I likhet med Across the universe av Beth Revis er dette en glimrende moderne sci-fi fortelling med solide doser skjebnesvanger kjærlighet. Den er bygget opp med troverdige karakterer, til tross for det noe utslitte utgangspunktet med "pappas velstående prinsesse møter heltemodig arbeidskar." Titanic, noen? Allikevel så griper Lilac og Tarver tak i deg, og du blir raskt sugd inn i en actionfylt og spennende kamp for overlevelse, godt balansert med kjærlighet, tvil og eksistensielle betraktninger. Rett og slett en fengende bok som gir deg lyst på mer. Denne sjangeren vil kanskje ende opp med å bli en arvtager for dystopi-bølgen, og jeg sier ikke nei takk til litt mer sci-fi i kosten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var det jeg fryktet... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne er såpass avansert at den vil nok nå en ganske smal gruppe, nemlig de få som er 200% dedikerte til fotballen og som vil satse proft. Når det er sagt så er den nok et godt verktøy for denne gruppa, spesielt hvis den brukes med trener. Ville nok ikke anbefalt denne til den gryende fotballspiller eller Messi-groupien på 10 år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjærlighetsfortelling satt til collegemiljøet i USA. En slags hybrid mellom Simone Elkeles' Perfekt kjemi og Tammara Webber's Easy, men temperaturen er skrudd opp et par hakk med gode doser banning, sex, drikking og slåssing. Hovedpersonene fremstår ganske stereotypiske, flate og lite troverdige.Vår "heltinne" Abby bytter på å være en usympatisk bitch og en sutrende push-over. Når det er sagt tror jeg allikevel den vil spasere ut av hyllene og inn i hendene til kjærlighetsfansen. Bokversjonen av Blue mountain state, minus selvironien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien om Butterball balanserer grensen mellom tragisk og komisk, noe som gjør den lettlest og underholdende til tross for gripende scener og sørgelige skjebner. Den er lett å selge inn når navnet til 50 Cent dekker halve bokomslaget, og man fortsetter å lese den fordi fortellingen i seg selv er umulig å legge ned. Mye slang, banning og realistisk dialog er et ypperlig salgsargument for de som er tøffest i klassen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

What she said. Det mest forstyrrende var kanskje at jeg kom i julestemning av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha slukt Mistborn har jeg vært en hengiven Brandon Sanderson fan. Da jeg hørte at han skulle prøve seg på en YA superhelt-dystopi-vri ble jeg følgelig mer enn interessert. Jeg hørte boka som lydbok, og jeg må konkludere med at selv om den ikke fenget like mye som Sandersons fantasyunivers, så sparker den nok stump til å anbefale. Denen tjokkfull av action, sympatiske karakterer og en god dose superkrefter. Jeg tror derfor den vil være midt i blinken for alle superheltfans og spenningssøkere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Underholdende og lettlest kriminalroman, med en moderne vri. Hovedpersonene var forfriskende og originale, men akkurat passe mengde noir. Håper på flere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er Gillian Flynns mest brutale, men minst engasjerende bok for min del. Slettes ikke ille krim, men historien klarte ikke å fenge på samme måte som Gone girl eller Sharp objects. Helt OK høstlesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Zombier. Whats not to like?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En science fiction roman som er lett på teknobabbel, men smekkfull av spenning, moralske dilemmaer, kjærlighet og eksistensiell angst. Meget fengende og bortimot umulig å legge fra seg før den var ferdiglest. Man trenger absolutt ikke være en sci-fi fantast for å like denne, da den leses mer som en psykologisk thriller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uendelig fascinerende og underholdende skrevet om tilværelsen for jordmødre på Londons østkant i etterkrigstiden. Varme og ærlige skildringer om et utfordrende yrke som får altfor lite oppmerksomhet og ære. Fine personskildringer, men cockneydialekten forsvinner dessverre i oversettelsen. Tv-serien Call the midwife er basert på denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aktuelt tema om nettvett og sosiale medier, men tror forfatteren har bommet en del på bruken av slang. Sier dagens ungdom virkelig "døllt", "kool" og "uhipp"? Mulig jeg tar feil, men språket virket utdatert og overdrevet i mine øyne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk plott satt i urbane London med Dickensianske skurker, magi, hemmeligheter og spirende romantikk. Jeg hadde høye forventinger etter å ha lest bakpå boken. Jeg ble derfor så inderlig skuffet når språket var langt under middels. Jeg tror oversetteren må ta mye av skylden for det, det var flust med regelrett merkelige formuleringer, ulogiske setninger og åpenbar feilplassering av adjektiv. Veldig synd, for selve historien var strålende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De første sidene var lovende, med et tilsynelatende spennende plot. Desto større ble skuffelsen når fortsettelsen slettes ikke kunne leve opp til starten. Dårlig grammatik, oppstykket og kunstig dialog, lite engasjerende persongalleri og kjedelig handling. Dessverre!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ganske tam og intetsigende, med flatt språk og lite engasjerende personer. Men sikkert populær blant The Hills fansen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant og spennende konsept, men språket klarte ikke å fenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenAnniken RøilAud- HelenTor-Arne JensenElisabeth SveeVioleta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald Andersen