Klassikeren

av (forfatter).

Aschehoug 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.41 (27 terningkast.)

85 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Ingebjørgs eksemplar av Klassikeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Voksenbøker

Lesedato

2020

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en fortelling om en bokelsker som leter etter "klassikeren". En fortelling om litteratur, bibliotek, forfattere og bøker.

Omtale fra forlaget

Vi møter en lidenskapelig bokelsker, hans venn Marco, noen gode hjelpere og en forsvunnet forfatter. Alle leter de desperat etter Klassikeren. Resultatet blir en bokjakt helt utenom det vanlige.Dette er en fortelling om litterære viderverdigheter og bibliofile kuriositeter - og ikke minst om biblioteker, forfattere og bøker.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788203198724

EAN 9788203198724

Språk Bokmål

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 11 13 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Livet er kort, altfor kort til at man kan lese intetsigende prosa. Hun smilte ut i luften, tydelig fornøyd med det hun nettopp hadde sagt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leseraktivering var nøkkelordet for Quiz Mono, en katalansk etterkrigsforfatter. Boken Trærne som ikke faller, starter med å be leseren om å stille seg opp ved vinduet og forestille seg romankarakterene klatrende i trærne, slik at man på det viset inviteres til å innlemme historien i sine egne omgivelser (hva de leserne som ikke har trær utenfor vinduet skal foreta seg, gir Mono dessverre ingen oppskrift på). I romanen Du bestemmer har han satt inn blanke felt der karakterenes navn skal stå, slik at leseren selv kan fylle dem inn, for eksempel med sitt eget navn. I boken Aldri mer går han enda lenger og har satt inn blanke felt i stedet for verb, slik at leseren selv kan bestemme hva alle i boken til enhver tid gjør. Det naturlige endepunktet kom med hans siste utgivelse Du bestemmer 2, hvor alle sidene er blanke slik at leseren kan skrive akkurat den historien han eller hun selv har lyst til å lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv de som definerer seg som "litteraturelskere" eller "bokormer", bruker mindre tid på å lese bøker enn de bruker til andre, relaterte aktiviteter; lese anmeldelser og forfatterintervjuer, diskutere bøker og forfattere med andre, besøke bibliotek og bokhandlere, sortere boksamlingen og så videre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bibliotekaren går så til den stabelen som inneholder bøker av den typen du nettopp har beskrevet, tar den øverste boken i haugen og overrekker den til deg. Enhver påstand om at dette ikke er boken du er ute etter, men bare en som i det rent ytre ligner, blir møtt med uforstående blikk, og dersom du fortsetter å insistere på at dette ikke er boken du ønsket, himler de med øynene og gjør megetsigende gester bak din rygg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Normalt ville dette vært nok til å hensette meg i en paralysert tilstand, men hendelsene de siste timene måtte ha herdet meg eller gjort meg sjelelig nummen, jeg registrerte dette innbruddet, denne invasjonen av mitt privatliv, på en kald og mekanisk måte, slik en seismograf registrerer størrelsen på et jordskjelv uten å ta stilling til hva skjelvet måtte ha forårsaket av materielle, fysiske eller psykologiske skader.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Troen på at litteratur faktisk betyr noe i seg selv, at litteraturen som litteratur helt konkret kan bety noe i enkeltmenneskers liv, den er det bare enkelte naive og/eller bitre idealister og tenåringer som har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har den siste tiden kommet over flere bøker som handler nettopp om bøker, det å være glad i bøker og alt bøkene kan gi/ bety for oss.
Mange av bøkene har jeg ikke lest enda, men har lyst å lese.
Kom gjerne med innspill på lignende bøker!


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Dette er bøker som på ulike måter har gjort inntrykk, og har som har gitt meg gode leseopplevelser i 2011. Kommentarer om hver bok! Rekkefølgen er tilfeldig.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i august 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den som skriver" av Odd W. Surén
 • "Den andre byen" av Michal Ajvaz
 • "Korea - noveller om kjærleik" av Lars Mæhle
 • "Herfra til virkeligheten - lesninger i 00-tallets litteratur" av Ane Farsethås
 • "Slik skjer det ikke - noveller" av Line Berg
 • "Hva er en roman" av Tone Selboe
 • "Vi som aldri sa hore - roman" av Ronnie Sandahl
 • "Ingen drømmer om Oslo - noveller" av Ola Jostein Jørgensen
 • "Tauet - noveller" av Mikkel Bugge
 • "Spredning - dikt" av Nils-Øivind Haagensen
 • "Juleroser" av Herborg Kråkevik
 • "På stedet mil" av Ali Smith
Alle bokanbefalinger for dette verket