Tatt av kvinnen

av (forfatter).

Den norske bokklubben 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (591 terningkast.)

2719 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jeg-fortelleren i romanen er en ung mann. Marianne, en ung kvinne, flytter bare inn hos ham og blir der og forsyner seg av ham og hans liv. Han er maktesløs, og lar henne styre livet sitt, på godt og ondt. Dette er forfatterens debutroman.

Omtale fra forlaget

Jeg-fortelleren i romanen er en ung mann. Marianne, en ung kvinne, flytter bare inn hos ham og blir der og forsyner seg av ham og hans liv. Han er maktesløs, og lar henne styre livet sitt, på godt og ondt. Dette er forfatterens debutroman.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788252541397

EAN 9788252541397

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 154

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

48 182 242 88 22 9

Bokomtaler

Bare noen få setninger inne i boka tenkte ieg at det jeg leste var utrolig bra skrevet, og at jeg burde sitere det. Det gikk imidlertid opp for meg ganske fort at det ikke ville la seg gjøre, da jeg i så fall ville måtte skrive av flere sider. Boka har et poetisk og ettertenksomt språk som gjør at jeg klarer å holde ut med den tafatte protagonisten. Hans unike betraktninger av verden og menneskene som lever i den gjør ham likevel til en interessant karakter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vet ikke om jeg bør like eller mislike boka - fordi den ligger så nær meg. Jeg velger likevel å like den, for leste den første gang før jeg var «tatt av en kvinne» og burde egentlig ha blitt advart. Men 20 år eldre leser jeg boka i et ganske nytt lys…

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er historien om en mann som blir fullstendig overkjørt av en meget manipulerende kvinne. En dag bare flytter hun inn, og han skjønner ikke helt hva som har skjedd. Når han ymter frempå med at hennes knall gule kommode ikke står til hans møbler, repliserer hun at det i grunnen er hans møbler som ikke står til hennes kommode.

Tidvis var dette en morsom historie, men i perioder var den også litt kjedelig. Samtidig skjønner jeg at det for Erlend Loe må ha vært veldig morsomt å leke seg frem til denne historien, hvor han "tar den helt ut" når han beskriver vrengebildet av dagens moderne kvinner. For meg blir imidlertid ikke dette historien om den gåtefulle kvinnen som ingen menn skjønner seg på, men ganske enkelt historien om en svært manipulerende kvinne som hele tiden endrer reglene slik at hun alltid kommer best ut.

Heldigvis forblir jeg-personen ikke fullstendig tafatt gjennom hele romanen. Han våkner nemlig opp og begynner å ta igjen. Først da ble boka igjen morsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sluttet lese. Ikke noe spesielt bra synes jeg. Kan være meg da, men ga opp å lese videre etter en liten stund da det ble for kjedelig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne her likte jeg utrolig godt hvordan Erlend Loe beskriver diverse personene fra daglig livet som minner seg om en selv eller andre man kjenner eller er bekjent av. Loe bruker mye humor og setter latteren i gang for man kjenne seg igjen i forholds problemer som han beskriver. Dette er god bok og virkelig morsom. Herlig og kort lest. Skal lese den igjen når mangler lesestoff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Og midt på natten våknet jeg. Lamslått av tanken på at den eneste i verden som skal leve mitt liv er meg.

Godt sagt! (77) Varsle Svar

Vi satte oss i stuen alle fire og begynte sporenstreks å kose oss.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Vi mennesker fins i et antall jeg ikke er istand til å erkjenne, ikke engang som abstrakt forestilling. Og jeg tenker at Gud må ha vært litt urealistisk ambisiøs den gangen. Han må ha tatt seg vann over hodet. Kunne han ikke bare ha stoppet, f. eks. etter Antwerpen? Sagt at det var greit. Kalt det en dag? Men nei, det kunne han ikke. Og nå sitter vi her.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Om kvelden er man sammen. Drikker vin og konjakk og spiller sjakk og lytter til musikk og sier at den er nydelig. Om natten elsker eller sover man. Men om morgenen. Før frokost. Da er man helt alene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Marianne klemte og klemte og ville ikke slippe, og hun sa med en klump i halsen at jeg var det beste som hadde hendt henne i året som gikk. Jeg ville spørre om det hadde hendt noe året før som hadde vært bedre enn meg, men jeg gjorde det ikke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Disse bøkene fikk munnvikene til å klø, skuldrene til å riste og latterboblene opp gjennom halsen.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som parodierer andre bøker


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selger følgende pocketbøker for kr 30 pr stk. Ved postforsendelse gjelder minstepris kr 50 pr forsendelse + porto. Bytter gjerne i andre bøker. Min ønskeliste finner du her. Jeg har også flere bøker til salgs her.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Maria og José" av Erlend Loe
 • "Fakta om Finland" av Erlend Loe
 • "Sa mor" av Hal Sirowitz
 • "Volvo lastvagnar - roman" av Erlend Loe
 • "Fvonk" av Erlend Loe
 • "Stille dager i Mixing Part" av Erlend Loe
 • "L" av Erlend Loe
 • "Kurtby" av Erlend Loe
 • "Muleum" av Erlend Loe
 • "Kurt blir grusom" av Erlend Loe
 • "Fatso - roman" av Lars Ramslie
 • "Et godt menneske" av Nick Hornby
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver