Våren har latt vente på seg og helgeværet skal visstnok også bli litt variert. Kanskje noen får perfekt turvær og velger en lydbok på øret, mens andre kan kose seg i sofakroken med god samvittighet og en god bok. For min del blir det andre alternativ uansett vær :-)

Det går litt tregt med lesingen for tiden, så jeg velger å konsentrere meg om en bok denne helgen. Det blir The Idiot av Fyodor Dostoevsky, jeg er omtrent halvveis etter flere uker så jeg er litt utålmodig. Boken er veldig bra, så jeg vet egentlig ikke hvorfor det går så tregt.

Hva leser du denne helgen?

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Har vært litt produktiv i helgen, bare litt ... Fikk lest ut Cassias valg av Ally Condie. Den første boka i Matched - triologien for ungdom.
Leser fremdeles i Gone girl av Gillian Flynn og leser også litt i The Reader av Bernhard Schlink ved siden av:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Reader er en favoritt her! Gone Girl også :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har store forventninge til The Reader etter en fantastisk filmatisering. Har kommet godt i gang med Gone girl, men er ikke helt overbevist/begeistret ennå. Vi får se etter jeg har lest mer:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hørte Gone Girl på lydbok med drivende gode amerikanske opplesere (mann og kvinne). Mulig lesingen forsterket oppleselsen. Jeg ble hvertfall dratt med :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres interessant ut, men foretrekker å lese boka selv. Har funnet ut at lydbøker ikke er helt min greie. Da gir jeg opp så fort:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er halvveis i "Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land" av Astrid Sverresdotter Dypvik.

Dette er virkelig en bok jeg anbefaler.

Forfatteren skriver intelligent, saklig, lettlest og underholdende om menneskeskjebner og fortellinger i etterkant av DDR's oppløsning.
Hva var DDR, hvordan var det i DDR, hvordan så og ser Vesten på DDR osv.

Jeg leser sjelden historibøker, men denne boka gir meg virkelig interesse for det feltet. Det er nok også fordi her gås inn på enkeltskjebner samtidig som de store linjer ikke går tapt. Alt er skrevet på en klar og lettfattelig måte samtidig som det ikke simplifiseres. Viktig er det at DDR var, og er, mange fortellinger. En rekke perspektiv kan antas, og det er forfatteren god på å forstå og formidle. Jeg gleder meg til å lese resten av boka og vet allerede at jeg skulle ønske at den var så mye lenger!

På forsiden av boka står det et sitat-utdrag fra Dagbladets Jon Rognlien: " ...norskskrevet bok av internasjonalt format...". - Det vil jeg sannelig skrive under på!

Så vil jeg takke bokelskere.no som gjorde meg oppmerksom på denne perlen av en bok. Tråd til boka m/ andres vurderinger finner du her:

http://bokelskere.no/bok/det-var-ddr-forteljingar-om-eit-nedlagt-land/360500/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blitt dårlig med lesing forrige helg siden hele familien lå i omgangssyke, så jeg kan vel bare repetere forrige uke... Starter nok på Alltid Alice idag tenker jeg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Et offer til Molok" av - heter hun Åsa Larsson? - plutselig kan jeg ikke huske. Hun skriver godt og drivandes, tildels uhyggelig. Så jeg hygger meg... Nei, jeg synes parallellhistorien fra Kiruna er hjerteskjærende og leser hurtig gjennom de kapitlene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det nok lite lesning på meg, da jeg er alene med ungene. Men jeg leser " Snikskyttere på østfronten " av Albrecht Wacker og " I slik en natt -deportasjonen av jøder fra Norge " av Kristian Ottosen. Jeg må ha pauser fra dem, da begge bøkene tar opp ufattelige grusomheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsetter med "Bienes hemmelige liv" av Sue Monk Kidd, denne helgen. Dersom jeg blir ferdig før helga er over, må jeg "ta meg selv i nakken", og lese ferdig alle påbegynte bøker som ligger rundt omkring i div. bokhyller og på nattbordet...

God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er sannelig ikke sikker.. Driver å avslutter Monsteret kommer av Patrick Ness. Kjenner at dette er en bok som trenger endel bearbeiding psykisk og litt tid i etterkant...
Skrev en omtale av den tidligere i kveld som jeg har lyst til å dele med dere her:

Holder på med denne nå og leser slutten på nytt siden jeg var så sliten da jeg leste den ut igår. Jeg er vel neppe i målgruppen for denne men hadde likevel lyst å lese den siden den handler om en gutt på 13 år som mister moren sin i kreft, ettersom jeg mistet mammaen min på samme måte da jeg var 14 år.
Jeg har hatt litt blandede følelser for boka, men den ble endel hakk bedre etter å ha få tenkt igjennom den i dag og få lest slutten nøye.
Jeg syns den tar opp mange viktige temaer som er fort at går i glemmeboken i en sånn situasjon, bl.a.: Hvordan blir en møtt f.eks. på skole da alle vet hvordan ting er hjemme?
Hvordan man kan ta på seg skylden for noe man virkelig ikke har noen innvirkning på, og dermed sliter med skyldfølelse i tillegg. Og noen av de forbudte tankene og følelsene man kan ha i en sånn situasjon som ikke blir snakket om, men som blir tenkt masse på og som skaper enda flere vonde følelser i tillegg til sorgen og alt den fører med seg.
Boka har fått en 5er av meg! Jeg tror dette kan være en viktig bok for mange unge i en slik situasjon!
Jeg skulle ønske jeg selv kunne lest denne som 13/14 åring!

Jeg lånte et par bøker om selvutvikling på biblioteket for flere mnd siden. Har nok en helg tenkt at jeg i alle fall skal begynne på en av disse. Ellers er jeg litt usikker på om jeg har lyst å begynne på ei veldig lett bok, etter flere tankevekkende bøker, eller om jeg har lyst å finne ei spennende krimbok der jeg blir slukt inn i handlingen.
Nå blir det de siste sidene i "Monsteret kommer", så får vi se hva som frister da morgendagen kommer ;)

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble utrolig lite lesing på meg i helga! Dels fordi det har skjedd mye annet denne helga, og dels fordi konsentrasjonen ikke har vært der da jeg har prøvd å lese. Har begynt på 13.uke som handler om ei som jobber på kvinneklinikken, med aborter. Virker som ei okei bok, men et interessant tema i fht etikk, regler osv, men ikke latt meg fange av den enda.
Har også lest litt i ei bok om depresjon. Jeg syns forfatteren har endel gode beskrivelser av hvordan det er å være deprimert, men falt litt av lasset likevel. Lite nytt. Men den skal få flere sjanser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leite Derramado (spilt mjølk) av Chico Buarque. Er halvvegs i boka, og er storleg imponert over forteljarkunsten. Mannen kan meir enn å synge fløtepus-sangar. Vonar denne kjem på norsk etterkvart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vikram Seth sin bok "To liv". Har lest "En passende ung mann" og "En egen musikk" av ham tidligere, og likte begge godt. Spesielt sistnevnte, poetisk og musiske bekrivelser. Gleder meg til denne. Blir nok ikke ferdig i helgen, men så har jeg noe å glede meg til i neste uke også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal begynne på Min kamp, femte bok. Ja, jeg er treig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga gjør jeg noe jeg vanligvis ikke gjør, nemlig leser to bøker parallelt. Den viktigste grunnen til det er at hovedboken min for tida, H. K. Fauskangers Skarlagenssalen er en såpass tykk bok at jeg blir en anelse utålmodig.

Den andre boka jeg leser er Oskar Skarsaunes Den ukjente Jesus. Det gjør godt å lese en bok som gjør mer enn å underholde inniblandt. Bøkene er så ulike hverandre at det fungerer greit å veksle mellom dem. Samtidig er det såvidt mye etterforsknings-aktig over Skarsaunes bok også at den tilfredsstiller krimgenene mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese "Paganinikontrakten" av Lars Kepler,som reserve har jeg "Kvinnen i buret av Jussi Adler Olsen:-) så her er det bare å benke seg til rette på sofan.God Helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har nettopp begynt på Alexander Wistings Hjalmar Johansen-biografi Seierens pris
som jeg lenge har gledet meg til å lese. Fra baksideteksten: Hjalmar Johansen skrev seg inn i historiebøkene da han forlot den innefrosne polarskuta Fram for å gå mot Nordpolen sammen med Fridtjof Nansen. Han reiste også sammen med Roald Amundsen. Men berømmelsen skulle bli et tveegget sverd for Hjalmar Johansen. Han fikk et liv i fritt fall mens Nansen bygget nasjonen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg startet såvidt på nyeste boka til Jussi Adler-Olsen tidligere i uka, så da blir det nok litt lesing i Marco-effekten. Har gledet meg til neste boka til Jussi Adler-Olsen i over et år nå, så da skal det blir bra å lese noe av ham igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her blir det Fifty Shades og seriebøker i helgen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal lese de udødelige av Ketil Bjørnstad ferdig . Leser litt sakte....nyter som alltid Bjørnstad sakte, han skriver så utrolig bra! God lesehelg til alle bokelskere om dere leser ute eller inne:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsett med Infinite Jest av David Foster Wallace. Dessuten håper jeg å få lest ferdig Vei uten kart av Dorothy Allison i løpet av helgen, så jeg omsider kan begynne på Boken om salt av Monique Troung, som jeg er ganske nysgjerrig på.

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi snakket om Infinite Jest forrige helg og nå har jeg fått meg den på lydbok (ca 60 kr). I overkant av 56 timer vil det ta å lytte på den - det er jo snakk om en murstein :-) Jeg fant ut at lydbokforlaget gir lytteren pdf med alle noter osv, så det burde vel ordne seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Murstein, ja, pocketutgaven jeg har, er på 1079 sider hvorav fotnotene med fotnoter utgjør hele 96 .
Gled deg! Mye god bok for pengene, etter min mening ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil jeg tro! Jeg anskaffet den for ca 70 kr via månedsavgiften i lydbokklubben min. Full pris på lydboka der ville vært hvertfall 530 kr...

Imidlertid føler jeg nå at jeg må legge opp en liten strategi for å lese den (lytte til den). Den er så lang at jeg må ha andre leseprosjekter på siden :-) Jeg elsker jo lydbøker, men nå er jeg inni papirboklesing for første gang på lenge. Så da kan det passe å ha (tynne) papirbøker (100-350 sider) på siden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som en fornuftig strategi.

Tror også du vil få ekstra stort utbytte av boken ved å lytte til den på den måten, ettersom den er så mettet med handling og har et så stort persongalleri.

Jeg leser også andre bøker parallelt, men det er bare fordi jeg ”sparer” på Infinite Jest og vil at den skal vare så lenge som mulig, og jeg kan dvele ved hver enkelt, elleville scene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Døden to ganger av Chelsea Cain som lydbok. Fascinerande og elegant om tortur, blod og gørr, Anne Ryg er ein behageleg opplesar til alt det grøssande ekle.

Har dessutan starta så vidt på En usynlig av Pontus Ljunghill. Langsam historisk krim, - veldig bra så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne svenske krimmen så da i særklasse fristende ut. Takk for et godt tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sikkert midt i blinken for deg, ja!
God helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper det blir litt vår i helga :)
Jeg skal lese ferdig Tatt av kvinnen, før jeg begynner på Tutankhamon`s siste hemmelighet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lise MuntheDemeterBerit RAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstrid SæverhagenReidun SvensliHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadmgeBertyKaramasov11