Jeg ble litt utålmodig, siden jeg egentlig har lest siden jeg kom hjem i dag og ingen spør meg om hva: Det er "Hva ville Gerhardsen gjort?" av Mimir Kristjansson. Nå skal vi se debatten fra Arendal som er blitt anbefalt av flere, fordi jeg prøver å bli mer oppdatert på nyheter og sånn, ha ha. Det er fra tirsdag, men vi har jo nrk.no. Vel, godtfolk; hva leser dere denne fine helga i august.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 46 svar.

Jeg er på jakt etter en serie som kom ut for sånn 40 år siden som heter Virkelige Ville Vesten, og som bestod av 6 bøker. Den siste boka heter Det siste slaget, og er skrevet av Kenneth Ulyatt. Noen som har hørt om denne serien?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste ferdig Jakten på Atlantis---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Si fra hvis den var god. Det er litt blandet kritikk, ser jeg her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det spørs hva du legger i god. Synes at jakten og det de finner er realistisk men en del av det som ellers ksjer er jo litt på kanten osv med en del "redningsaksjoner" osv..av typen Dette hadde aldri godt i virkeligheten---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var på biblioteket i går og leverte Cannery row av John Steinbeck, (6'er fra meg) meningen var at jeg skulle fortsette med Alle tiders tordag av ditto forfatter, den har jeg hjemme i hylla, men når jeg først var på bibben går man jo litt rundt og så stod jeg jo forran M hylla og der var det en Toni Morrison-bok jeg ikke hadde lest. Kjærlighet. Vips var den med meg hjem og jeg er igang og helt bergtatt også...hun er så utrolig bra og en av favorittforfatterne mine.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, sånn er det. Plutselig dukker det opp en bok som trenger seg foran ventelista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ah, setninger jeg kan ha brukt selv også:
"Kjærlighet. Vips var den med meg hjem.."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så supert å legge merke til det, smil!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No til helga så blei eg visst grasenkemann
Eg held borna i taume og hunden i band
Og for øvrig så les eg så ofte eg kan
Gi meg himmelen, dokumentar av Xinran

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I så gamle dager at vi kan ha barmhjertighetsglemt dem,
ble jo barna literalt holdt i tømme og tjor, i fareomgivelser
som f.eks i bygater, og på landet
der det er skompete på heia, (lek du er med)

Om noen vil føre barna i så vilterlekhemmende innretninger
idag, kan de bli skjevsett av barnefjernemyndigheten
som heller tenker seg et telepatologisk styringsorgan -
ev. godtar litt svinn?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg må enten begrense leselysten eller slutte og jobbe. Til leselista med denne også. Vi har tenkt oss til Kina om 2-3 år og dermed må jeg lese mye om landet, sant.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg avsluttet nylig den danske Carsten Jensens roman "Den første sten" (assossisjoner til Bibelen?). Vi følger en dansk tropp i Afghanistan. Afghanistan, Israel-Palestina, Irak, Syria, i det hele tatt hele Midt-Østen interesserer meg mer og mer for hvert år som går. Det er stadig flere journalister som tør fortelle hva som virkelig foregår bak maktens korridorer. Nøkkelordet er som det har vært i mange tiår; naturressurser, sist ute er Golanhøyden, som ble okkupert av Israel i 1967, den største olje/gass-ressursen i verden på mange tiår. Men Golanhøyden tilhører egentlig Syria.

Lawrence Wright skrev om "innledningen" til katastofen 9/11 i "The Looming Tower", kommer som miniserie, vet ikke hvor, kanskje HBO. Hans nest-siste bok: "The Terror Years - from Al-Qaeda to the Islamic State" har jeg akkurat lastet ned. Gleder meg etter å ha sett han intervjuet av Christiane Amanpour på CNN.

Så har jeg funnet frem "Shantaram" av Gregory David Roberts, en skikkelig murstein av en bok, nettopp begynt å lese, håper den er god.

En god helg alle sammen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har sett "The Looming Tower" på Amazon Prime og vekslet mellom mange følelser. Det var ikke akkurat slik jeg trodde etterretning var. Et familiemedlem har lest en bok om CIA som ga ham sjokk, nærmest, over hvor udugelig det er mulig å være, sa han. Kan det være den samme forfatteren som du leser? Så deler jeg også din interesse for Midt-Østen. Den er ganske ny for min del. Vel, det er forlengst tid for en god natt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er samme forfatter. God natt til deg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har brukt uka på å lese Ansvar av Robert Mood. Han var som kjent en av norges enere i den militære verden, med betydelig ansvar for store operasjoner. Han forteller om sin karriere og han har klare meninger om begrepet "ledelse" og hvilke politikere han ønsker i framtida - og mye mer!

Men nå skal den siste boka til Gert Nygårdshaug til pers! Zoo Europa er tittelen og dette er den fjerde boka i Mino-serien. Det sies at dette er den femte, om en inkluderer Chimera, uten at jeg har fått med meg det poenget - og jeg har lest Chimera, altså!

Nå har min egen fotballhøst starta og da blir det noe mindre lesing. Tar ofte med meg boka når jeg er på tur, godt å slappe av en halvtime før stadionet eller på ei ferge. Ellers gleder jeg meg til Litteratursymposiet i Odda i midten av oktober. Sjekk gjerne ut programmet som snart er i havn på litteratursymposiet.no

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Apropos meninger om politikere og ledelse, så anbefales "Hva ville Gerhardsen ha gjort?"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har ikke lest denne, men den fins på biblioteket her i Odda. Blei faktisk anbefalt av en av de ansatte :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Usikkert om landspappaen ville senioraktivert seg med
partiets kakelotteri..
men om det ikke ble kake til alt folket,
ville han i alle fall ha sigar -
den kom muligens fra Cuba?

Kunne vært flott med helt upartiske [selv]biografier ;)
helt konstruktivt vurdert.
"Der de døde styrer", fin ledig titel? ('thanatokrati')

men kan munne ut i dystopokrati, som her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

C. S. Lewis hørtes kjent, og det var jo ikke så rart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt greit med dystopier, bare de ikke handler om noe nifst

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga leser jeg blant annet Gertrude Stein sin bok «Alice B. Toklas’ sjølvbiografi». Boken er stilet som den fiktive selvbiografien til Steins livspartner, sekretær, muse og kokk Alice B. Toklas. Ifølge omtalen av boka utleverer Stein datidens kulturpersonligheter - og det kan bli svært så underholdende.

Dagens dikt er derimot av det triste slaget,
Charles Bukowski skrev dette diktet til minne om Carson McCuller som døde i 1967.

Carson McCuller

she died of alcoholism
wrapped in the blanket
of a deck chair
on an overseas
steamer

all her books of
terrified loneliness

all her books about
the cruelty
of the loveless lover

were all that were left
of her

as the strolling vacationer
discovered her body

notified the captain

and she was dispatched
somewhere else
upon the ship

as everything else
continued
as
she had written.

  • Charles Bukowski

God lesehelg!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Tusen takk for dagens dikt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint dikt. Aldri lest noe av Bukowski selv, men ser han har noe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her har det blitt mindre tid til lesing enn ønskelig de siste dagene. Og jeg er en person som trenger å lese bøker og koble ut for å finne min indre ro og overskudd. Men som offshoreenke med febersyk ettåring må bøkene for det meste legges til side. Når jeg har litt tid til overs leser jeg Britt Marie var her av Fredrik Backman. Jeg har hatt litt delte meninger om han tidligere bøker, så jeg lurer på hva jeg konkluderer med etter denne.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Husker hvordan det var, sovnet fra all lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter at strikkedilla grep meg her på vårparten har det blitt mindre og mindre lesing. Ja, jeg hører det unisone ropet fra dere mine medbokelskere: LYDBØKER. Nå er det bare det at jeg aldri er blitt fortrolig med lydbøker. Jeg opplever at oppleseren kommer mellom meg og bokens innhold, om dere forstår hva jeg mener. Teksten er allerede tolket når den når meg, og legger føringer for mine egne tolkninger. Jeg vil møte boken slik den er fra forfatterens hånd.

Enda en motforestilling er at jeg synes oppleserne har en tendens til å lese for fort for en sakteleser som meg.

Det finnes selvfølgelig unntak. Som Arne Garborgs «Haugtussa» lest av Rut Tellefsen, Pia Tellefsen og Hallvard Lydvo – et kunstverk, en teateroppsetning.

Denne helgen kjemper Ellisef Wessel, Himmelstormeren (som jeg leser for annen gang etter et besøk i Finnmark tidligere i år; en god bok forøvrig) om plassen/min tid med babytepper og pledd. Og høstoppstarten av Kjells lesesirkel nærmer seg med stormskritt. Jeg er som dere skjønner havnet i et dilemma. Papir eller lyd?

Var det noen som ymtet om luksusproblemer ...

Godt sagt! (11) Varsle Svar

LYDBØKER. Nå er det bare det at jeg aldri er blitt fortrolig med lydbøker. Jeg opplever at oppleseren kommer mellom meg og bokens innhold, om dere forstår hva jeg mener. Teksten er allerede tolket når den når meg, og legger føringer for mine egne tolkninger. Jeg vil møte boken slik den er fra forfatterens hånd.

Tiltredes. (Men også jeg har et hederlig unntak: Eilif Armands opplesning av *Hellemyrsfolket". Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: den mannen var et helt radioteater alldeles alene. I alle fall i den opplesningen. Som er hauggammel.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har hørt utdrag og kjøper lydboken straks jeg kommer hjem til et bedre nettverk. Slår to fluer i ett smekk; strikke tepper og oppdatere meg på 1800-tallet (noe jeg trenger). Hjertelig takk, annelingua!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klarte å lure deg utpå igjen, ja? Strålende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, du begynner å få noen bøker på samvittigheten :-)))))

Og sannelig har du rett i at Eilif Armand alene er et helt radioteater! Glitrende lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaja - vi lurer hverandre, så i sum går det vel opp i opp, håper jeg. Bra du var enig med meg om Armand + Skram!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv denne òg, du.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å! Den (de - det er jo flere bind) har jeg jo kjøpt en flott, gammel utgave av for å lese «på originalspråket» - men Eilif Armand er jo fantastisk. Så.... men på den annen side: vil jeg ha Kielland på bergensk, da? Nå vakler jeg veldig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foretrekker også papir.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig Flyktningene, noveller av Viet Thanh Nguyen og Velferdsstatens vekst og fall? av Asbjørn Wahl. Har også begynt på Anne Helene Guddals Nøkkerosene. God lesehelg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Anne Helene Guddal har skrevet kjempefine dikt, så Nøkkerosene er fristende. De to andre høres ut som noe man bør lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har også lest hennes dikt. I et intervju sa hun at de var skrevet i en mer manisk tilstand enn Nøkkerosene. At hun har beskyttet seg selv mer når hun skrev denne gangen. Her skriver hun om tiden etter et sykehusopphold. Sykdommen er der fortsatt slik at hovedpersonen, som jeg har oppfattet er Guddal selv, må bo hos sine foreldre. Hun skriver godt. Det er kort og enkelt, men engasjerer hele veien.

Flyktningene er noveller om vietnamesiske båtflyktninger og deres liv i USA. Forfatteren er selv født i Vietnam. Dette er en kritikerfavoritt tror jeg og forfatteren er en nærmest genierklært litteraturprofessor, som fikk Pulizer-pris for debutboka. Jeg liker disse novellene godt. Flyktninger har noen erfaringer mange andre ikke har, samtidig er deres liv like andres. Dette får han veldig godt frem. Båtflyktningenes reiser sitter for alltid i kroppene deres, men sammenhengene der minnene dukker opp igjen er hverdagslige. Det er skrevet med omsorg for menneskene og mange anmeldere har trukket frem at novellene kan hjelpe oss i dagens situasjon hvor mange risikerer livet på havet og skal starte på nytt et annet sted, om de overlever.

Asbjørn Wahls bok kom ut for 10 år siden, men er fortsatt relevant. Den er grundig og er skrevet med stor kunnskap om temaet. Forlaget beskriver innholdet slik:

«Hva skjer med velferdsstaten - og hvorfor? Med denne boka ønsker forfatteren å utfordre dominerende oppfatninger om velferdsstaten. I denne boka legger forfatteren fram en analyse av velferdsstatens framvekst, med fokus på de maktpolitiske betingelsene og ut fra et utvidet velferdsstatsbegrep. Han viser hvordan maktforholdene er endret som et resultat av den markedsliberalistiske offensiven fra omkring 1980. Dernest beskriver han hvordan sterke kapitalinteresser og markedsliberalister motarbeider og undergraver de viktigste institusjonene som holder velferdsstaten oppe, nemlig fagbevegelsen og demokratiet.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Alt dette vil jeg absolutt vite mer om. Jeg setter dem opp på en venteliste, for det blir nok ikke før ved juletider. Takk for en grundig og fin omtale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser « Miraklene i Santo Fico» av D. L. Smith. Handling fra en italiensk landsby, der presten ser ut til å ha mistet troen; derfor trenger byen noen mirakler. Og etter hvert begynner merkelige ting å skje.
Siden høsten ser ut til å ha kommet for fullt, er været passende til å sitte inne og lese.
God helg til alle :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Håper den er god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag las eg ut ei heilt nydeleg bok "I Capture the Castle" av Dodie Smith. Vakker og smart bok frå tidleg 1900-talet, fortalt via hovudpersonens tre notatbøker kor ho fortel om livet sitt - livet saman med ein høgst eksentrisk forfattar-far og hans nye kone, og hennar to sysken. Faren var ikkje fått noko utgitt på lang tid of familien lever eit fattig, pengelaust liv. Og ja, dette livet lever dei forresten i eit slott! Eit slått dei flytta inn i den gong dei endå hadde pengar til å betale leiga. Ei leige dei dei siste åra ikkje her betalt. Så får slottet nye eigare og bekjentskapet mellom desse to familien fører til ein rekke endringar for alle saman, både reint praktisk og sjeleleg. Elska senna boka! Anbefales!

Så var planen å lese Fossum si nyaste men så lyttar eg på Se def ikke tilbake! Av same forfattarinne og ser føre meg at det for kam bli rotete å ha to Fossum - krimbøker gåande samstundes. Såå ferdor startar eg heller på anna Gavaldas bok "eg Elska ho" som er ei luta roman på berre nokre og hundre sider så eg reknar med å være klar for Fossum igjen på sundag. Her er med andre ord leseplanane lagt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Historien virker fristende. Og hvis du med vakker mener et poetisk språk, setter jeg den opp på leselista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga skal jeg prøve å høre ferdig What happened av Hilary Rodham Clinton. Håper alle får en flott lesehelg inne eller ute.

God helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er boktittelen et uttrykk for overraskelse, og hva tror Hilary om valgtapet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt spørsmål. Jeg tror hun ønsker å forklare tapet med ulike faktorer som skapte tittelen What Happened sånn sett tenker jeg. Hennes ulike faktorer forklaringer er FBI undersøkelsen, hvordan Bernie Sanders oppførte seg mot henne og at USA ikke enda var klar for en kvinnelig president. Jeg tror hun ble veldig overrasket at hun ikke klarte å vinne over Trump, for det så nesten ingen komme alle ting pekte mot en første kvinnelig president i USA og hennes seire.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar. Jeg husker Paul Simon sa til Fredrik Skavlan at han ga en av de sangene som er litt "nasjonalistiske", eller "hymne-aktige" til Bernie, og da han tapte nominasjonskampen, fikk Hilary den. Først hadde begge spurt om å få bruke den, men Bernie var nærmest hans eget politiske syn. Ok, det var en digresjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimSverreLibraritas vJulie Stensethkjell kAkima MontgomeryCecilieAnniken LErikInger-LiseHilde H  HelsethmgeLiv-Torill AustgulenmartinekhRolf IngemundsenLeseberta_23LeseaaseEirin EftevandNorahmoiraHeidi LGVKjell PMorten BolstadIngeborg GAnniken RøilKristofferCarolineritaolineHarald KLene AndresenalpakkaIngunn SMaikenHelen SkogJostein RøysetNils PharoSiriTonje-Elisabeth StørkersenEngelin