Er dette en politisk roman? Den handler overhode ikke om politikk. Det eneste politiske her er at den omtaler en forfatter som er sosialist og som selv om han forakter Marxist-Leninister blir en selv. Boken er drepende kjedelig og har nesten ingen handling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, nei, nei. Hva er det som gjør at denne boka fikk både Brageprisen og Bokhandlerprisen.i 1992? Jeg ga opp etter 60 sider. Historien er fortalt på en måte som ikke engasjerer og språket er krydret med ord som storrunnen, vølte, småfenaden, tagal, drott, ruffen, sluffen, mødig, herold, fillepeller, kiselinken, pellera, gjellik, rufsige, surremånserne, sutenørene, alunjorden, lørja, skåk, kversilla, kokse, gløste osv. I tillegg kan ikke Karsten Alnæs forskjell på da og når. Styr unna! Terningkast 1.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant og tankevekkende om en gaykultur som utviklet seg fra slutten av 60-tallet frem til aidsepidemien på 80-tallet. Boken viser en totalt annen virkelighet for homoseksuelle enn den vi ellers ser med fornektelse og fordømmelse. Siste del av boken handler om hvordan aidsepidemien ble en katastrofe i dette miljøet og hvordan den igjen endret hele kulturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig. Punktum er ikke Roy Jacobsens sterke side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Johan Galtung er en fantastisk person med enestående holdninger og ideer om fredsarbeid. Det er bare synd at han ikke evner å skrive enkelt og engasjerende for folk flest. Denne boka er ikke lettlest, språket er tungt og inneholder mange fremmedord. Veldig synd med tanke på at alle kunne ha noe å lære av denne boka. Terningkast 2, men anbefales likevel på det varmeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er nesten ubegripelig. Jeg har bare lest god omtale av Seierherrene, den ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris og har fått et snitt på 4,93 på 378 terningkast her på Bokelskere. Så det var med store forventninger jeg startet å lese boken. Jeg reagerte straks på en merkelig fortellerteknikk som jeg først trodde var en slags kunstnerisk vri som skulle lede til den egentlige fortellingen. Etter noen kapitler skjønte jeg at det er slik boken er skrevet. Usammenhengende setninger med komma etter komma i det uendelige. Eksempelet her er illustrerende: «De kryper oppover en serpentin av en vei som han og brødrene har satt sammen som et puslespill av mange små timer, en nå, en da, under opphold i onnene, fisket eller anlegget, en halv time bare kanskje, som adderer seg og blir et spor av tålmodighet, litt bredere for hvert år, litt fastere, en ny skjæring, en klopp og en fylling i et for bratt lende, ikke noe hurrarop av et grunnarbeid akkurat av den typen han kjente fra anlegget i Namdalen, men så er det da heller ikke Nordlandsbanen som skal gå her, men hest og vogn, tom oppover, med lass nedover, torv fra myrene på den andre siden av åsen, ris, rå bjerk, høy fra myrslottene, kanskje også med et lite menneske på toppen, uten at det skulle stå om livet.» Etter litt over 20 sider ga jeg opp. Jeg vet ikke hvordan reglene for terningkast er her, men tillot meg som førstemann å kaste 1 på terningen etter å ha gitt opp på side 31.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Krim er ikke min favorittsjanger, men denne fenget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en utrolig ujevn bok. Først ca 25 sider hvor Ambjørnsen filosoferer uforståelig over sin egen og andres tilværelse. Så løfter boken seg med mer filosofering sammen med en prest i Amsterdam før den løfter seg voldsomt gjennom filosofering over maktovergrep i psykiatrien. Til slutt blir den helt suveren gjennom Ambjørnsens beskrivelse av sin egen depresjon og eget sammenbrudd. Her er det bare å kjempe seg gjennom starten. Boken begynner på terningkast 1 og ender på 6.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser at boken får veldig god kritikk. Selv finner jeg historien interessant, men boken som sådan forferdelig kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Totalt ustrukturert bok hvor alt blir tolket til å handle om dampende het sex. Klassiker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk person, ganske drepende kjedelig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er helt umulig å forstå hvordan denne boka kan ha blitt en klassiker. Den er drepende kjedelig og utbroderer i det uendelige et politisk system som er både idiotisk og lite troverdig. Det er absolutt null fremdrift i boka. Dette er en totalt drepende bok for leselysten. Det mest tragiske med boka er at den har vært med på å skape en paranoid holdning i forhold til personvern over hele den vestlige verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AjiniakraAtmanPangLeserMarit HåverstadLisbeth Kingsrud KvistenAmanda AAnniken LOleLailaHarald KGro-Anette SlettebøPia Lise SelnesEirin EftevandIngunn STorill Elisabeth RevheimKjartanElin SkjerengTone SundlandRufsetufsaAstrid PedersenTatiana WesserlingTonesen81Vivian M.Theakjell kAgnete M. HafskjoldAnneWangJeanetteMartine (@martineleser)Heidi BSyntaksfeilIngrid Urdal StøleBjørg L.Gro Anita MyrvangLibraritas vgretemorWenche VargasErlend Risvik PaulsenKristine LouiseStine Aske