Home

av (forfatter).

Chatto & Windus 2012 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

marithcs eksemplar av Home

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Chatto & Windus

Utgivelsesår 2012

Format Hardcover

ISBN13 9780701186074

Språk Engelsk

Sider 160

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Frank Money er 24 år og har kommet hjem i fra en traumatisk krigserfaring i Korea. Han har lite til overs for hjemstedet sitt i det segrergerte Georgia, men vender likevel nesa hjemover fordi søsteren trenger han.

Jeg likte denne historien og måten den blir fortalt på. Home er en god bok, med noen innvendinger som jeg forøker å forklare i siste avsnitt.

Først vil jeg dele en svært kritisk anmeldelse av boken jeg leste i The Guardian, der det også antydes at Morrisons største suksess Beloved (Elskede) er plagiat (!). Jeg linker til anmeldelsen skrevet av Sarah Churchwell fordi den gir et forfriskende blikk på en nobelprisvinner som jo vanligvis sitter litt uangripelig på en høy litterær trone. The Guardian. I anmeldelsen hevdes det blant annet at Morrison har et lite prosjekt dersom målet med hennes litteratur ikke er annet enn å vise oss all verdens lidelse. Jeg er helt uenig. Dersom Morrison igjennom sitt forfatterskap har gjort afro-amerikanernes, og da særlig kvinnenes, historie, liv og prøvelser kjent for alle som har villet lese er ikke det noe lite prosjekt. Og hun skriver også etter mange kyndiges oppfatning svært godt. Som vanlig leser deler jeg den oppfatningen. Home har også fått gode anmeldelser i USA.

Det er likevel ihvertfall et synspunkt jeg deler med Sarah Churchwell og det er at Home er altfor kort. Det er som Morrison har begynt på noe hun ikke gadd å avslutte. Det er en stor oppgave å få leseren engasjert i Frank på de få sidene hun har gitt seg selv til rådighet. Det klarte hun i mitt tilfelle og søsterens skjebne smertet det også å lese om. Likevel ble det særlig med sistsnevntes historie noe summarisk over det hele. Jeg raste igjennom livet hennes med en følelse av at jeg ville vite mer. Jeg leste Home rett etter The twelve tribes of Hattie og tenker at Frank og søsterens historier kunne vært to kapittel i Hatties familiesaga. Home inneholder altså etter mitt skjønn godt stoff , men det er altfor lite av det. En Nåde, som var Morrisons forrige bok, var også kort. Den var midlertid skrevet på en helt annen måte. Jeg oppfattet den som mer krevende å lese og at stoffet krevde en konsentrasjon som fungerer best innenfor ikke altfor mange sider. Home er en helt annen type historie og en rett fram fortalt fortelling som kunne tålt mye mye mer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Come on, girl. Don't cry," whispered Frank.
"Why not? I can be miserable if I want to. You don't need to try and make it go away. It shouldn't go away. It's just as sad as it ought to be and I'm not going to hide from what's true just because it hurts."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Elskede" av Chloe Anthony Wofford
  • "Stalins kyr" av Sofi Oksanen
  • "Mørkets hjerte" av Joseph Conrad
  • "De usynlige" av Roy Jacobsen
  • "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna
  • "Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede" av Jan Wiese
  • "Den merkelige hendelsen med hunden den natten" av Mark Haddon
  • "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson
  • "Nittenåttifire" av George Orwell
  • "Heksene" av Pénélope Bagieu
  • "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren
  • "Naiv. Super" av Erlend Loe
Alle bokanbefalinger for dette verket