 364

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Trodde boka ville fortelle mer om økonimiske og politiske hendelser, men innholdet dreier seg først og fremst om militæriske detaljer, så det var ikke så spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det kan ikke være riktig og rasjonelt at en overfallsmakt skal vinne en rekke fordeler ved å sønderrive alle lover og skjule seg bak motstanderens medfødte respekt for loven. Humanitet må være vår rettesnor mer enn legalitet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket