Enkelte ting skjer en så tidlig i livet, og man tenker at det bare er en begynnelse, og så er det egentlig slutten på noe, for så kommer det ikke igjen mer. De jeg virkelig elsket, elsket jeg tidlig, så var noe over i meg, etter det har jeg levd på sparebluss

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde ikke vært i en kirke på årevis. Jeg husket hvordan jeg som fjorten-femtenåring hadde sittet på disse selvsamme benkene og bitt tennene sammen i raseri mot den fete utmaiede skurken ved alteret og tenkt for meg selv at denne humbugen kunne holde i tyve, høyst tredve år til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan skal jeg skildre dette uttrykket? Det er uttrykket til en som lukter på noe råttent og i all hemmelighet synes lukten er god.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal partiets motstandere unngå å bli FRPs nyttige idioter, bør de unngå å stille seg i kø foran limpinnen hver gang Sylvi Listhaug begår en nøye kalkulert provokasjon

Godt sagt! (2) Varsle Svar

You can buy a Plume Blanche diamond-encrusted sofa for close to two hundred thousand dollars. It's also possible to hire one person to kill another person for five hundred dollars. Remember that next time you hear someone ramble on about how the market decides what things are worth.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tross politisk uenighet om det meste har har Carl I. Hagen og jeg alltid hatt en respektfull tone. Det samme kan jeg si om Siv Jensen. Så det var ikke meningsforskjellene som skapte den lille frysningen av ubehag den dagen Sylvi Listhaug dukket opp på min radar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livet gir seg ikke så lett, det er derfor det er liv

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Som en kollega lakonisk bemerket: Hjernen er ikke utviklet for å forstå seg selv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hva har det med saken å gjøre at historielæreren du kjenner, som likte boka, var homofil?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Livet" ble aldri oppdaget eller tenkt ut som et ferdig objekt for enkelte vitenskaper. Det er snarere slik at biologien, på samme måte som kjemien og fysikken, selv stiller de metafysiske spørsmålene som vi anser dem som svar på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det bryter ut krig, sier folk: "Den varer ikke lenge, det er for dumt." En krig er nok antakelig for dumt, men det forhindrer den ikke i å vare. Dumskapen gir seg ikke, det ville man skjønt om man så lenger enn seg selv. På dette området var medborgerne våre som alle andre, de tenkte på seg selv, de var med andre ord humanister: De trodde ikke på katastrofer. En katastrofe er ikke av menneskelige dimensjoner, derfor tenker man at en katastrofe ikke er virkelig, det er en vond drøm som snart går over. Men den går ikke over, og fra vond drøm til vond drøm er det mennesker som dør, og humanistene er blant de første fordi de ikke har tatt noen forhåndsregler. Våre medborgere var i så måte ikke verre enn andre, de glemte bare å være beskjedne, rett og slett, og tenkte at alt fremdeles var mulig for dem, noe som innebar at katastrofer var umulige. De fortsatte å gjøre forretninger, de forberedte reiser og de hadde sine meninger. Hvordan skulle de kunne forestille seg en pest som avlyste fremtiden, reisene og diskusjonene? De betraktet seg selv som fri, og så lenge det fins katastrofer vil ingen noen gang være fri.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er litt med døden som med forholdet til Gud, bare omvendt: intellektuelt sett forstår jeg at Gud og det guddommelige ikke finnes, men jeg tror likevel at det gjør det. Med andre ord: jeg tror at jeg ikke skal dø, og at Gud finnes, samtidig som jeg vet at det motsatte er tilfellet
Hva er det å vite?
Hva er det å tro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Far gikk Marcel Proust en høy gang. Han trengte ikke å komme på sporet av den tapte tid, han hadde aldri tapt den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

To hovedinndelinger: Skjønnlitteratur og fag

Undergrupper til skjønnlitteratur: bøker av samme forfatter står samlet, men ingen alfabetisk ordning

Undergrupper til faglitteratur: her har jeg kun inndelt etter noen helt overordnede kategorier

Unntak: For mine favorittforfattere Hamsun og Dostojevskij har jeg litteratur av og om forfatteren samlet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannen med ljåen tar ikke hensyn verken til hudfarge eller religion, han sjekker ikke CV eller bankkonti og lar seg ikke bestikke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette hadde jeg aldri tenkt. At jeg skulle synge kristelige sanger for mamma. At jeg skulle bli så modig noen gang. Og jeg ber om at Gud må finnes! Om ikke for meg så for henne. For at hun en gang kan få et glimt av noe av det vakre hun må ha drømt om, men aldri fikk oppleve.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen troende har med større kraft en Dostojevskij gått til angrep på Gud og Kristus, slik knapt noen har brakt like vektige argumenter mot sin egen overbevisning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi møter så vel Kristus som Satan i Dostojevskijs univers, både under eget og andres navn. Selv om Dostojevskij var en meget religiøs person og nærmest fikk anfall om noen gjorde narr av Kristus, er det knapt noen av hans figurer som går i kirken. De fører lange teologiske samtaler, men de foregår gjerne i drikkebuler, og den prostituerte Sonja i Forbrytelse og straff leser høyt fra evangeliet for morderen Raskolnikov, for øvrig noe uhørt i samtiden: Evangeliet skulle ikke leses av kvinner - og slett ikke av en hore.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For the average American or European, Coca-Cola poses a far deadlier threat than al-Qaeda

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg tror at jeg, på nåværende tidspunkt hadde begynt å akseptere at jeg hadde fått hovedrollen i fortellingen om mitt liv - i mangel av andre interesserte skuespillere, sannsynligvis

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LinnCecilie69Lars MæhlumKaren RamsvikCecilieMangosaft45Eivind  VaksvikReadninggirl20Tone SundlandkatrineInger-LiseHilde H HelsethHarald KEli HagelundgretemorTone Maria JonassenKristine LouiseRavnVannflaskeJarmo LarsenEileen BørresenEvaNina SolåsBjørn SturødSynnøve H HoelmoiraOdd HebækCarine OlsrødRoger MartinsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandMargrethe  HaugenLise MuntheNinaellinoronilleBasilius BibliothecariusOleLisbeth Kingsrud KvistenDaffy EnglundCamilla