Hver forsommer drar jeg med ei god venninne til et solvarmt sted og med bøker i kofferten. Vi tilbringer stort sett dagene med lange, formålsløse vandringer og strandliv med bok og parasoll. Her er bøkene vi leste på stranda i Alanya de to siste mai-ukene i år.
Fascinerende om engler og menneskeliggjøring av en del sentrale personer fra bibelhistorien.
Mørk og ubehagelig historie om samholdet i en skoleklasse.
Familiegjenforening i forbindelse med en begravelse. Tid for ettertanke og graving i gamle, utviskede minner.
En tilsynelatende velfungerende pakistansk-amerikansk "business-fundamentalist" konverterer til sine gamle verdier etter 11. september
Til dels tankevekkende om årsaker til at unge muslimer blir terrorister. Om krenkelser og offervilje. Skremmende påminnelse om hvor mange djevelske "våpen" verden disponerer.
Samling av skolestiler forfattet av en skriveglad og ikke altfor moden realskolegutt, samt kommentarer fra en lett moraliserende og etter hvert ganske fortvilet norsklærer. Humre-bok.
Fengslende og interessant om menneskeskjebner i og omkring en bygning i Kairo.
Velformulert og vittig om en innbitt ungkar som ser med mistenksomhet på det meste omkring seg - inntil skjebnen griper inn i livet hans i form av ei dame i campingvogn.
Korte små historier om navngitte katter som har gjort seg bemerket gjennom tidene. Egner seg nok kun for katteelskere. Stor litteratur? Nei.
Grotesk/komisk om innbyggerne i en liten landsby i Moldova, som ønsker å emigrere til Italia. Ingen ende på kreative reiseopplegg - og påfølgende fiaskoer.
Ei lita jente blir kidnappet og solgt som slave. Vi følger livet hennes, først som tjener for ei gammel dame i Marokko, og siden på rømmen i Frankrike og USA, omgitt av gode og mindre gode mennesker, fram til hun i 20-årsalderen finner tilbake til røttene sine.
Møte mellom ei norsk akademikerjente og ulike representanter for samekulturen. Lavmælt fortelling om utviklingen fra reindrift og familiesamhold på vidda til fastboertilværelse. Hvilke verdier gikk tapt undervegs, og hvordan ser de yngre generasjonene på seg sjøl?
Om ungdomstid i en forstad til Detroit, der forfallet så vidt begynner å vise seg. Fortelleren er blitt 20 år eldre og minnes forelskelse, vennskap og maktesløshet i forhold til det som skjer rundt ham, spesielt alt som hendte med søstrene Lisbon i nabohuset.
Umiskjennelig Hovlandsk om en forfatter med skrivesperre som reiser tilbake til fortida for å finne ut hva som egentlig hendte med familien hans.
Nødløsning fra hotellets "bibliotek" etter at medbrakt litteratur var utlest. Grei nok som tidtrøyte, men knapt mer enn det. Åpenbart skrevet av en Marklund-beundrer - men Marklund skriver bedre selv.