Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 81 til 100 av 118 bokomtaler

DIESER BAND IST EINE NEU GESETZTE, UNGE ÄNDERTE AUSGABE VON EDVARD MUNCH DAS GRAPHISCHE WERK 1906-1926 VON GUSTAV SCHIEFLER. NACH DEM ORIGINALTEXT FOLGT EIN NEUER ANHANG MIT ILLUSTRATIONEN. ISBN 82-02-02959-7 (BD. 2)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Statuen av Henrik Angell i helfigur står til høyre i skråningen nedenfor Holmenkollen restaurant når du går opp fra Holmenkollen T-bane holdeplass.
"Henrik Angell vart fødd 22. august 1861, og budde dei fyrste åra av livet sitt på Kvåle i tettstaden Dale." Da han var 22 år gikk han på ski fra Odda, via Haukeli til Kongsberg i 1884.
"I Noreg farta Henrik land og strand rundt for å vekkje til live interessa for skigåing. For det stod visstnok dårleg til med skidugleiken på den tida. Frå Sogn rapporterte Henrik at: “Andre end enkelte rypejægere, Justedøler og endel af den ‘konditionerte ungdom’ kan ikkje siges at forstaa sig paa skiløbning, og det uagtet man overalt har den ypperligste anledning til at øve skiidrætten”. Foredraga til Henrik var svært populære, og gav støyten til stiftinga av fleire skilag i Sogn." Les meir om Henrik Angell i kulturhistorisk leksikon:
Minnestein over Henrik Angell http://www.fylkesarkiv.no/kl/detalj/?id=5035
Nynorsk i Sogn og Fjordane - Svartfjellsønerne http://www.fylkesarkiv.no/kl/detalj/?id=103565

Les også mer om hans liv på: http://no.wikipedia.org/wiki/Henrik_Angell
Eller i Store Norske Leksikon: http://snl.no/.nbl_biografi/Henrik_Angell/utdypning
Henrik Angell skrevet av Roy Andersen, journalist og forfatter.
Kunne tidligere kjøpes hos Bokkilden for kr. 332,- Se omtalen her:
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?rom=MP&tittel=Henrik%20Angell&isbn=9788203291111&ept=2&pid=300300

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velkommen

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Som pioner innen den moderne europeiske billedkunst, inntar Edvard Munch en posisjon som en av verdens viktigste billedkunstnere. Hans kunst oppleves som universell og tidløs, i dag kanskje mer enn noen sinne. Det er derfor med stor glede vi nå presenterer programmet for jubileet Munch 150. Vi skal først og fremst feire en av våre største kunstnere, men vi ønsker også å øke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs liv og kunst både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Høydepunktet i feiringen blir jubileumsutstillingen 'Munch 150", som vises i Oslo i perioden 2. juni til 13. oktober. Den vil være den mest omfattende Munch-utstilling noensinne. Gjennom over 250 verk vil den gi et helt unikt overblikk over alle perioder og sentrale temaer i kunstnerens produksjon. Jubileumsåret vil i tillegg by på et rikholdig program med utstillinger, forskningskonferanser, filmproduksjoner, konserter, teaterforestillinger, vandringer i kunstnerens fotspor, bokutgivelser og egne tilbud for barn og unge.
Jubileet organiseres i fellesskap av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Munch-museet, Og i samarbeid med en rekke private og offentlige aktører. Vi håper jubileet vil gjøre Edvard Munchs kunst enda mer tilgjengelig og styrke bevisstheten om hans store betydning og plassering i den internasjonale kulturarven. Vi takker alle som har bidratt til programmet og ønsker hjertelig velkommen til Edvard Munchs jubileumsfeiring! AUDUN ECKHOFF Direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, ELSEBET KJERSCHOW Prosjektleder Munch 150 og STEIN OLAV HENRICHSEN Direktør for Munch-museet.
Kilde: http://www.munch150.no/no/Program

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken inneholder oversikt over de første 250 kulturhistoriske skilt som er montert i Oslo.Oslo Byes Vels skiltprogram er «Oslo-historie i kortform – på veggen der det skjedde».
Med Skiltguiden kan du invitere familie og venner – store og små – til selvkomponerte byvandringer med deg selv som veiviser.

Skiltguiden er på 160 sider og inneholder:
Katalog over skiltene
Supplerende opplysninger om personer, begivenheter og bruk
Registre – kronologisk, alfabetisk og etter adresser
Kart over den del av byen hvor det er flest skilt

En liten bok med mye innhold. Morsom å ha. Fin å gi bort.
Kilde: http://www.oslobyesvel.no/boeker/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arkæologiens Roman - Orginalens titel: Götter, Gräber und Gelehrte

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Baksiden: 20. november 1905 var en mærkedag for Norge: Stortinget og det norske folk havde stemt og besluttet at de ville have den danske prins Carl til konge, efter at man tidligere på året havde brudt med den svenske konge.
Fødselen af det norske kongehus, en af de sidste store dynastiske begivenheter i Europa, fandt sted i Riddersalen i Christian VII`s Pæle. Den smukke. store sal var fyldt med hele kongefamilien i deres fornemste udstyr, gallaklædte nordmænd, danske ministre i deres guldbroderede uniformer, hoffolk i røde uniformer og hofdamer i smukke kjoler. Her imødekom Christian IX den højtidelige norske anmodning om, at hans børnebørn prins Carl og prinsesse Maud måtte blive Norges nye konge og dronning.
Jubilæet fejres blandt andet ved, at audiensen genskabes, med tronhimmel, sølvløver, uniformer, kjoler, ordener og juveler - en særutstilling som inviterer publikum til at træde ind i Paul Fischers berømte maleri fra 1906.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forlagets beskrivelse:
Københavns Rådhus er et monument i sit ydre som i sit indre. En billedborg, en kulørt mangfoldighed. Fyldt med symbolisme og med skilderier og illustrationer. Et eksempel på et offentligt bygningsværk, som man næppe ville se bygget i dag. Arkitekten Martin Nyrop var mester for Rådhuset, der siden sin indvielse ikke kun har symboliseret Københavns centrum, men også Danmarks centrum hvorfra man hver dag hører Rådhusklokkerne.

Indholdsfortegnelse
Rådhuspladsen : med duer i glideflugt og hurtige dyk
Stor dansk flora : Jens Møller-Jensens snørkler
Glastag og buegange : Valhalla, sprosser og italiensk palads
Messing og brune møbler : lys og mørke i ridderborgen : Granitdyr ogmaskespil : Rådhuset og Anders Bundgaard
Middelalder og moderne tider : Martin Nyrops rådhus som forbillede
Konkurrencer og tidens smag
krøllede og kantede udkast
Mester Nyrops huse : fra vikingestil til skrabede blokke
http://www.williamdam.dk/kultur/arkitektur_design/billedborgen_1448061_da.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forlagets beskrivelse
I 1992 under Pinsekarnevallet brændte Christiansborg Slotskirke og selvom kirken ikke nedbrændte anrettede ilden og specielt slukningsvandet store skader.
I bogen Christiansborg Slotskirke - en beskrivelse af Slotskirken og dens genopførelse efter branden i 1992 beskriver arkitekterne Ole Drachmann og Trine Neble m.fl., fra Erik Møllers Tegnestue som stod for restaureringen og genopbygningen af kirken, hvorledes slottets smukke interiør trin for trin blev restaureret.
Beretningen er garneret med fotografier af bl.a. Jens Lindhe fra både branden og genopbygningsarbejdet. Det er interessant læsning om de gamle håndværk og metoder, der blev brugt ved genopbygningen. Den 14. januar 1997 i forbindelse med Dronningens 25 års regeringsjubilæum kunne slotskirken genindvies.Forud var gået fire et halv års omhyggeligt arbejde, hvor dygtige arkitekter, ingeniører og håndværkere beviste, at vi har en dybt forankret håndværkertradition, som rækker adskillige generationer tilbage i tiden, og som gør det muligt at vedligeholde og restaurere vores bygningsmæssige kulturarv på et meget højt niveau.
http://www.williamdam.dk/kultur/arkitektur_design/christiansborg_slotskirke_1434828_da.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innledning
Kongsberg defence & aerospace AS erbruker av mange gamle og flotte bygninger med en lang og interessant historie. Personaldirektør Johnny Løcka har bestemt at historien skulle presenteres for å gjøre den tilgjengelig for medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere.
Gamle bygninger som brukes av andre bedrifter enn KDA er ikke beskrevet i dette heftet.
På modellen nedenfor (side 4) er vist hvilke nummer og navn de forskjellige bygningene har.
FORSIDEBILDE: Nedre fabrikk ved lågen 1899. Foto: N. Skarpmoen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Riktig ISBN 82-91337-06-3
Utgitt som særtrykk 1994 av:
Kongsberg Bergverksmuseum, Pb 18, 3601 Kongsberg, Tlf 32733260

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsiden: Folkefest i rødt, hvitt og blått landet rundt. Slik kan kong Olavs jubileumsferd langs kysten kort sammenfattes. Hurra-rop fra unge og gamle møtte Kongen over alt som på Osøyra ved Bergen 10. august.

Den 22. juni 1958 fikk Hans Majestet kong Olav V kirkens velsignelse til sin kongegjerning ved en festgudstjeneste i Nidarosdomen. Alvorlig og dypt grepet knelte han ved alteret, i nærvær av en fullsatt kirke. Representanter for alle sivile og militære myndigheter var til stede.

Side 80 "Takk til alle" Aldri har kong Olav holdt så mange spontane, enkle og hjertevarme taler som under denne jubileumsreisen. "Takk for at jeg har fått anledning til å møte så mange av dere" og "Takk til alle dere som er møtt fram for å hilse på meg" er sitater som er representative to vår konges dypt følte takk etter jubelferden.

Bakside: Kongeskipet "Norge" var Kongens hjem på den store jubileumsreisen. Og langs hele kysten møtte flåter av småbåter og lystfartøyer opp for å ønske kong Olav velkommen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Baksiden: "## Kjære Sonja ##
Denne billedhyllesten til dronning Sonja inneholder en lang rekke motiver; noen kjente og kjære, mindre velkjente og kanskje overraskende. Blinkskudd fra hennes liv er krydret med sitater fra og om dronningen, og observasjoner rundt hennes rolle som kronprinsesse og dronning, som mor og ektefelle, og som kunst- og friluftinteressert inspirator."
"Hun er en dronning, selv uten krone. Hun er som skreddersydd for jobben som dronning, den lille Sonja Haraldsen, som kronprins Harald nå endelig tør holde i hånden når folk ser på. Hun blir verdens "raffigaste" dronning en vakker dag, vær sikker på det. Meget søtere en på bildene De har sett, med ekorngløgge, brungrønne øyne, en intelligent pike med stor sjarm, velkledd. En 30 år gammel moden kvinnes rynker ved øynene som smiler, og smilehull i begge kinnene. Lille Norge får en dronning som ligner store USAs Jackie Kennedy, elegant som hun, kvikk, verdig, vakker ... Stol på at lille Sonja kommer til å selge Norge. Hun blir verd mange, mange millioner norske kroner. Hun kommer til å slå Sirikit i Thailand og Fabiola i Belgia, og den nederlandske tronfølgeren Beatrix må få trillinger for å bli like spennende som denne Sonja som har måttet gå i hemmelighet med sin kjæreste i ni lange, kvalfulle år ..." Sitat fra Svenske Expressen 1968

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Baksiden: På årets lyseste dag, 23. juni 1991, ble kong Harald V signet til sin gjerning som Norges konge i Trondheim domkirke. Ved hans side knelte dronning Sonja, og sammen mottok de Kirkens forbønn for deres store livsoppgave. Reisen fra hovedstaden til signingsbyen ble en sammenhengende hyllest til kongeparet. Det samme ble reisen tilbake sammen med kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. Kroning er avskaffet som statsakt i Grunnloven. Signingsferden - "en reise som skal vare livet ut," sa kong Harald - ble folkets kroning av vårt nye kongepar. Dette er Minneboken om signingsferden 20.6.-29.6.1991. - SKANDBOK

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forord: Denne boken er et resultat av et samarbeid. Kanskje vil med tiden flere enn forfatteren føle takknemlighet over at H. M. Kongen har villet bruke så mye av sin tid på å berette om de hendelser og personer som her er forsøkt skildret, glimtvis. Kong Olav er den siste gjenlevende i verden som fra "innsiden" har opplevet denne krønike fra samtlige av århundrets epoker, inkludert den berømmelige det åpnet med og som hans bestefar gav navn til; den edwardianske epoke. H. M. Kongen har vært så vennlig å la forfatteren få låne og benytte amatørfotografier fra hans mor Dronningens albums. Han forteller selv om hvordan de på nesten utrolig vis kom til rette etter krigen. Undertegnede ønsker å takke prinsesse Ragnhild fru Lorentzen for hjelpen med å skiver fra Pooks Hill i Amerika (under krigen), hvor hennes far bare var "gjest" en gang om året. En takk også til generalløytnant Wilhelm Hansteen, Kronprins Olavs forgjenger som forsvarssjef. Bærum, august 1977 Kjell Arnljot Wig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prestegården er på mange måter et symbol på Norge. I et land som vårt - vidstrakt og oppdelt i mange bygdelag - kom prestegården til å bli et sentrum og en kulturspreder i bygden. Den virksomhet og meget av det initiativ som utgikk fra disse gårdene har satt spor etter seg på mange av samfunnslivets områder. Meningen med denne samlingen, som her sendes ui i 2. utgave, er å gi et bilde av og ta vare på et stykke kultur fra en epoke som holder på å gå over i historien.
Forlaget Land og Kirke, norsk forlag, etablert 1945 med Øivind Seip Berggrav som forlagssjef med det formål å utgi religiøs, etisk og sosial kvalitetslitteratur. Forlagets utgivelser ble overtatt av Gyldendal Norsk Forlag 1974. Kilde: http://snl.no/Forlaget_Land_og_Kirke
CAP51877 Kr 600,- J.W. Cappelens Antikvariat, Bjerke Gård, Sopelimkroken, 1341 Slependen
Kilde: http://www.antikvariat.net/CAP51877.cgi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi bruker landet, Vi bygger landet. Vi former våre omgivelser.
Arkitekturens historie er beretningen om hvordan praktiske problemer er løst samtidig som vi har prøvd å skape byggverk som er vakre og meningsfulle.
Dette er en utstilling om viktige monumentalverk og hverdagsomgivelser. Om krefter som har påvirket utviklingen og hvordan arkitektur og samfunnsutvikling er flettet sammen.
Emnet er stort og utstillingsplassen begrenset. Derfor er dette en smaksprøve. Historiens hus møter du igjen, i full størrelse, rundt om i Norges land.
Oslo i september 1996 - Ulf Grønvold, Direktør i Norsk Arkitekturmuseum

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Informasjonsguide, Vigeland
http://www.normanns.no/product.php?productid=3822&cat=35&page=1

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les boka i digitalisert form på nettet via Nasjonalbibliotekets nettside:
http://www.nb.no/nbsok/nb/496299ed0b3421e5fb7745c7bc25dbf0#0

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bogen behandler flådens modernisering og Christian 4.s store interesse for flåden frem til Kalmarkrigen 1611-13 og dens betydning for landet herefter. ISBN 8700285862
http://nyboderboghandel.dk/soefart-36/christian-4s-flaade-den-danske-flaades-historie-1588-1660-418.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaHarald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie