Bare mulig med en hylle om gangen er jeg redd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikset!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I natt ble vi ferdige med ny bokimport, og vi har fått med oss høstens nyutgivelser i databasen. Normal oppdateringstakt av bokdata i fremtiden blir én gang i uka.

Jeg har endret oppførselen på importverktøyet noe for å håndtere bøker som er lagt inn manuelt med tittel/forfatter osv av oss brukere.

Vi vil nå oppdatere og skrive over bokdata på disse under import, og koble dem til hovedverket. De vil da også oppdateres/rettes i takt med andre utgivelser. Vi bruker isbn13 / ean for sammenkobling, så vi er avhengige av at dette ble skrevet inn med nennsom hånd under opprettelse.

Dette har den virkningen at omtaler, terningkast og annet som summeres opp for verk nå også tar med slike brukerinnlagte bøker.

Vi mangler ennå endel omslagsbilder til årets utgivelser, men disse lastes nå opp fortløpende. (Flere utgivelser har allerede fått satt omslagsbilder lastet opp manuelt av samvittighetsfulle bokelskere!)

Takk for tålmodigheten!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Vi har importert bøker, men har problemer med verksammenslåinger.
Det gir rare søkeutslag.

Vi mangler også en rekke omslagsbilder.

Jeg er på saken, håper på raus tålmodighet.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Vi legger over til nytt bokdataimportverktøy i dag, og holder på å laste inn nye bokdata lørdag og sannsynligvis søndag.

Det betyr at vi snart får inn nyutgivelser som ikke har vært i databasen vår!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Dette kommer av at den norske bokdatabasen har endret eksportformatet sitt (og distribusjonsmåten). De har skrudd av det gamle eksportformatet. Vi kan derfor ikke importere nye bøker med det gamle importverktøyet vårt.

Jeg er ikke ferdig med nytt importverktøy ennå, fordi det er en uhyggelig tidkrevende og omfattende jobb. Jeg har jobbet ettermiddager og helger med dette i flere uker.

Jeg kan ikke love noen dato for en fiks på problemet, men det er en fiks på vei.

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Du har rett! Her er noe feil. Jeg skal undersøke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er et veldig godt spørsmål. Hvilke er borte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får ikke lagt til omslagsbilder

Jeg forsøker å gjenskape denne feilen, men hos meg virker det. Var dette kanskje et forbigående problem? Hvordan kan jeg få fram denne feilen her hos meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er helt riktig - nå er dette delvis fikset. Live-søket vår fra amzon bruker ennå http, og det medfører sikkerhetsadvarsler. Andre steder er dette nå ordnet, men mange sidedeler er cachet og vil ikke oppdateres før de går ut på dato. Middlemarch er oppdatert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok, jeg har testet dette i Opera i standardkonfigurasjon, og der er alt i sin skjønneste orden.

Du er ekspertbruker her, og har spesialtilpassede innstillinger. Hvis du blokkerer sikkerhetssertifikater på sida er det forventet oppførsel at bilder ikke vil vise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at du sier fra - jeg ser hva feilen er her. Jeg klør meg litt i hodet og skal finne en løsning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå bør dette problemet være fikset! Takk for hjelpen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for beskjed, jeg er på saken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha! Jeg skjønner hva du mener.

Denne feilmeldingen kommer av at jeg har skrudd på csrf-beskyttelsen i rammeverket Django som vi bruker. I tillegg har jeg flyttet all trafikken vår over på ssl.

Jeg har kikket på muligheten for å skru av referrersjekk, men da må jeg skru av hele csrf-beskyttelsen. (Jeg ser det ble diskutert her: https://code.djangoproject.com/ticket/16870)

Den andre problemstillingen du nevner, med "noen forsøker kanskje å tyvlytte på deg" er jeg veldig interessert i å få fikse. Vi bruker amazons tjeneste s3 for å lagre omslagsbilder, det er nok derfor amazon nevnes. Hvilke side får du advarsel på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, flott at du sier fra om feilmeldingen. Hvordan kan jeg gjenskape den hos meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag har bokelskere.no flyttet fra datasenteret i Texas som har vært vårt hjem de siste årene.

Flyttingen har vært forberedt i flere uker, og ser ut til å ha gått smertefritt.

Vårt nye hjem er i London, og serverene våre har nå høyere ytelse enn noen gang før. Under testing har sider blitt levert mellom to og tre ganger raskere enn før.

I 2013 hadde vi 1.918.231 besøk fra 1.110.882 unike brukere. Flyttingen gjør at vi lettere kan holde følge med trafikkøkningen.

Vi har samtidig oppgradert masse programvare, og håper at omleggingen ikke skaper uforventede feil.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi har hatt uforventet nedetid på ca 20 minutter i dag, når vi oppgraderte serverprogramvare.

Alt er imidlertid på plass igjen nå, bank i bordet! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Slik du beskriver dette problemet så virker det som at javascriptfunksjonene som styrer lenkene ikke virker. Jeg klarer ikke gjenskape problemet selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke oppdatert noe nylig, så jeg har ingen umiddelbare teorier her. Prøv en oppfrisking av sida :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lars MæhlumEli HagelundBoktimmyIngrid Urdal StøleBente NogvabokxleserHilde H  HelsethNorahNilzVarArcticDwarfMonica CarlsenRisRosOgKlagingOda BharHeidi LDimiJan Arne NygaardcupcakeLisbeth Kingsrud KvistenRagnhild SLRufsetufsaAnne-Stine Ruud HusevågvaskeklutØyvind BjørnerudConnieKristine W. JensenKaren RamsvikLene AndresenMy Criminal MindJostein RøysetLibrosaurus vMarit HåverstadGitte FurusethVibekeChrissieJulie StensethMarianneMaren Hjelle AuneHarald KKarin Bergmrgiggles