Jeg satte meg ned og lagde en liste over de beste bøkene noensinne skrevet. Her er topp 30:


Godt sagt! (45) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Fin liste med mange gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin liste som ikke har gått ut på dato selv om det er noen år siden den ble laget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har berre lest Uroens bok, Sult, Idioten og Døde sjeler. Eg likte spesielt godt førstnemnde. Takk for fine tilrådingar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye bra på lista di - stusser likevel litt over to av de gamle klassikerne - Den Guddomlege Komedie og Don Quixote. Komedien er jo et referanseverk og interessant å lese enten man er/ønsker å være kultursnobb eller ikke;-) Jeg likte meg relativt godt i Inferno, men synes Purgatorio og Paradiso var temmelig krevende å komme gjennom - heller ikke spesielt interessant med noen unntak. Skjønner også hvorfor det er helvete som er mest brukt som referanse. Don Quixote har en herlig første del - vanvittig galskap og mange underholdende episoder. Jeg må innrømme at jeg synes andre del trekker verket kraftig ned - det er jo bare repetisjoner i 400 sider og mener verket hadde vært langt bedre om Cervantes ikke hadde latt seg provosere til å skrive del 2. Jeg er med andre ord nysgjerrig på hvorfor du synes de fortjener å være blant de 30 beste???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spoilere for de som ikke har lest Don Quijote! <<<

Selv er jeg av den mening at første del av Don Quijote er mer langtekkelig enn andre del, med alle historiene til folk de møter på, en 40 sider lang novelle, o.l. Men selvsagt, de fleste minneverdige episodene finner man i denne delen og humoren her er virkelig flott - samtidig med at man ler får man tårer i munnen. Og duoen Sancho Panza og Ridderen av den bedrøvelige skikkelse har vel ennå ikke sett sin like, hverken i Han Solo og Chewbacca eller Holmes og Watson.

Likevel, I del to får Don Quijote en ny dimensjon, hinsides parodi og komedie, ja der blir den et forbløffende moderne verk med ganske lik tematikk som i Dostojevskijs Idioten, en helgen dømt gal av sine omgivelser og latterliggjort fordi han er den eneste renhjertede i Spania (eller for den saks skyld hele verden). Episoden hvor Sancho Panza omsider blir utnevnt til guvernør er en leksjon i visdom, og avstettelsen fra hans embete er kanskje den mest gripende eller hjerteskjærende scenen jeg til nå har lest – jeg vet ikke hvorfor det gikk slik inn på meg. At en så enorm sympati har blitt bygd opp til en lubben, feig og eselridende bonde tyder på mesterlig fortellerkunst i seg selv. ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig bra forsvar for annen del av Don Quixote - og jeg kan ikke annet enn si meg enig i at det var en flott episode du har trukket fram. Jeg opplevde også større og større symapti for Sancho Panza og har jo endt opp med å bli veldig glad i både den lange magre og den lille lubne. Jeg klarer likevel ikke fri meg fra å tenke at romanen hadde blitt veldig mye bedre om den var en gode del kortere - mulig det beste ville være en slags "Reader Digest"- versjon - en forkortet utgave der bare de beste episodene blir funnet verdig trykksverte;-) Uansett - takk for en flott innvending...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, storslått liste. Enig i mye, interessant å lese og flott med et par linjer om hver bok. Fikk òg et par gode boktips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja mange gode bøker der. Er du muligens en liten kultur snobb :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nope. Kultursnobber er de som har lest litt flere bøker enn meg og siterer filosofer jeg ikke har hørt om.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jaha, men du streber etter tittelen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På ingen måte. Kultursnobbene leser kun klassikere og filosofi. Jeg leser også andre ting, og derfor må jeg ekskluderes fra denne gruppen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mulig, men jeg laget en liste over de 85 beste på twitter, og bestemte meg for at det skulle være maks 4 pr forfatter. Kjellerdypet er femte beste D-roman i følge meg. Den er absolutt stor, men kommer dessverre ikke opp mot de fire store mordromanene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det mye "snadder". Har fra før veldig mange bøker på "skal lese" lista mi, men jammen kom det ikke enda flere når jeg så denne lista, ja ja jeg får alltid plass til flere "gobiter".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takktakk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GunillaHege LRobinDaffy EnglundJoannHeidi Nicoline ErtnæsElisabeth SveeKirsten LundRoger MartinsenConnieAnne Berit GrønbechAnne Lise JohannessenMonica CarlsenBeathe SolbergIris Toresdatter SolandBerit RSunniva83Karen PatriciaBjørg RistvedtSigrid NygaardAnniken RøilPiippokattaTine SundalFriskusenMarianneHanne MidtsundBenedikteHilde H HelsethKari FredriksenToveRisRosOgKlagingEivind  VaksvikEgil StangelandTor Arne DahlTone Maria JonassenLailaHelge-Mikal HartvedtCecilie EllefsenIrakkLillevi