Ingen hylle
2017
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Basert på sin erfaring fra Nigeria og USA, definerer Chimamanda Ngozi Adichie i Kjære Ijeawele femten forslag til en feministisk oppdragelse av et barn. Forslagene belyser en allmenn idé om likeverd, respekt og selvstendighet på tvers av kulturelle og geografiske grenser. Chimamanda Ngozi Adichie er en prisvinnende forfatter som er bosatt i både Nigeria og USA. Tekstene hennes er blitt oversatt til 30 språk, og er blitt trykket i en rekke publikasjoner. Gyldendal har utgitt flere av hennes romaner, og senest essayet Vi burde alle være feminister (2015). «Et viktig poeng med denne utgivelsen på norsk, er at vi som nordiske kvinner blir minnet om de mange som ikke har samme rettigheter eller muligheter som oss selv. En annen grunn til å lese boken er at den åpner øynene for de mer skjulte mekanismene for forskjellsbehandling også vi nordiske mødre bidrar til.» Anne Cathrine Straume, NRK
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2017
Format E-bok
ISBN13 9788205504172
EAN 9788205504172
Språk Bokmål
Sider 56
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Gaven til alle som har ei dotter, tantebarn, barnebarn eller ventar ei jente! Lettleseleg og oppmuntrande feministisk manifest om å ikkje kjønnsdele.
En fin liten perle av en bok, med 15 råd om en feministisk oppdragelse av et jentebarn. Vakkert formulert, om ikke nyskapende råd for oss som har tenkt, lest og diskutert feminisme, så utrolig spennende å se det med nigerianske øyne. Men rådene er helt klart gyldige, også i den norske virkeligheten. Et gavetips til vordne foreldre!
Ønsker med imidlertid rådene om hvordan man skal oppdra en gutt feministisk.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketVi har en verden full av kvinner som ikke klarer å puste ordentlig fordi de altfor lenge er blitt oppdratt til å presse seg inn i former for å kunne behage.
«Fordi du er jente» er aldri en grunn til noen ting. Noen gang.
Hvis vi ikke tar kjønnsrollenes tvangstrøye på barna våre, gir vi dem rom til å fylle hele sitt potensial.
Ditt feministiske premiss bør være: Jeg betyr noe. Jeg betyr like mye. Ikke "hvis bare". Ikke "gitt at". Jeg betyr like mye. Punktum.
Gi deg selv rom for å mislykkes.
Tillatelse er et foruroligende ord. Tillatelse handler om makt.
Lær henne å aldri universalisere sine egne standarder eller erfaringer. Lær henne at hennes standarder bare er hennes, og ikke andre menneskers. Dette er den eneste nødvendige formen for ydmykhet: erkjennelsen av at forskjeller er normalt.
27/40
Ekstra:
9/12