Tekst som har fått en stjerne av Stein:

Viser 1 til 20 av 25:

"Å slippe bedriftene løs og la profittmotivet løpe amok, er ingen oppskrift på en mer levelig verden".

Tom Scholz

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kommer til å omtale den når jeg er ferdig med lesingen. Men allerede nå kan jeg si at den ligger an til å få god kommentar fra meg. Den dokumenterer på en overbevisende måte at land med høy grad av økonomisk likhet mellom innbyggerne har betydelig lavere forekomst av de fleste typer sosiale problemer, sammenliknet med land som har høy grad av økonomisk ulikhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gled deg. En roman i særklasse

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De raste rundt i gatene og digget alt på sin egen måte, en måte som senere ble så mye mer trist og passiv og tom. Men de danset bortover gaten som noen sprellemenn, og jeg labbet etter slik jeg har gjort hele livet etter folk som interesserer meg, for de de eneste jeg bryr meg om er de helsprø, de som er helsprø etter å leve livet, helsprø etter å prate, helsprø etter å bli reddet, som er grådige på alt mulig på én gang, de som aldri gjesper eller sier noe alminnelig, men som hele tiden brenner og brenner og brenner som fantastiske romerske lys til de eksploderer som store edderkopper mot stjernene, og i midten ser du det blå lyset som smeller og alle bryter ut i et: "Ååååh!".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Grev Aleksej Kirillovitsj ivret svært for at jeg skulle arbeide med skolen ute på landet. Jeg gikk dit noen ganger. De var ordentlig søte, men jeg greide ikke å føle noe for den saken. Energi, sier De. Energien har sin grunn i kjærlighet. Og kjærligheten kan man ikke bare hente frem, den lyder ingen ordre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det ender med at du blir mer glad i henne enn i din egen." "Ja, slik kan en mann snakke. I kjærligheten finnes det ikke mer og mindre. Jeg elsker min datter med én kjærlighet, henne med en annen."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"When I was younger everything seemed possible. Now nothing does."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

det er ganske klart, at frihet har man bare i den grad man ikke skammer seg. Den som ikke lenger vil skjule noe, han nærmer seg friheten

Godt sagt! (9) Varsle Svar

If a girl looks swell when she meets you, who gives a damn if she's late? Nobody.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En viktig utfordring når vi står overfor kritiske veivalg, er å lytte til fornuft og følelse på samme tid. En annen utfordring er å endre negative følelser i positiv retning, til bedre livskvalitet og oppriktig glede.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det sier noe om alvoret når tenåringer går med på å ta på seg lang underbukse. Da er det kaldt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bekymring og kjærlighet kan være til forveksling likt. Men det er ikke det samme. Bekymringen er kjærlighetens sabotør. Bekymringen kan se ut som omsorg. Men den er en narsisistisk kretsing og lukking om seg selv og sin egen frykt. Underteksten er: hva skjer med MEG hvis du blir skadet?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Eg segjer "me". Ja, eg bur ikkje åleine lenger. Bodil Cappelen flytte hit for eit år sidan. Ho er biletvevar. Ho vil vere her, segjer ho.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

But before I can live with other folks I've got to live with myself. The one thing that doesn't abide by majority rule is a person's conscience.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Kartet og terrenget" er for meg en liten uløst gåte.

Houllebecq står for meg som en skarpsindig observatør, som melder seg ut av menneskeheten for å skildre denne med kynisk følsomhet. (Han melder seg vel strengt tatt ut av den franske borgerlige intellektuelle del av menneskeheten, men likevel...) Jeg ler av gjennkjennelse når han er på sitt mest gemene og spydige. (Mitt kjennskap til fransk borgerlighet er kun litterær, men likefullt skildrer han deler av moderne vestlig kultur uten nåde.) Og i sitt arbeide med å plukke vår moderne verden i småbiter, finner han lite håndfast, annet enn hvor smått og ubetydelig det meste viser seg å være, hvis man ikke selv tror.

Av det jeg har lest så synes han å legge an en likegyldig og nochalant holdning til det som ofte trekkes frem som "viktig" i religion, politikk og kulturlivet.

I "Kartet og terrenget" synes kunsteren Jed å være av samme støpning. Hans kunst har ingen overordnet ide. Hans skifter mellom medier og uttrykksmåter er ikke valgt etter grundige vurderinger. Han følger sløvt etter sine innfall, og får godt betalt for det. Og kansje det er bakgrunnen for skiftene i selve romanen? Fra kunsterrroman, til krim til utopi. Fordi Houllebecq hadde lyst til det?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kjærlighet har sine krav som man må lytte til. Du kan ikke forhandle med den. Du kan ikke kjempe imot den. Ikke hvis det er ekte kjærlighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men alle vet at livet ikke er verd å leve. Dypt i min bevissthet var jeg ikke uvitende om at det har liten betydning om en dør tredve eller sytti år gammel, for i begge tilfeller vil selvfølgelig andre menn og kvinner fortsette å leve, gjennom tusener av år. Egentlig var intet klarere enn det. Det ble alltid jeg som døde, enten det hendte nå eller om tyve år.

Godt sagt! (10) Varsle Svar
<kan være SPOILER>

Jeg er så enig! Det som gjør mest inntrykk på meg er at Mistry ikke faller for fristelsen til å skjerme og redde hovedpersonene sine. I stedet slipper han dem løs og lar dem rammes av skjebnesvangre tilfeldigheter og hjerteskjærende urettferdighet, like nådeløst og ubarmhjertig som livet selv ofte er - og likevel, midt i det, varme, medmenneskelighet, en rørende glede over hverdagens små solgløtt og mennesker som, selv om de regnes blant samfunnets mest lavtstående, lærer noen av livets hemmeligheter som forandrer dem for alltid. Derfor er det så vondt, så vakkert og så fortvilende realistisk. Anbefales! :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg forklarte ham [...] at min natur var slik at de fysiske behov ofte virket forstyrrende inn på følelsene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da jeg var student, hadde jeg en god del [...] ærgjerrighet. Men da jeg måtte avbryte studiene, skjønte jeg snart at slike ting ikke hadde noen egentlig betydning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RuneMarteLars MæhlumCathrine PedersenRandiNorahSigrid NygaardEllen E. MartolLilleviSivHilde VrangsagenTone SundlandHanne Kvernmo RyeTove Obrestad WøienAlice NordliBård StøreEivind  VaksvikHarald KCamillaElin FjellheimGro-Anita RoensomniferumMathiasRolf IngemundsenMarianne MHanne MidtsundmgeAnne Berit GrønbechbrekIdaAkima MontgomerySollittymseDaffy EnglundBerit RFride LindsethAnniken RøilAnn ChristinNinaKarin Berg