Vel, er i gang med lydboken i hvert fall. Om jeg ikke har sett filmen, skjønner jeg godt den egner seg for filmatisering. Vet ikke hvor boktro den er, men frister å se den etterpå.
Artig opplegg. Gleder meg til fortsettelsen.
Har både Sølvhammeren, Jærtegn og Helgenkongen (bokklubb-utgaver) i hylla. Har en følelse av at jeg har lest Sølvhammeren (men ikke de neste to) for mange år siden.
Blir gjerne med på en felleslesing.
Jeg har tenkt og fundert og filosofert, og lander på Sølvhammeren av Vera Henriksen som mitt forslag i denne runden. Jeg har foreslått den før og den står fortsatt sørgelig ulest i bokhylla.
Jeg har en bokklubbutgave med Barabbas og Dvergen i ett bind.
Det er ikke så svært lenge siden jeg leste begge bøkene, men de tåler helt sikkert en gjenlesing.
Jeg har både Barabbas og Dvergen i bokhyllen, men er såpass lenge siden jeg har lest de, at det nok vil være som å lese de for første gang likevel. Jeg blir gjerne med å lese Pär Lagerkvist som er en fremragende forfatter og nobelprisvinner. Godt forslag.
Det er en relativt ny bibliotektjeneste som heter biblioteksøk. der finner en boken en vil ha, velger henteavdeling, og så får en boken fra et eller annet norsk bibliotek :-)
Alt som trengs er et nasjonalt lånekort :-)
Jeg klarte å lure deg utpå igjen, ja? Strålende!
Kranes konditori var en av mine første «voksenbøker», lest i kjølvannet av Alberte-trilogien. Den grep meg sterkt den gangen. Jeg leser den mer enn gjerne igjen og føler meg trygg på at den vil gi enda mer, med flere år og erfaringer på baken!
Jeg foreslo den tidligere, og leste den. Utrolig sterk bok, helt klart verdt anmeldernes superlativer. Både jeg og flere bokelskere har beskrevet den i rosende ordelag her. Den vil nok egne seg godt for lesesirkeldiskusjoner.
Veldig godt forslag, men det er ikke ordet stridslys jeg er på jakt etter.
Det er allerede kommet så mange gode forslag at man nesten kvier seg for å driste seg frampå. Mitt forslag denne gangen er
Kranes konditori av Cora Sandel.
Jeg har lest den en gang før, men det må være over femti år siden, og den gangen var jeg nok ikke moden for slike problemstillinger som boka tar opp: "bygdedyret" (eller småbydyret), utenforskap, "vedtatte" konvensjoner og annet "småtteri" som hører småbymiljøet til.
«Dvergen» har jeg lest og diskutert her på bokelskene.no. Rystende, gripende og i høyeste grad tankevekkende, noe av det beste jeg har lest. Leser og diskuterer den mer enn gjerne en gang til. Her er det mye å gripe fatt i. Eksistensielle spørsmål.
Etter et ca. et halvt døgn er det allerede kommet inn så gode forslag. Dette ligger an til en spennende økt!
Didrik Dale er jo et studium verdt. Personifisert ondskap.
Jeg leser gjerne Olav Duun.
Husker ham som en av Norges store. Skal ikke se bort i fra at jeg allerede har boken i mitt private bibliotek :)
Alice Munros noveller er nyanserte og forteller om livet på en annerledes måte. De forteller om livet slik hun husker og lever det, selv om det ikke alltid er sitt egne liv hun beskriver.
Det hennes skikkelser tenker og føler kommer ofte frem på en indirekte måte. I kun en setning er hun i stand til å fortelle mye mer enn selve ordene avslør - vi leserne er nødt til å reflektere over hva et menneske som blir beskrevet på en slik måte måtte føle, og dybden kommer frem på en ukomplisert måte.
Hun skriver om ordinære mennesker. Ingen er en helt, ingen er alt for heldig. Hun skriver om livet som det skjer, om viktige tidspunkter og veikrysser som ikke nødvendigvis slutter lykkelig eller ulykkelig.
Spennende forslag! Har vi ikke hatt denne med i avstemningen en gang tidligere også?
Akkurat den satt jeg og tenkte på i formiddag.
Det krev alltid litt tenking før ein kan finne eit godt forslag, men her er no mitt denne gongen: Allis sønn av Magnhild Haalke.
Det er ei bok eg har lese for lenge sidan, og som eg minnast som god - og som kan vere eigna til diskusjon?
Fann dette i Adresseavisa:
"Noen måneder senere skrev Morgenbladets litteraturkritiker Bernhard Ellefsen en artikkel om en roman han omtalte som et «glemt mesterverk» i norsk litteratur, Magnhild Haalkes «Allis sønn» fra 1935."
Mitt forslag til En7:
Ragnhild-trilogien (Medmenneske, Ragnhild, Siste leveåret) av Olav Duun
Så supert å legge merke til det, smil!