Jeg har faktisk ikke lest så mye om Kjakan, men motstandslitteratur fra andre verdenskrig står veldig høyt på leselista mi, og jeg ønsker å lese mer om/av ham.
Jeg har ikke lest noen av bøkene hans, men jeg har en sønn som leste dem for første gang når han var 14år og hadde et skoleprosjekt om 2.verdenskrig. Nå er han 31 og kom hjem i fjor stolt som en hane over at han hadde fått et signert eks av siste boka hans og pratet med ham. Jeg vet ikke hvor mange ganger han har lest om han og ikke minst bøkene hans. Så han er ihvertfall dedikert "Kjakan" tilhenger.
De første navnene til årets litteraturfestival - Kapittel12 - i Stavanger er sluppet. I år har vi valgt å halvere prisen på festivalpass for studenter: www.kapittel.no
Jeg jobber på en bokbuss - det er verdens beste jobb! Det er dessverre ikke så mange igjen av dem, men de sprer leseglede i både by og land. :)
For en statsansatt, som har ofret lønnstrinn til fordel for fleksitid, nærmer det seg den andre av tre langhelger i løpet av en måned. Selv skal jeg til Hemsedal for å - for første gang i mitt 50 årige liv - feire 17.mai i min hjembygd nr to. Min mor skal feire nasjonaldagen der for første gang siden hun flyttet ut som 17-åring i 1954.
Etter at hurrarop er stilnet, og flagg og allværsjakke er pakket ned, er det tid for å finne fram bøkene. Det meldes jo om godt lesevær her sør, dvs surt og kaldt. Jeg skal da fullføre den sterkt anbefalelsesverdige norske Sherlock Holmes-boka Skrinet av H. K. Fauskanger. Den har sysselsatt meg størstedelen av mai. Skulle det bli tid til overs, lør jeg meg kanskje på en av Per Hohle-bøkene som har blitt overført fra Horten bibliotek til hyttebiblioteket til en kostnad av kr 10 per stykk.
Unner dere andre også langfri, og hører gjerne om det medfører planer på lesefronten.
Inspirert av debatten om bruktbutikker, hvilke loppemarkeder er et must å få med seg for bokelskere? Og hva er din beste loppemarkedopplevelse?
Alle typer tips er velkommen, enten det er loppemarkeder på skoler, biblioteksutsalg, eller "bokmesser". Tegneserier og ukeblader er også av interesse. Gjerne noen med litt størrelse, og der det er godt utvalg. Vet hvor skuffende det kan være å reise på loppis der det nesten ikke finnes bøker.
Veldig fint om de som tipser kan skrive hvor og når loppemarkedene foregår.
Adrian Pracon: Hjertet mot stein. Jeg har ca. 60 sider igjen. En sterk,vond og bra bok!
Den siste jeg lånte var Ann Heberlein`s "Jeg vil ikke dø,jeg vil bare ikke leve."Ei sterk bok der forfatteren beskriver hvordan det er å leve med diagnosen manisk depressiv. Anbefales!
"Uterom for barn" - husker ikke forfatterne.
Hentet meg disse over to dager i forrige uke:
The Prague Cemetary - Umberto Eco
Tiger Hills - Sarita Mandanna
The Lover's Dictionary - David Levithan
Sunset Park - Paul Auster
Jeg er stadig innom biblioteket, og selv om det bare er for å levere inn et par jeg har lest ferdig, ender jeg alltid opp med noen nye å ta med hjem.
Sist ble det
Hypnotisøren av Lars Kepler
Noe mye mer annet av Arnhild Lauveng og
Sekter av Arnhild Skoglund
Takk for tips! Har fått tak på mange godbitar der, bl a Bienes hemmelige liv...! Verd å ta ein kik folkens.
Enig. Lars Frode Larsens Hamsun-biografi er ypperlig. Har tenkt litt på at om LFL skulle fortsette å skrive like detaljert om resten av KHs liv og forfatterskap ville det bli en uhorvelig mengde sider og bøker.
Combüchens "Livsklättraren" leser jeg nå - er kommet omtrent halveis - og den virker å være bra så langt. Karl Ove Knausgård har visstnok 'sagt' at denne biografien er den beste han har lest om Knut Hamsun (vet ikke hva han har lest ellers).
I går henta eg "Monsignor Quijote" av Graham Greene og "Drep ikke en sangfugl" av Harper Lee. Men, kanskje dei får vente eit par dagar - må ha noko trivielt etter å ha lese "Rebecca" no.....
"Det vesle huset i indianernes land" av Laura Ingalls Wilder. Bok nr 3 i hennes serie av barndomserindringer. Det var ikke så lett å finne ut av når jeg googlet og sammenlignet bibliografien på engelsk wikipedia med Deichmanskes register - - - til slutt fant jeg ut at boka "The little house on the prairie" var delt i to på norsk, hvorav "- indianernes land" er del to. Stor hit hos sjuåringen, og gledelig gjensyn for meg!! (NB - for dem som husker den klissete tv-serien: bøkene er veldig annerledes...)
Jeg lånte den flunkende nye Sherlock holmes-boka Skrinet av H. K. Fauskanger. Jeg er kommet ca halvveis, og det var et veldig godt valg.
Jeg har også Hamsuns Mysterier som hørespill som ferskt lån, og det virker også interessant.
Sverdsang av Bernad Cornwell... har lest alle de andre i serien, men denne hadde biblioteket glemt da de kjøpte serien, og måtte dermed spesialbestille til meg. Ellers låner jeg alltid en sju-ti bøker på en gang, ettersom jeg gjerne leser både ei og to bøker i løpet av en fridag...
Aller sist så lånte jeg fem bøker med emne: dessertkaker. Er på utkikk etter en bryllupskake så da må det litt research til.
Men sist lånte roman(er) var:
Den siste jeg lånte er Bortføringen av Steinunn Johannesdóttir.
Lånte Eragon bøkene igår :)