En enkel måte å bedømme et menneskes karakter på, er å forestille seg hvordan det ville være å dra på hyttetur med vedkommende. Jeg er overbevist om at samme sympati-antipati-akse kan være fruktbar for å analysere romanpersoners karaktertrekk.

Blir det liv og moro, eller krangling og helvete? Tar hun oppvasken? Snakker han bare om seg selv? Spiller hun gitar hele natten? Legger han an på feil folk? Slåss han mot naboens vindmølle? Prøver hun å myrde de andre gjestene? Slike ting.

Noen romanfigurerer er så gode, snille og hjelpsomme at det ville vært en drøm å ta dem med på hytta. Andre er minst like godt skrevet … men bør definitivt holde seg mellom to permer!

Her har jeg funnet noen romanfigurer jeg IKKE ville reist på på hyttetur med. Det var skremmende lett sammenlignet med å finne noen jeg VILLE hatt med ...


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Viser 7 svar.

tjaha, riktignok en bifigur i altfor godt selskap, men:
kulturmagiker Ketil Bjørnstad er ikke videre nådig i sine
skisser av pseudonymt forkledde Jazzbassmusiker "B.W."

som de er på hyttetur med i "Syttitallet" [15] s.86..98 -
parhestene Ketil og Ole P.,
de sistnevnte skulle jeg heller tatt med på landstedet.

ApoPrositt:
Vi graver gjerne fram mer gammelt gull, fra diskusjonene
da forumet var mer nybakt, og frekventert av medvirkende
fra en tidsfase da folk oftere turde være seg selv?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var moro! Vi hadde ikke så mange bøker til felles, men av de få bøkene vi hadde til felles kan jeg garantere deg at jeg ikke ville hatt med meg Big Brother fra George Orwells 1984! Jeg dro jo til hytta for å unngå han der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan jeg få komme med noen forslag..? Jeg har sett gjennom de bøkene vi har felles, og komt frem til at både Ms. Trunchbull (fra Mathilda) og en haug med karkaterer fra Mengele Zoo fortjener en plass på listen. Til tross for Minos (Mengele Zoo) engasjement for naturen tror jeg neppe jeg ville sluppet han inn på hytten. Giftpilene burde ihvertfall bli igjen utenfor... :)

Ellers ville jeg hverken hatt med med Mr Hyde (Dr Jekyll og Mr Hyde), Gandalf (Ringenes Herre), Anatole (Krig og Fred) eller Nurse Ratched (Gjøkeredet) på hyttetur, eller noe annet sted for den skyld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for bra forslag! Dette kan gjerne være lister under utvikling, så legger jeg til etter hvert. Trunchbull er grusom; foreldrene til Mathilda også; det er i det hele tatt få sympatiske voksenpersoner i Roald Dahls univers! (unntatt læreren til Mathilda og faren til Danny)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men, kan du med hånden på hjertet si at du ikke ville hatt med deg Herr Nelson? Kunne det ikke og vært trivelig å ha Rocinante luntende ute på tunet?

Jeg ville ikke hatt med Knausgård - han ville jo bare pratet om seg og sitt hele helgen. Jeg skulle og nødig latt meg overtale til å ha med Sauron the Abhorred, the Necromancer, chief lieutenant of the first Dark Lord Melkor the Morgoth. Jeg mener, Monopol og Yatzy kan være krevende nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Apen til Pippi kunne fått vært med. Og hesten. I grunnen tror jeg løsningen ville være at hun kunne bo i annekset, og delta som muntrasjonsråd i små doser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, knallgod liste! Du har en flott humor og livlig fantasi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Berit GrønbechSiljeMartin AasbrennErlend Haugen  VikhagenMarit HåverstadHeidi BBSimen "Boktimmy" Ingemundsenkjell kAtmanFrode Øglænd  MalminAkima MontgomeryHarald KØyvind BjørnerudkriraThereseTheaRisRosOgKlagingEster SKjell PBeathe SolbergMcHempettRoger MartinsenTine SundalAnniken RøilMartinenAnjaLine DahleTorill Elisabeth RevheimJulie StensethNils PharoTanteMamieBertyIna Elisabeth Bøgh VigreBeate KristinElin SkjerengHelena EIngunn SJeanettetuhamreBerit R