Likte kanskje aller best essayet om De nye norske byene, det har mange viktige tanker om hvordan samfunnet endres når folk nå i stor grad bor i "byer" med eneboliger, kjøpesentre og skoler (ikke i det klassiske bysentrum).
Jeg skjønte ikke helt poenget med den siste teksten, "Om å skrive essays og romaner", der han skriver at han ikke leser så mye ("bare 2-3 romaner i måneden", for meg er det normalt sett mye), og heller ikke ser tv, hører radio osv. Han er ikke noe spesielt interessert i samfunnet, og vet ikke om han tenker noe spesielt om noe. Et sted må jo tankene komme fra. Ingen lever i et vakuum fra omverdenen, de fleste tanker har blitt tenkt før. Mitt inntrykk er at han nedvurderer seg selv i den teksten, og det gjør essaysamlingen i mine øyne mindre troverdig. Selv om jeg ikke er helt enig i alt han skriver i de andre essayene, vil jeg fortsatt tenke at de er viktige i en debatt om samfunnet som alle er velkomne til å delta i. Da er Thure Erik Lunds tanker like interessante og viktige som andres tanker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie Stenseth