Mora mi er fra Måsøy, hvor serien er basert på, og der sier de "tell" og "fesk", mens i Hammerfest hvor jeg bor sier vi "til" og "fisk" :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, skjønner hva du mener :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg syns også Alltid Alice var en fantastisk god bok, og kanskje nettopp derfor ble fallhøyden stor med denne boka. Jeg synes språket var litt under middels, selve historien svært forutsigbar, hele plottet veldig amerikansk "korrekt", og generelt lite spennende. Men jeg ga ikke opp boka, og det var deler av historien som var grei nok. Men som sagt... en veldig midt-på-treet-bok, og en stooor skuffelse i forhold til den fantastiske førsteboka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter den svært gode boka "Alltid Alice" var jeg veldig spent på den neste boka til Lisa Genova. Men "Left Neglected" skuffet stort, synes jeg.

Her kan du lese blogginnlegget mitt om boka: beate blogger om bøker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei flott bok som det virkelig er verdt å få med seg! Her er link til et blogginnlegg jeg har skrevet om boka:

beate blogger om bøker

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott liste :) Jeg vil i tillegg anbefale boka "Hjerter i Chili" av Laura Esquivel

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som skjedde var at moren hadde en "one night stand" med sin ungdomsforlovede, og ble da gravid med Ellie. Ungdomsforloveden var den som kidnappet Ellie (han var jo faren hennes).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jerusalem, 5.2.76. Kjære Alec. Hvis du ikke rev brevet mitt i stykker så snart du kjente igjen skriften på konvolutten, må det være et tegn på at nysgjerrighet er sterkere enn hat. Eller også at hatet ditt trenger ny næring. Nå blir du blek, du biter ulvekjevene dine sammen som du pleier, så leppene dine blir borte, og lar blikket fare over disse linjene for å se hva det er jeg vil deg, hva jeg våger å be deg om etter at du ikke har hørt noe fra meg på sju år. Jeg vil bare fortelle deg at det ikke står så bra til med Boaz. Og at du straks må gjøre noe for å hjelpe ham. Min mann og jeg kan ikke gjøre noen ting, ettersom han har brutt helt med oss. Som du.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette en meget velskrevet, drivende bok med mange ulike følelser og til dels uventede hendelser. Jeg var i tur og orden både oppgitt og irritert over samtlige av karakterene i boka. At det går an å oppføre seg sånn! Men jeg fikk også medfølelse for samtlige av karakterene i boka. Jeg forsto at situasjonen måtte være veldig vanskelig for alle parter. Slik kan man jo også tolke situasjonen i Israel, der man vekselsvis har medfølelse for den ene eller den andre siden, og synes at de oppfører seg helt idiotisk. Boka ga meg en dypfølt innsikt i en bitter politisk konflikt.

Du kan helse et lengre blogginnlegg om hva jeg synes om boka her: [beate blogger om bøker(http://beatelill.blogspot.com/2010/05/den-svarte-boksen.html)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, knallgod liste! Du har en flott humor og livlig fantasi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, det er ikke verst! Da er det sikkert på tide å lese den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest 2 av disse bøkene: Da vinci koden og Tusen strålende soler. Begge er vel verdt å lese, synes jeg. I likhet med deg så planlegger jeg også å lese Harry Potter, men jeg må nok starte på første bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for anbefaling :) Jeg tror nok "Utrenskning" havner ganske høyt opp på skal lese- lista mi :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg skal høre på dere og flytte den helt øverst i "skal lese"- bunken min :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, nå fikk jeg virkelig lyst til å lese "Tett inntil dagene", for slik du beskriver den høres det ut som min type bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja det hoper seg raskt opp bøker man ønsker å lese. Det er jo så mange spennende bøker i verden, og alt for lite tid!

Ja har fått anbefalt Utrenskning av flere. Har tenkt lenge på å lese den, men den har hittil ikke blitt åpnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja dette høres kjent ut. Spennende diskusjon, forresten. Jeg gikk rett i fella med boka "aldri alene" som flere fikk gratis her fra et forlag. Omslaget var virkelig nydelig, men innholdet? .... kjeeeedeeeeliiiig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er vel ikke helt ventet at moromannen Schau skal skrive ei alvorlig og til tider filosofisk bok om livet, døden og ensomheten. Men det har han altså gjort. Schau bestemte seg, i en periode av livet der han var arbeidsledig, at han i et år skulle delta på begravelser arrangert av kommunen. Det rørte noe i ham å vite at noen mennesker blir begravet uten en eneste familiemedlem eller venn tilstede. Han ville finne ut mer om dette.

Tittelen "på vegne av venner" kommer fra dødsannonsene. Det er når det står på vegne av venner, at det offentlige er arrangør for begravelsen. Jeg synes både tittelen på boka og selve bokomslaget var veldig vakkert! Ti poeng her!

Selve essayet er også veldig, veldig vakkert! Ja, nettopp, vakkert! Trodde aldri jeg skulle koble sammen det ordet med herr Schau, men verre ting har hendt. Jeg har tidligere vært vitne til diverse "prosjekt" og andre tv-opptredener med denne mannen, og jeg har ikke vært fan. Men i bokform imponerer han meg. Skrivestilen er i dagbokform, en liketil måte å skrive på som allikevel ikke blir platt eller overfladisk. Jeg håper han skriver flere bøker, mange flere.

Schau skriver flott om sin deltakelse, sine opplevelser og sine tanker og funderinger i forbindelse med disse begravelsene. Samtidig skinner det gjennom at han strever med tanker og følelser i forbindelse med livet, døden, og ikke minst ensomheten, som kanskje han ikke selv skjønner fullt ut. Men det at han ikke serverer alle svarene, gjør jo til at jeg som leser også kjenner på disse følelsene. For det bunner vel ut i en frykt.... en frykt for at du er alene når du dør, en frykt for at din eksistens her på jorden ikke har betydd noe.

Tilslutt: til alle dere som ennå ikke har lest essayet.... DENNE ANBEFALES PÅ DET VARMESTE!

(Dette er publisert på bloggen min: beate blogger om bøker

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Ja den boka er jo veldig kjent og aktuell, men ikke helt i den gata jeg hadde tenkt :) Ser over at du også anbefaler Oz :) Han skal jeg sjekke ut. Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips :) Jeg skal sjekke om det kan være noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienStig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva