Med tanke på den spesielle estetikken, er det klart at denne fortellingen fungerer best som film. Har enda ikke rukket å sjekke ut spillefilmen, men det må definitivt gjøres snart. Lydeffekter vil nok gi ekstra kraft til de vakre, men også ofte opprivende bildene.
En nydelig biografisk fortelling med en av de beste sluttene jeg har kommet over på lang tid. Sjarmerende, sår og ærlig. Til tider presenteres hendelser på en litt for overfladisk måte, men historien er stort sett jevn.
Denne boken er et glimrende eksempel på at Jason har utviklet seg kraftig rent kvalitetsmessig med årene. Vitsene her repeteres til det kjedsommelige, og figurene samt situasjonskomikken fungerer ikke optimalt i stripeformatet. Verdt å ha lest, men boken er ikke god nok til at et kjøp kan forsvares.
En gigantisk nedtur sett i forhold til "The Giver". Plottvendingene kan luktes laaang tid i forveien og fortellingen i seg selv er døll. Det verste er likevel at persongalleriet består av karakterer som både er platte, lett gjennomskuelige og fargeløse. Om noen kan få noe som helst glede av denne boken må det være svært ukritiske barneskoleelever.
Elegant! Språket er overraskende tilgjengelig, entusiasmen ekte og den røde tråden forsvinner aldri. LeDoux legger riktignok mer vekt på å forklare frykt og angst enn de øvrige emosjoner, men med tanke på hva han selv har forsket på er det ikke så veldig rart. Dessuten er det selvfølgelig enklere å forklare prosesser knyttet til frykt fremfor tilblivelsen av andre følelser. Boken er svært fengende og dessuten tettpakket av interessante refereranser. Men med tanke på utgivelsesåret savner jeg en oppdatert utgave.
Det skal uansett bli spennende å se hvordan filmen blir!
Fine illustrasjoner, men det er til gjengjeld det eneste positive jeg har å si om denne flisa av en tegneserieroman. Manuset er stappfull av klisjeer hele veien, og historien innehar ikke en gang sjarm. Å bruke tid på denne var helt bortkastet.
Et par gjentagelser burde vært redigert bort, ellers fungerer teksten godt. Napier skriver bra. Savner et kapittel om koblingen mellom anime og det japanske samfunnet (hva verdier og moral angår), men forfatteren har valgt å kun fokusere på japansk kultur utelukkende sett med vestlige øyne. En relativt knapp, men til gjengjeld meget lesverdig bok.
"Woman should have the right to choose to become a sex worker if they wish. The important thing is that this should not be their only option."
Deprimerende nok er det å bli prostituert skjebnen til så altfor mange barn og kvinner i asiatiske land (særlig de fattigste). Trafficking er dessuten svært utbredt, mange barn fra fattige familier i f.eks Nepal og Bangladesh selges til Japanske eller Thailandske bordeller. Ofte blir de solgt av sine egne foreldre eller lurt til å tro at de skal jobbe i butikk eller lignende og slik kunne sende penger hjem til sin familie. Istedet blir de fratatt passet og innestengt på bordeller i land hvor de ikke kjenner språket. Hvordan skal man da klare å bryte ut?
Denne boken tar ikke for seg sexsalg myntet på vestlige turister, men viser hvor vanlig det for en stor andel asiatiske menn å kjøpe sex, særlig fra de yngste. Når kvinnene blir 25 er ofte karrieren over, kroppene og sinnet er utslitt og nye, ferske jenter tar deres plass. Aids og tuberkulose er en vanlig dødsårsak for altfor mange, og de stryker gjerne med innen de fyller 30.
Bordellvirksomhet er mest vanlig i samfunn hvor ugifte kvinner som har mistet møydommen straks blir sett på som offentlig eiendom. Indiske hustruer skal ikke nyte sex, og Brown hevder at opp mot 60-70 prosent av den mannlige befolkningen har benyttet seg av prostituerte mot 10 prosent i England. Rystende lesning, spesielt fordi det ikke er noen grunn til å tro at hverdagen for disse jentene har endret seg i løpet av de ti årene som har gått siden bokens utgivelse.
Et par ganger tar ikke Storhaug seg bryet med å vise til konkrete kilder når hun trekker frem sitater, noe som definitivt ikke er til hennes favør. Skulle dessuten ønske denne flisa av en bok var mer utdypende, men synes at mye av kritikken som denne boken ble møtt med er svært urettferdig. Fokuset er klart og forfatteren fremsetter ikke udokumenterte påstander ukritisk. Jeg er slett ikke enig i alt, men nettopp derfor er det desto mer interessant å lese boken.
Skjemmende gjentagelser ødelegger flyten i boken, og den kunne dermed hatt godt av litt strammere redigering. Ellers opplysende, om noe flat, og stort sett interessant om autisme.
Strålende om mediepanikk og pornodebatten. Rolness skriver godt og den referanserike, men fengende boken er en ren fryd å lese.
Endelig! En ny bok fra Clowes. Like strålende som alltid (selv om Ice Haven fortsatt troner over de øvrige bøkene). Et dystert portrett av en dypt patetisk og deprimert karakter kalt Wilson. Undertonene er såre og bitterheten buldrer.
Språket er altfor svulstig og Friedmans vidløftige tolkninger tar jeg med stor dose salt. En ujevn biografi.
En verdig vinner av Sproingprisen. Morsom, tettpakket av atmosfære og toppet med et helt herlig persongalleri.
Tidvis litt vel pompøs, men ellers forfriskende og spennende lesning. Sacks skriver svært godt.
En stor favoritt som jeg for første gang kom over da tegneserien gikk som føljetong i "Smult". Absurd, dyster, grotesk og vanvittig fascinerende. Dette er mørk, humoristisk surrealisme komplettert med smakfulle Cooper-aner og en aldri så liten Cronenberg-dose.
Vittig, lettlest og ekstremt underholdende. "The Men Who Stare at Goats" er rikitgnok enda bedre, men at Ronson har et sjeldent talent for å få folk til å eksponere seg kommer om mulig tydeligere frem i "Them".
Grundig, velskrevet og referanserik. Selv om jeg tviler på at boken vil nå ut til andre enn skeptikerne, burde den virkelig leses av mennesker som sverger til alternativ behandling også.
Kan anbefale "The Contract with God Trilogy" på det varmeste. Den første boken er utgitt på norsk av Egmont dersom man foretrekker en norskspåklig utgave, men merk at man må velge den engelske utgaven dersom man ønsker å lese hele trilogien. Eisner er et av de aller største navnene når det kommer til grafiske romaner, og er utvilsomt en forfatter man bør bli kjent med dersom man ønsker å utforske tegneserieverdenen.
Hans hovedverk inneholder historier om livet til de som bor i 55 Dropsie Avenue (Bronx) i 30-årene. Tidene er harde, ikke minst for innbyggerne i dette leilighetskomplekset. De fleste opplever kulturkollisjoner på daglig basis og det å måtte kjempe intenst for føden slipper ingen unna. Eisner har et unikt talent for engasjerende historiefortelling, og hans persongalleri består av karakterer man ikke kan unngå å føle med og for. Tonen er bister og fortellingene deprimerende, men realismen er samtidig alltid tilstedeværende. Trilogien regnes for å være mesterverk, og ikke uten grunn. De litterære kvalitetene skinner stadig igjennom.