Tekst som har fått en stjerne av Linn Charlotte Edstrøm:

Viser 1 til 20 av 44:

Det er sikkert en del her som enten har noen bøker de har blitt lei av, eller har noen dubletter, slike man får når man kjøper en "lot" med bøker fra en annonse, eller det går litt fort for seg på posesalg, og man tar med noen man allerede har...

Kunne det være en idé med en "bytteklubb" eller i alle fall en tråd for bytting av bøker? Enten at to personer bytter direkte, en bok mot en annen, eller at man for eksempel gir fra seg tre bøker og så får tre tilbake, men ikke nødvendigvis fra samme personer.

Vet at bookcrossing allerede eksisterer, men der er det jo så tilfeldig hva som dukker opp, eller om det dukker opp noe i det hele tatt... Her kunne man kanskje til og med hjelpe hverandre med å finne mer uvanlige titler? Eller finne noen i nærheten som er interessert i å bytte?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tenkte å skrive noen betraktninger rundt det å ha sitt private lille bibliotek. Nå har ikke jeg spesielt stort hus, heller ikke spesielt stor stue. Men er det en ting som tar plass i stua mi, så er det bokhylla. Innholdet i den har i årenes løp blitt svært så fyldig og mangfoldig. Den inneholder gamle bøker jeg har arvet, bøker jeg har kjøpt på Fretex, loppemarkeder og lignende, og også nye bøker kjøpt i bokhandel. Det er bøker jeg har fått i gave, og også en del bøker min mann har kjøpt og bøker han har hatt i yngre dager.
Innholdet er også svært variert. Det er alt fra romaner i ulike former og fasonger og sjangre, og det er faglitteratur og historier fra virkeligheten. Jeg er svært glad i bøkene mine, gode bøker er som skatter! Og bokhylla med sitt innhold er uvurderlig.
I de siste årene har jeg opplevd at det tydeligvis ryktes blant folk at jeg har mange bøker. Jeg har hatt flere episoder hvor venner og bekjente kommer innom i ens ærend for å låne en bok eller flere. Og har da gjerne med seg tilbake bøker de tidligere har lånt. Ei gammal tante sier det så treffende at "nå skal jeg innom biblioteket og levere bøker og låne nye!" Trenger ikke gå på biblioteket når hun kjenner meg.
Og jeg synes det er så koselig! Vi slår da av en prat, og har ofte også lengre diskusjoner rundt bøker, i tillegg til at jeg kan komme med bokanbefalinger utfra hva hun har lyst til å lese. Eller at hun har fått anbefalt en bok av noen, og svært ofte kan jeg da si at den har jo jeg! Har også flere ganger lånt til kollegaer på jobben også.
Jeg er litt selektiv til hvem jeg låner til, da det er viktig for meg å vite at boka blir behandlet pent og ikke minst levert tilbake. Men det har i de aller fleste tilfeller gått veldig bra.
Det er veldig hyggelig at min boksamling også kan glede andre.
Jeg mener ikke her å starte noen diskusjon, men hadde lyst til å dele denne hyggelige erfaringen.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

jeg var i Oslo nettopp, og der var bokbyttekasser spikret opp på noen av trærne i Slottsparken. Fantastisk :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Thank you for being my light in the darkness.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

And if your life is a suitable exchange for my honour, tell my why my honour is not a suitable exchange for your life?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I had always heretofore assumed that the tendency of eighteenth-century ladies to swoon was due to tight stays; now I rather thought it might be due to the idiocy of eighteenth-century men.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Then let amourous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand and a Hundred score
A Hundred and a Thousand more

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lord, ye gave me a rare woman, and God! I loved her well.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I can bear pain myself, he said softly, but I couldna bear yours. That would take more strength than I have.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

La engelskmennene gjøre det i fremtiden, da. Personlig mener jeg at dette blir litt som den evinnelige diskusjonen om hva som er bra TV. Hvis man ser på et program man ikke liker, bytt kanal. Hvis man leser en bok man ikke liker, bytt bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heldigvis henger jeg meg ikke opp i det. Det finnes andre og viktigere ting å ergre seg over. For meg er historien i boka det viktigste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når du kjenner at du dør bittelitt inni deg når andre ikke synes om bøker du selv elsker? ;)

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Her blir det Fifty Shades og seriebøker i helgen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kom over denne og MÅ jo bare vise den frem... Eventyrstund, noen?

Gyngestol

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg har lyst å skrike,hyle og gråte..alt på en gang...Alt denne jenta har gått igjennom er rett og slett grusomt,for grusomt til at vanlige,normale mennesker kan skjønne det.Og at en mor kan gjøre sånne ting mot sitt eget barn..det er utenfor min fatteevne.At ting som dette har foregått i min egen hjem kommune er utrolig rystende,og som helsepersonell syns jeg det er rystende og skammelig at barnevernet,skolen og samfunnet kan svikte så grovt..at det er mulig å få så mange bekymringsmeldinger fra så mange ulike personer og ha så tydelige bevis på vold og overgrep,og likevel ikke gjøre noe.Dette er historien om ei jente som har overlevd vold,overgrep og incest..og som likevel er sterk nok til å gå videre i livet,og som til og med klarer å dele opplevelsene sine med oss.Det syns jeg er utrolig imponerende og noe det står stor respekt av! Dette er en lærerik bok,og en påminnelse til alle om at alle..ALLE..mistanker om overgrep og omsorgsvikt mot barn SKAL meldes fra om..uansett om det er bare en svak mistanke,og uansett om man har bevis eller ikke!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når du sover

Når du sover,
kan jeg ikke jage dine spøkelser,
jeg ser du skjelver
jeg ser du smiler,
du er en hemmelighet du ikke vet om,
når du sover,
du er fri
når du sover.

Jeg grubler og tenker i sakte film
å ikke få sove er en ensom ting,
når du sover.
Når du sover er du fri,
når du sover.

Når du sover
demper jeg lyset som svever over,
dine skuldre
ditt gyldne hår,
og hete kinn.

Først når du sover er du min,
dagene flyr og gjør som de vil,
jeg bøyer meg over og snuser deg inn.

Du er fri,
når du sover.
Du er fri når du sover.

CC Cowboys

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Robin Hood (og da først i skikkelsen av Disney-reven) var min aller største barndomshelt. Det ble mange hjemmelagede buer og piler i oppveksten min... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpe minst mulig bøker ! Har uleste bøker for flere år fremover i hyllene...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fifty shades of Grey for min del er ikke en bok som er besettende på grunn av de drøye sexscenene, men heller på grunn av de psykologiske aspektene. Hvordan klarer en person å få en annen person til å underkaste seg en selv - og det uten at hovedpersonen fra før av har noen seksuelle preferanser? Er det litt som dårlig forhold - i det første forholdet tolererer man mer fordi man tror det er sånn det skal være, mens i forhold nummer seks og syv er det lettere å gå fordi man vet hvilken måte man fortjener og liker å bli behandlet på?

Uansett synes jeg at det blir litt tullete å kritisere bøkene før man har lest dem. Og når alt kommer til alt utvikler jo dette seg til å bli en historie om kjærlighet, noe jeg føler blir litt glemt i diskusjonen. I tillegg synes jeg at i 2012 skal det være greit å skrive en bok med seksuelle skildringer uten at folk går helt bananas og er ute med kritikk av den grunn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå skal det jo sies at aldersforskjellen her er på 5-6 år. Noe som for min del ikke ville ha falt under kategorien eldre menn og unge jenter :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KErlend Rødal VikhagenBerit B LieMorten BolstadNina M. Haugan FinnsonLilleviingar hmoiraleser42gretemorHegeMaren Hjelle CurrieHilde H  HelsethellinoronilleSverresiljehusmorMarit HåverstadIngunn SRune U. FurbergHildaRufsetufsaMette-MReadninggirl20Kirsten LundTonjeHanneTor Arne DahlSynnøve H HoelTanteMamieThomas KihlmanRolf IngemundsenGroToveBeathe SolbergAvaAnne Lise JohannessenMarianne  SkageHilde VrangsagenEli HagelundDolly Duck