Den stille leieboeren

av (forfatter) og Morten Hansen (oversetter).

Aschehoug 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (51 terningkast.)

116 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Monika Svarstads eksemplar av Den stille leieboeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

krim

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788203397080

EAN 9788203397080

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 371

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 25 14 1 3 0

Bokomtaler

Vi følger en kvinne som blir holdt i fangenskap av en mann. Mannen er pen, respektert, har jobb og familie. Og på fritiden dreper han kvinner. Men akkurat Rachel har han holdt i live. Etter at kona hans dør, må han flytte. Han tar med seg kvinnen, og introduserer henne til datteren sin som den stille leieboeren. Alt under streng kontroll. Underveis får vi tilbakeblikk fra kvinnens tidligere liv, datterens tanker, og en kvinne som etter hvert blir forelsket i mannen. Dette er en grusom historie! Men den er så intens at man blir dratt inn, og det er umulig å legge boka fra seg før siste side er lest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det tok litt tid før jeg kom inn i fortellerstilen og boken er en smule hypet opp, men absolutt en god bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Den stille leieboeren" av Clémence Michallon
– Leseeksemplar fra Aschehoug

Aidan framstår som drømmemannen, kjekk og sjarmerende. Men han har selvsagt en mørk, skjult side – han kidnapper og dreper kvinner. Rachel skiller seg ut blant de andre. Hun holdes skjult i et skur. Da Aiden må selge huset sitt, og skal bo sammen med datteren sin, overtaler Rachel han til å ta henne med. De blir enige om at hun skal spille en leieboer.

Her har du en knallbra psykologisk thriller, og du kommer tett på offeret til en seriemorder.

Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig god psykologisk thriller. «Rachel» er holdt fanget av en seriemorder i 5 år, og gjør alt hun må for å holde seg i live. Vil hun klare å komme seg fri før hun blir drept? Seriemorderen er en høyt ansett mann i lokalmiljøet, nylig enkemann med en datter. Fortellingen har Rachels perspektiv, men også datterens og mannens nye venninne (hans neste offer?) Godt driv, god oppbygning og fortellerteknikk, gode vendinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de bedre psykologiske thrillerne jeg leste i fjor, selv om den ikke var nyskapende.
Men likte måten hvordan handlingen ble gjennomført på. Det var det som var fengslende, og seriemordere er jo alltid fascinerende å lese om, både de i bøkenes verden og de i virkeligheten.

Å leve med en seriemorder
Den er om "Rachel" som blir tvunget til å late som hun heter det av Aidan, som har kidnappet henne og holder henne fanget. Hun må gjøre som han sier, hvis ikke vet hun hva som vil skje. I begynnelsen bodde hun i et skur i hagen, men siden Aidan og datteren skal flytte og leier et hus, får Rachel få bo i huset sammen med dem. Datteren Cecilia på tretten år vet ikke at faren er en seriemorder, og hun får vite at Rachel er en venn som trenger litt hjelp og støtte gjennom en tung tid. Det er derfor hun må bo hos dem. Grunnen til at Aidan og datteren flytter, er fordi Aidans kone døde av kreft og de må se etter et nytt sted. De får leie huset av en dommer. Ironisk nok ...

Det er ingen som mistenker at Aidan er en seriemorder, fordi han er en vanlig mann som er svært godt likt av alle i nærområdet. I følge dem er han en fantastisk bra fyr, og den fasaden har han tenkt å holde på så lenge som mulig. Samtidig blir man kjent med Emily som er restauranteier. Adain er stamgjest, og hun er svært betatt av ham. Hun vet heller ingenting om kvinnen han holder fanget i huset.

Spørsmålet er bare hvor lenge Aidan kan holde fasaden skjult mens han lar sitt nyeste offer få bo i selve huset. Klarer hun å rømme, eller er hun for redd og manipulert til å prøve?

Interessant fortellerstemme
Clémence Michallon er fransk, men hun skrev boka på engelsk. Som nevnt er ikke boka spesielt original, men fortellerstemmen gjorde hele handlingen mer interessant. Vi får lese fra offerets perspektiv, tidligere offere, Emilys perspektiv og datterens. Man ser på Aidan gjennom andres øyne. Noe som var litt spesielt for gjennom offerets perspektiv blir man kjent med Aidan som en seriemorder, kontrollfreak og et monster, mens fra andres perspektiv blir man kjent med ham som en god og vanlig mann. Det var en vedig splittet leseopplevelse.

Det høres kanskje utrolig ut noen lever som en seriemorder og samtidig som familiemann, men det har skjedd i virkeligheten at seriemordere har vært gift og hatt vanlige familieliv, uten at de hjemme visste noe om hva som foregikk. Bare se på John Wayne Gacy (The Killer Clown), Dennis Rader (BTK killer), Gary Ridgway (The Green River Killer), og Joseph James D'Angelo (Golden State Killer), og flere også. Men tenkte å nevne de mest kjente som var gifte mens de var aktive seriemordere.

Det var også interessant å lese fra offerets perspektiv som hele tiden tenker på å overleve uansett hva som skjer, og som må være svært tålmodig på å vente til rette øyeblikk for eventuelt komme seg unna - hvis mulig. Man følte sympati med henne uten at hun ble stakkarslig, men heller betraktet som en sterk person.

Den stille leieboeren var for en gangs skyld en fascinerende psykologisk thriller som var passe mørk, og som heller ikke ble kjedelig. Kapitlene er korte, det skiftet hele tiden perspektiv, og selv om man aner slutten, må man finne ut hvordan det skjer, og om man har rett. Det var kjekt å lese en psykologisk thriller som ikke var kjedelig, og seriemordere er alltid fascinerende og grusomt å lese om.

Boka er stemplet som psykologisk krim, men synes det heller er en psykologisk thriller.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra bok, vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde store forventninger til denne boken,men ble skuffet. Dette var rett og slett kjedelig. Terningkast to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne hadde jeg store forhåpninger til, men nei... Minst 3 jeg-stemmer + en du-stemme (hovedpersonen omtaler seg selv i du-form) gjorde at denne ble for oppstykket og forvirrende for meg. Synd, for plottet er knakende godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lager en liste over bøker jeg ønsker å lese, mange av dem faktisk basert på omtaler her på bokelskere.no.
Mest som en huskeliste for meg selv.
Lista er i stadig endring, noen bøker blir lest ferdig, og nye ønsker kommer til.
Mange forfattere som for meg vil bli nye bekjentskaper.
Uprioritert rekkefølge.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her ligger alle bøkene som jeg har lest i denne perioden.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min egen liste over leste bøker gjennom året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den låste døren" av Freida McFadden
  • "Alle de slemme jentene" av Chris Whitaker
  • "Min venn, Alice" av Mally Marlene
  • "Det du eier evig - en politiroman" av Inger Johanne Øen
  • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
  • "Sommeren før dagen i mars" av Marit Reiersgård
  • "Løgnene du fortalte" av Harriet Tyce
  • "Den tause fuglen" av Peter Mohlin
  • "Den blå villaen" av Eva Frantz
  • "Lucia" av Bernard Minier
  • "Tre små løgner" av Laura Marshall
  • "Byttet" av Stefan Ahnhem
Alle bokanbefalinger for dette verket