Tekst som har fått en stjerne av Astrid Terese Bjorland Skjeggerud:

Viser 1 til 20 av 86:

Nattsvarta rosor, solosang av Jean Sibelius

( til passende forveksling )

Tekstsitatet kan bekreftes autentisk, ellers har jeg latt
Margit Sandemo og hennes forhold til 'Lysets rike'
hvile i fred..
men teksten er 'dramatisk' tonesatt av Sibelius, et opus vi fant
fint presentert av vår egen Randi Stene, m. noteblad, video her >

passer for dramatisk mezzo sopran med evne til nyansering samt
solid ettertrøkk,
"Det växer och växer. Jag tror jag förgår"

som innspilt dronning-tolkning har vi gjerne holdt på
Anne Sofie von Otter utgaven fra cd BIS-457

og nå oppdaget vi Johanna E Martell, tyvärr bare i et lydteknisk
lite egnet kirkeopptak > , som jeg kunne gjort bedre selv...
men lurer det ikke en bra stemme bak?
( youtube kat.)

Det klassiske BIS-opptaket, med Svarta rosor BIS-457 CD
skal visst kunne kjøpes online som lydfil(er).

-Illu1-

Stemmeprøve på fru Vnotter er funnet her:
Skogsrået (the Wood Nymph) , JS 171 >
også et Sibelius-opus, ikke fullt så høytrykk dramatisk.

Omtalte opus kan ha forekommet under UFOrmell intern-titel
" ty Sorgen har nattsvarta trosor "

ekstranummer: av Ture Rangström

Wood Nymph, av Sibelius for orkester

et skogsråd..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

“We only need to be one person.
We only need to feel one existence.
We don't have to do everything in order to be everything, because we are already infinite. While we are alive we always contain a future of multifarious possibility.”

Godt sagt! (4) Varsle Svar

“Desire for an idea is like bait. When you're fishing, you have to have patience. You bait your hook, and then you wait.The desire is the bait that pulls those fish in—those ideas. The beautiful thing is that when you catch one fish that you love, even if it's a little fish—a fragment of an idea—that fish will draw in other fish, and they'll hook onto it. Then you're on your way. Soon there are more and more and more fragments, and the whole thing emerges. But it starts with desire.”

Godt sagt! (2) Varsle Svar

And bad stays. Bad doesn’t go away. You bury bad, it digs itself out. You throw bad in the middle of the ocean, it comes back at you like a tidal wave.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

sammen
med deg
kjenner jeg meg
som den vakreste
idioten
i verden

Godt sagt! (2) Varsle Svar

UNDERSKOT

barnet vårt kjem til verda
utan pust eller vekt
å hjelpa seg med

ein fugleunge
med våte fjører
og vissent nebb

åtvaringa står
skriven i
i linoleumen

dette barnet vil
trenga tilsyn 113
gonger i døgnet

me lærer oss å
telja til 113
og legg på litt
for å vera på
den trygge sida

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En stor amerikansk studie på hvorvidt ekstra østrogen ville hjelpe kvinner i overgangsalderen, ble utført på flere tusen ... menn. Ikke en eneste kvinne var med. Det var vi heller ikke i en studie på brystkreft noen år senere. Også i medisinen er kvinnen det annet kjønn.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Vi er så heldige," sa kjæresten min.
"Ja, vi er heldige," sa jeg.

"Å, du har nok mange år igjen," sa jeg trøstende til mor en sen kveld i vår.
"Å, jeg rykker stadig framover i køen," sa hun. Og så
åpnet hun en flaske vin, siden jeg kom på besøk, selv om
hun egentlig hadde lagt seg. "Men du verden så heldig jeg
er," sa mor, "som har det så fint - nå."
Nå - er det beste jeg har å gi
Nå - er en gave fra selve livet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen personer er det vanskelig å prate med, som regel er det menn. Jeg har en Teori om det: Med alderen pådrar mange menn seg testosteron-indusert autisme, som viser seg gjennom et gradvis tap av sosial intelligens og evne til medmenneskelig kommunikasjon, samt nedsatt evne til å formulere tanker. Den som rammes av denne Plagen blir taus og ser ut som om han har falt i staver. Han utvikler en interesse for ulike Redskaper og maskiner og blir opptatt av andre verdenskrig og biografiene til kjente personer, som oftest politikere og forbrytere. Evnen til å lese skjønnlitteratur forsvinner nesten fullstendig; testosteron-indusert autisme minsker kapasiteten til å forstå romankarakterenes psykologi.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det gjør jeg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Har lest boka to ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var altså det som skulle være resten av hans liv. Det føltes som et selskap han var blitt invitert i, men på en adresse han ikke fant fram til. Noen moret seg nok over dette livet hans; men for tiden var vedkommende ikke ham selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

[...]
Du måtte vara stark
händer det
att människor säjer
till mej

Och jag tänker
på allt som har hänt
- kanske
jag är stark

Ja, det är väl så
Jag är väl stark jag

Starka mänskor böjs inte
De bryts

och brister

Märta Tikkanen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Aldri

Alltid å tegja når
du er meg nær,
aldri få segja kor
du er meg kjær.

Aldri få kjenna din
pust mot mitt kinn,
aldri få brenna min
munn imot din.

Aldri få loga som
eld imot deg:
slik er den soga som
klagar i meg.

Jakob Sande

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ei så lita bok må då gå raskt å lese, tenkte eg. Men her er kvart ord nøye gjennomtenkt og verd å få med seg. Livet til Andreas Egger er eit liv i hardt arbeid, og med store sorger, men også store gleder. Først og fremst er det nok det at boka viser fram dei små gledene som gjev livet farge som sit i meg. Boka er svært godt skriven, og kan anbefalst.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette er ingen konkurranse. Men jeg vil vinne den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å køyre ned til hytta var som å ta smertestillande.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun kunne mange andre ting! Skulle hun dømmes for dette ene hun ikke kunne?

Godt sagt! (17) Varsle Svar

En original fantasybok om modighet og finne seg selv.

Hirka er en jente som blir skånet for omverdenen av faren sin fordi hun ikke er som alle andre. Hun mangler hale (ja, du leste riktig) og hun har blitt fortalt at halen hennes ble tatt av ulvene da hun var liten. Hirka har så og si holdt omverdenen på avstand og betraktet andre folk med stor skepsis. Hun har alltid blitt beskyttet av faren sin. Siden Hirka er haleløs blir hun både fryktet og foraktet av andre, gjerne kalt Odinsbarn. Hun hører ikke til denne verdenen, mener de andre. Men selv om Hirka er bare femten vintre gammel og ikke stoler på andre enn sin far, er hun veldig modig og har en kropp og hjerne fullt av mot. Det beviser hun etter en hendelse hvor hun må klare seg selv og et stort eventyr starter hvor elementene er: spenning, eventyr, møte med omverdenen på ordentlig, finne seg selv og kjærlighet.

Siri Pettersen var så gavmild å gi meg denne boka som leseeksemplar mot en ærlig anmeldelse. Det er raust av forfattere å gi bort bøker og det setter jeg stor pris på! Og Odinsbarn virket interessant for min del. Spesielt med tanke på at boka er inspirert av en epoke jeg alltid har hatt interesse for (norrøn tid) og det er alltid forfriskende å lese noe nytt. Ikke har Siri Pettersen bare skrevet boka, men hun har også designet omsalget selv og også bidratt til å lage omslaget til boka Hulder av Tonje Tornes. Et multitalent med andre ord!

Både plottet og karakterene i Odinsbarn er sterkt oppbygd, forfriskende, og forer leseren med det ene levende bildet etter det andre. Det er nesten som å se en film. Så Siri Pettersen er uten tvil en dyktig debutant. Og at dette er første boka i en trilogi gjør hele prosjektet meget spennende. Hva mer vil hun by på? Hva vil skje videre? Hvordan vil alt ende? Det er spennende å lese fantasy blandet med norrøn tid. Det er både originalt og forfriskende. Det er mye av det samme innen fantasy der ute, og føler at denne skiller seg litt ut og det er bare positivt!

Selv om jeg slet litt med begynnelsen om hvem som var hvem på grunn av navnene og forskjellige stedsnavner å sette seg inn i, gikk det etter hvert lettere og boka gikk unna så fort jeg satte meg inn i den. Jeg hadde egentlig planlagt å ha en anmeldelse til denne klar den 9. september da boka ble publisert (hvis jeg husker rett), men det ble bare ikke sånn. Jeg og planlegging går aldri helt overens. Sånn har det alltid vært. Så grunnen til at det tok litt tid å lese ferdig boka var det ikke på grunn av at den var kjedelig (tvert i mot), men noen bøker trenger mer tid enn andre. Av og til er en bok så spennende og god at man vil ta seg tid til den og bare nyte den, og Odinsbarn er en slik bok. Jeg gleder meg til fortsettelsen til Ravneringene - trilogien!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Roy ligger i sofaen og tenker på at det som foreldrene lærer sine barn, må barna siden se forsvinne hos sine foreldre.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandElin FjellheimHarald KLilleviG LTatiana WesserlingConnieTheaToveRisRosOgKlagingPiippokattaKristine LouiseINA TORNESHanne Kvernmo RyeMona AarebrotLailaCathrine PedersenGro Anita MyrvangTine SundalBjørg L.Morten MüllerHannebeaverkriekTor-Arne JensenMarit MogstadJoakimAlice NordliKirsten LundEli HagelundRandiABibliotekariEvaIngunn SAnitaHilde VrangsagenKarin BergAud Merete RambølReadninggirl30Hilde H HelsethHilde Merete Gjessing