jeg lånte grøsserne av robert lawrence stine også kalt r.l. stine han syns jeg er super på å skrive grøss han var mest kjent på 90 tallet og i begynnelsen av 2000.
Jeg vet ikke om jeg forstår dette helt... men er ikke "vår" stikkordet nå! Eller "lyse netter", eller "liv"...
Fortell meg mer om hva dette går ut på, Fred - og hvordan du velger bøker ut fra dine venners stikkord.
Oi, må jeg nesten sjekke... vet det er av de enkleste bøkene i Leseløve-serien, store bokstaver og lite tekst. Til min 5 år gamle datter som nettopp har knekt lesekoden, og da er de suverene "nybegynner-bøker". Pluss at vi lånte en del Roald Dahl til høytlesning.
Spill av Sigrid Combuchen, Alt blir klart og betydelig av Jonathan Safran Foer og Jussi Adler-olsens kvinnen i buret:-)
Var innom biblioteket og hentet bøker jeg hadde bestilt. 15 bøker i forskjellige sjanger (leser fort). Akkurat nå leser jeg Ildmannen.
Mitt forrige biblioteksbesøk resulterte i 4- 5 lånte bøker. Husker ikke alle titlene i farta, men en av dem var Pelle Sandstraks "Mr Tourette og jeg". En ganske spesiell historie, der forfatteren forteller om sin tilværelse med diagnosen Tourettes syndrom. Jeg likte den veldig godt ! Anbefales spesielt til dem som kjenner noen med denne spesielle funksjonshemningen.
tja, sitter å ser på et eller annet tv-program om et hinduistisk bryllup, så....
"Hinduistisk bryllup" (Vet ikke om stikkordet er riktig formulert, kanskje det heller er "Hindu bryllup.")
"Helg" - siden det er lørdags morgen....God helg, og lykke til :)
Hva med å gå i en bokhandel og lese noen vaskesedler? Mange fine søkeord å finne der! (merkelig måte å finne seg en bok på, ganske originalt. Håper du får bra treff!)
hehe kjedsomhet?
Min første innskytelse angående søkeord : Relasjoner :-)
He-he, å finne bra bøker i papirsøpla er slettes ikke dumt! Papirsøpla vi gir fra oss her i huset er nok totalt uinteressant for en bokelsker. Var du heldig, eller har du funnet deg et sted hvor du vet det kan havne gull i søpla? :-)
Er det noen her ute som har noen gode råd tips til leverandører av bøker til en liten bokhandel i oppstartfasen (snart) Hovedfokusen i denne bokhandleren er fantasy og lignende.
Definitivt "Min kamp 1" Litteratur av ypperste merke, fasinerende og sterk lesning.
Jeg synes nok Min kamp er bedre enn de to første, og skal man lese Min kamp, bør man gjøre det "fra start til mål"...i kronologisk rekke følge, det er så mye som henger sammen der..dette er min subjektive mening.
De to beste bokhandlerne i Oslo er definitivt Tronsmo og Cappelens forslag.
Sistnevnte er en liten bokhandel med nye, brukte og antikvare bøker. Veldig flott utvalg, og de to ildsjelene som driver det går god for hver enkel bok i hele butikken. Hvis dere ikke har vært der, er det så verdt en tur.
Noen andre som liker Forslaget:
Den siste setningen kan vel være riktig, både for litteratur og andre kulturformer. Det forklarer hvorfor det store flertallet foretrekker det som ikke nødvendigvis befinner seg på aller øverste hylle.
Jeg tror ikke det finnes et entydig svar på ditt spørsmål. Jeg er i alle fall ikke der at jeg synes det er bare feel good-bøker som faller inn under kategorien lettlest. Hos meg handler det vel så mye om det rent språklige - om setningene glir lett eller ikke. F.eks. har jeg nettopp lest Umberto Ecos bok "Gravlunden i Praha". En meget avansert bok med et lass av detaljer, men likevel en bok jeg vil karakterisere som lettlest. Jo, kanskje fordi den også var spennende - men aller mest tror jeg faktisk det handlet om hvordan den er skrevet. For øvrig en bok som burde tiltrekke seg et lass av mannlige lesere!
Noen av de bøkene jeg har likt aller best, og hvor jeg gjerne sitter igjen etterpå og tenker at jeg burde ha lest om igjen for å få enda mer ut av, er dem jeg har slitt mest med. Kanskje handler det om et litt gammelmodig språk, eller en fortellerteknikk med mange diggresjoner, slik at man må konsentrere seg 110 % og lese alle setningene svært sakte? Det er i alle fall (for meg) ingen nødvendig sammenheng mellom interessant og lettlest. Som et eksempel kan jeg trekke frem Claudio Magris´ bok "Donau". Dette er en av de beste bøkene jeg har lest! Med du godeste som jeg måtte jobbe meg møysommelig og sakte gjennom den boka! Hvis jeg oppnådde en lesehastighet på 20 sider i timen, må det ha vært toppen. En annen bok jeg nylig har lest, og som heller ikke var lettlest, er "Istanbul" av Orhan Pamuk. Kanskje har de bøkene jeg opplever som mest tungleste det til felles at de ikke har noen egentlig handling, men inneholder et vell av småhistorier, anekdoter og historiske fakta?
En venn av meg som har studert nordisk litteratur, pleier å si at det som skiller virkelig god litteratur fra mindre god litteratur, er motstanden i teksten. ;-)
Da her jeg og en kollega vært og handlet. Vi kom ut med tilsamme 7 lydbøker for det som normalt er full pris for èn.
Passer bra at tipset kom i dag, når jeg er på et (alt for) sjeldent besøk i sørlandshovedstaden. Skal ta en tur og kikke i morra.