To hovedinndelinger: Skjønnlitteratur og fag

Undergrupper til skjønnlitteratur: bøker av samme forfatter står samlet, men ingen alfabetisk ordning

Undergrupper til faglitteratur: her har jeg kun inndelt etter noen helt overordnede kategorier

Unntak: For mine favorittforfattere Hamsun og Dostojevskij har jeg litteratur av og om forfatteren samlet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannen med ljåen tar ikke hensyn verken til hudfarge eller religion, han sjekker ikke CV eller bankkonti og lar seg ikke bestikke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette hadde jeg aldri tenkt. At jeg skulle synge kristelige sanger for mamma. At jeg skulle bli så modig noen gang. Og jeg ber om at Gud må finnes! Om ikke for meg så for henne. For at hun en gang kan få et glimt av noe av det vakre hun må ha drømt om, men aldri fikk oppleve.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingen troende har med større kraft en Dostojevskij gått til angrep på Gud og Kristus, slik knapt noen har brakt like vektige argumenter mot sin egen overbevisning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi møter så vel Kristus som Satan i Dostojevskijs univers, både under eget og andres navn. Selv om Dostojevskij var en meget religiøs person og nærmest fikk anfall om noen gjorde narr av Kristus, er det knapt noen av hans figurer som går i kirken. De fører lange teologiske samtaler, men de foregår gjerne i drikkebuler, og den prostituerte Sonja i Forbrytelse og straff leser høyt fra evangeliet for morderen Raskolnikov, for øvrig noe uhørt i samtiden: Evangeliet skulle ikke leses av kvinner - og slett ikke av en hore.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For the average American or European, Coca-Cola poses a far deadlier threat than al-Qaeda

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror at jeg, på nåværende tidspunkt hadde begynt å akseptere at jeg hadde fått hovedrollen i fortellingen om mitt liv - i mangel av andre interesserte skuespillere, sannsynligvis

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare slapp av: Å bake brød med gulrot er ikke noe sånt sleipt sunnhetstriks som når folk påstår at pizza er like godt med grov bunn og fiskepudding på toppen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Everything that happens to us has meaning and value only if we are resolved to make good use of it. Then, even failure and disgrace can be transformed into precious stones, whereas success and honours wil eventually turn against us if we do not know how to use them for the good.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Deborah og jeg gjorde det slutt, og da jeg innledet et nytt forhold i august 1973, visste jeg at jeg egentlig bare falt for Alison fordi hun bakfra - og på avstand - kunne minne litt om Carla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke verden som eldes, den blir bare nyere og nyere, står duggfrisk opp til hver moderne morgen og hver jomfruelige krig. Men betrakterens blikk blir gammelt; skittent og sammenpakket til et stadig tettere filter legger dagenes og årenes akkumulerte lede seg foran øynene våre, det er en av tusen tenkelige måter å uttrykke situasjonen på, og er ingen nyhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ante ikke at tankelivet mitt var så uorganisert. Det virket som om tankene kun fulgte en regel: " Det er det samme hva jeg tenker på, bare det er noe "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Onsdag morgen hadde førstebetjent Van Veeteren en krangel med sin kone. Det var ikke hundre prosent klart hva den dreide seg om, sannsynligvis snakket de om forskjellige ting.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

For de som bor i Oslo og omegn, vil jeg bare tipse om et arrangement på Nasjonalbiblioteket i kveld (2. mai) klokka 19.00, i forbindelse med at det i dag er 100 år siden Tor Jonsson (1916-1951) ble født. Diktene til Tor Johnsson har betydd mye for meg, så dette ser selv veldig jeg frem til. Åpent for alle og gratis!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lurte litt på å ringe datteren, men skjøv det foran seg. Han ville ikke la høre fra seg for ofte. Ville ikke at hun skulle føle det som noen plikt å treffe ham eller snakke med ham. Bedre med kvalitet enn kvantitet, pleide han å tenke. En besk og lite heroisk tanke, antakelig, for det var vel tross alt sånn at det trengtes et visst kvantitetsnivå for at noen form for kvalitet overhodet skulle kunne oppstå?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Visdom kan ikke studeres med distanse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Do you feel lonely? Well, come down from the summit where your intellect, with its pride, its tendency to criticise, has taken you. Descend into the valley where abundance prevails, where the heart manifests, where the waters of love flow. The knowledge you have acquired on the summits thanks to your intellect must melt and form streams and rivers and fertilize the valleys.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi kan gjøre alt riktig, og likevel føle at alt er feil

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser som vanlig på flere bøker samtidig (men aldri to romaner samtidig), og denne helgen kommer jeg til å fortsette på "De Sørgende" av min nye krimyndling, Håkan Nesser, "Prosadikt" av Baudelaire og "The sixth extinction" av Elisabeth Kolbert. I tillegg har jeg fylt Kindlen min med "Katten" av Tikashi Hiraide, i tilfelle jeg blir tom for lesestoff. Viktig å ha med å ha med nok lesestoff på fly og tog når jeg reiser til Göttingen i Tyskland på jobbseminar i morgen tidlig.

Riktig god lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Neda AlaeiAud- HelenalpakkaLailaMarit HåverstadGVPia Lise SelnesVibekeFrisk NordvestLilleviMarianneThina NordtveitReadninggirl20Jorund KorbiElin FjellheimkriraRuneBenedikteAgnete M. HafskjoldTone Maria JonassenMari Nordø LommelunTove Obrestad WøienJenny Dahl BakkenKay NilsenHildeE .Randi FramnesMarte OnarheimAnne-Stine Ruud HusevågBjørg Marit TinholtVannflaskeEmilieskBentEllen E. MartolSynnøve H HoeliinaJanne BrovoldIngeborg GMereteIrakkBeate Kristin