Oppfinnere som døde av sin egen oppfinnelse

av (forfatter).

Ljå forlag 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jostein Røysets eksemplar av Oppfinnere som døde av sin egen oppfinnelse

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Eiga bok, lest 2015

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Opp gjennom historien har en lang rekke oppfinnere og patenthavere møtt sin undergang som følge av egendesignede innretninger. Noen av disse anordningene ble ansett som trygge og til nytte for samfunnet, mens andre ble selv i sin samtid sett på som hasardiøse leflinger med livets skjøre natur.

Oppfinnerne som døde av sin egen oppfinnelse er en studie av menneskelig kreativitet, skaperkraft, pågangsmot og dumdristighet. Fra den rivende, teknologiske utviklingen i tiden rundt den industrielle revolusjonen og frem til våre dager, handler boken om oppfinnerne som gjorde sitt for å gjøre verden litt bedre, men som til slutt ble sviktet av sine egne oppfinnelser - på verst tenkelige vis.

Bokdetaljer

Forlag Ljå forlag

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788299976107

EAN 9788299976107

Språk Bokmål

Sider 106

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Skal ein flire av folk som døyr? I utgangspunktet skal ein ikkje det. Likevel, når det blir fjernt nok i tid eller rom finnest det av og til dødsfall som er så bisarre, ironiske eller på annan måte merksnodige at det blir vanskeleg å la vere å lee litt på smilebandet.

Tittelen på boka seier det meste. Dette er eit knippe på 30 anekdoter om vitskapsmenn, ingeniørar, oppfinnarar og andre som på ein eller annan måte blir offer for sitt eige verk. Enkelte av historiene er beint fram tragiske, andre har eit god posjon av lagnaden sin ironi, og atter andre tener som strålande eksempel på menneska sin galskap.

Boka er lettlest, og med mange fotografi og illustrasjonar. Likevel kjenner eg på at forfattaren kunne ha gjort meir ut av historiene. Dei fleste av dei kunne med fordel ha vært fortalt grundigare. Boka er dessutan kjemisk fri for referanser, noko som åpnar for spekulasjonar om faktainnhaldet i anekdotene. Meir pirk; ein del av historiene er strengt tatt ikkje om oppfinningar. Til dømes, om ein har bygd ein rask bil og krasjer med den så har ein ikkje dermed funne opp bilen. Skal eg også nemne at boka kunne ha hatt godt av ein grundigare språkvask? Ja, eg nemner det.

Likevel er det underhaldande lesing, og ein kan ikkje unngå å la seg imponere over enkelte av desse menneska som har hatt så stor tru på oppfinninga si eller konstruksjonen sin at dei set livet på spel for å sjekke om den virkar. Eg legg også merke til at der ikkje er nokon damer som har hovudrolla i nokon av anekdotene. Dette stemmer veldig bra med oppfatninga mi om at damer i gjennomsnitt er flinkare enn menn til å vurderer risiko.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ubåtens keitete brukergrensesnitt skulle snart komme til syne på tragisk vis. Under et testtokt i august 1863 kom en marineløytnant i skade for å tråkke på en spak som fikk ubåten til å dykke, til tross for at lukene ikke var skalket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For å bevise at ethyl var harmløst, innkalte Midgley til en pressekonferanse, hvor han vasket hendene i ethyl og innåndet ethyl fra en åpen beholder i et samfullt minutt. Myndighetene i New Jersey ble ikke nevneverdig overbeviste og stengte fabrikken kort tid etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Fakta om Finland" av Erlend Loe
  • "Utsikt til paradiset" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Den store Gatsby" av F. Scott Fitzgerald
  • "Tatt av kvinnen" av Erlend Loe
  • "Doppler - roman" av Erlend Loe
  • "Ut og stjæle hester - roman" av Per Petterson
Alle bokanbefalinger for dette verket