En rettferdig dom

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (52 terningkast.)

208 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Amaia Nattregns eksemplar av En rettferdig dom - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Saken er dypt tragisk, og opplagt. Leo Lande, en ung mann med dramatisk fortid, er observert på motorsykkel i nærheten av stedet der Ami Anker ble drept. Under avhør tilstår han uforbeholdent, og blir dømt for drapet. Men noe motiv for ugjerningen vil han ikke oppgi, og mordvåpenet blir ikke funnet. Lita Anker, Amis mor, kan ikke forsone seg med at hun aldri har fått noen forklaring på hvorfor datteren måtte dø. Hun ber Svend Foyn forsøke å finne et svar, og den varmhjertede Tønsberg-advokaten begynner å nøste i en sak som viser seg langt fra avsluttet med Leo Landers tilståelse. Boka er den fjerde med Svend Foyn i hovedrollen.

Omtale fra forlaget

Saken var dypt tragisk, og opplagt: Ami Anker er blitt drept. Og Leo Lande, en ung mann med dramatisk fortid, var blitt observert på motorsykkel i nærheten. Under avhør tilsto han drapet, og senere ble han dømt. Men noe motiv for ugjerningen ville han aldri oppgi. Amis mor, Lita Anker, har aldri kunnet forsone seg med dette. Hun ber Svend Foyn forsøke å finne et svar. Den varmhjertede Tønsberg-advokaten begynner så å nøste i saken som viser seg å være langt fra avsluttet.«Det er kanskje ingen krimforfatter i Norge som befordrer slik leselyst som Jan Mehlum.»Terje Stemland, Aftenposten«. en svært spennende og godt gjennomført kriminalintrige, som i tillegg nærer seg av en lekende lett stil.»Turid Larsen, DagsavisenJan Mehlum er født i Tønsberg i 1945. Han er utdannet sosiolog, og har en svært variert yrkesbakgrunn, blant annet som førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold, som u-landsekspert og som privat kinogründer. Han debuterte som skjønnlitterær forfatter med kriminalromanen Gylne tider i 1996, første bok i en serie på hittil sju om Tønsberg-advokaten Svend Foyn. Bøkene er oversatt til svensk, nederlandsk og tysk. Hele serien er også planlagt filmet for kino og tv.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205350205

EAN 9788205350205

Serie Gyldendal krim

Genre Krim

Omtalt sted Tønsberg

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 26 21 5 0 0

Bokomtaler

EN RETTFERDIG DOM AV JAN MEHLUM

Første gang utgitt i 2000.

Jan Mehlum har skrevet en rekke krimbøker om småbyadvokaten Svend Foyn. Dette er den fjerde i rekken, og etter denne har det kommet mange flere. Jeg har anmeldt boken En god sak som kom i 2012. Anmeldelsen kan du lese her. Jeg har tidligere lest bøkene Madrugada, Bake kake søte og Straffen som jeg også gjerne anbefaler videre.

Leo Lande sitter fengslet for drapet på en tenåringsjente som skjedde to år tidligere. Han tilsto drapet, men har aldri vilt gi noen forklaring for motiv eller hvor han har gjort av drapsvåpenet. Moren til jenta har aldri slått seg til ro med dette og ønsker å vite hvorfor datteren hennes ble drept. Hun engasjerer advokaten Svend Foyn som tar saken.
Foyn besøker Lande på Ullersmo, men bare dager etter besøket blir Lande funnet død av en overdose heroin. Politiet er overbevist om at det er et drap og varetektsfengsler Foyn etter at de finner hans fingeravtrykk på sprøyten. Foyn fortsetter å etterforske saken selv etter at Leo Lande er funnet død. Kanskje klarer han å nøste opp i saken uansett?

Nå har jeg som nevnt over lest flere bøker av Mehlum tidligere, så jeg er ikke overrasket over at jeg likte denne. Men det jeg er overrasket over er at denne boken er den beste av de jeg har lest. Den har vært enda mer spennende og plottet har vært enda mer utspekulert. Vi har drap på en tenåring, som opprører de fleste, vi har gamle uløste kriminalgåter, vi har en kameratgjeng der en er sporløst forsvunnet og en annen dør i fengsel, mens de resterende lever livet tilsynelatende uten å se seg tilbake. Vi har frigjøringsbevegelsen i Sør-Afrika (ANC) og vi har rasisme. En stor deilig miks av en kriminalroman! Absolutt lesverdig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Svend Foyn nr 4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg vil anbefale av norske forfattere!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det annet kinn - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Gylne tider - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Kalde hender - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "En nødvendig død - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "For guds skyld - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Den siste dansen - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Din eneste venn - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Dødens investeringer" av Kjell Ola Dahl
 • "En god sak - en Svend Foyn-roman" av Jan Mehlum
 • "To komma åtte sekunder - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Lengsel etter penger - en kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Straffen - en Svend Foyn-roman" av Jan Mehlum
Alle bokanbefalinger for dette verket