2019
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Inneholder sju essays, blant annet det lengre essayet "Om de nye norske byene", der det norske by-begrepet blir forsøkt omdefinert. I "Om å skrive essays og romaner" handler det om tekstens tilblivelse, og hvordan den lever sitt eget liv. I "Nordmenn og gærninger" skriver forfatteren med humor og overdrivelser om hva det vil si å være ekte norsk.
Omtale fra forlaget
Denne essaysamlingen er hovedsakelig sentrert rundt et lengre essay om de norske byer - et forsøk på en omdefinering av hva de norske byer er.
I samlingen finnes også essayet «Om det helvete å være norsk», samt et essay om bitterhet og et essay om essay.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788203191503
EAN 9788203191503
Språk Bokmål
Sider 155
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Likte kanskje aller best essayet om De nye norske byene, det har mange viktige tanker om hvordan samfunnet endres når folk nå i stor grad bor i "byer" med eneboliger, kjøpesentre og skoler (ikke i det klassiske bysentrum).
Jeg skjønte ikke helt poenget med den siste teksten, "Om å skrive essays og romaner", der han skriver at han ikke leser så mye ("bare 2-3 romaner i måneden", for meg er det normalt sett mye), og heller ikke ser tv, hører radio osv. Han er ikke noe spesielt interessert i samfunnet, og vet ikke om han tenker noe spesielt om noe. Et sted må jo tankene komme fra. Ingen lever i et vakuum fra omverdenen, de fleste tanker har blitt tenkt før. Mitt inntrykk er at han nedvurderer seg selv i den teksten, og det gjør essaysamlingen i mine øyne mindre troverdig. Selv om jeg ikke er helt enig i alt han skriver i de andre essayene, vil jeg fortsatt tenke at de er viktige i en debatt om samfunnet som alle er velkomne til å delta i. Da er Thure Erik Lunds tanker like interessante og viktige som andres tanker.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket