Nei, nei, nei. Hva er det som gjør at denne boka fikk både Brageprisen og Bokhandlerprisen.i 1992? Jeg ga opp etter 60 sider. Historien er fortalt på en måte som ikke engasjerer og språket er krydret med ord som storrunnen, vølte, småfenaden, tagal, drott, ruffen, sluffen, mødig, herold, fillepeller, kiselinken, pellera, gjellik, rufsige, surremånserne, sutenørene, alunjorden, lørja, skåk, kversilla, kokse, gløste osv. I tillegg kan ikke Karsten Alnæs forskjell på da og når. Styr unna! Terningkast 1.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Alunjord er alkalisk og navnet på et bestemt mineral. Drott er et gammelt ord for konge. Fillepeller er et middelalderyrke. En herold er en utroper, da folk flest ikke kunne lese, så måtte nyhetene bringes til torgs på annet vis. Og så videre. Beklager, men denne anmeldelsen sier mer om deg enn om boka. Kan anbefale litt allmennkunnskap og flittig googling. Mvh.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen