Tekst som har fått en stjerne av Astrid Terese Bjorland Skjeggerud:

Viser 1 til 20 av 68:

Det gjør jeg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Har lest boka to ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var altså det som skulle være resten av hans liv. Det føltes som et selskap han var blitt invitert i, men på en adresse han ikke fant fram til. Noen moret seg nok over dette livet hans; men for tiden var vedkommende ikke ham selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ei så lita bok må då gå raskt å lese, tenkte eg. Men her er kvart ord nøye gjennomtenkt og verd å få med seg. Livet til Andreas Egger er eit liv i hardt arbeid, og med store sorger, men også store gleder. Først og fremst er det nok det at boka viser fram dei små gledene som gjev livet farge som sit i meg. Boka er svært godt skriven, og kan anbefalst.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er ingen konkurranse. Men jeg vil vinne den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å køyre ned til hytta var som å ta smertestillande.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun kunne mange andre ting! Skulle hun dømmes for dette ene hun ikke kunne?

Godt sagt! (15) Varsle Svar

En original fantasybok om modighet og finne seg selv.

Hirka er en jente som blir skånet for omverdenen av faren sin fordi hun ikke er som alle andre. Hun mangler hale (ja, du leste riktig) og hun har blitt fortalt at halen hennes ble tatt av ulvene da hun var liten. Hirka har så og si holdt omverdenen på avstand og betraktet andre folk med stor skepsis. Hun har alltid blitt beskyttet av faren sin. Siden Hirka er haleløs blir hun både fryktet og foraktet av andre, gjerne kalt Odinsbarn. Hun hører ikke til denne verdenen, mener de andre. Men selv om Hirka er bare femten vintre gammel og ikke stoler på andre enn sin far, er hun veldig modig og har en kropp og hjerne fullt av mot. Det beviser hun etter en hendelse hvor hun må klare seg selv og et stort eventyr starter hvor elementene er: spenning, eventyr, møte med omverdenen på ordentlig, finne seg selv og kjærlighet.

Siri Pettersen var så gavmild å gi meg denne boka som leseeksemplar mot en ærlig anmeldelse. Det er raust av forfattere å gi bort bøker og det setter jeg stor pris på! Og Odinsbarn virket interessant for min del. Spesielt med tanke på at boka er inspirert av en epoke jeg alltid har hatt interesse for (norrøn tid) og det er alltid forfriskende å lese noe nytt. Ikke har Siri Pettersen bare skrevet boka, men hun har også designet omsalget selv og også bidratt til å lage omslaget til boka Hulder av Tonje Tornes. Et multitalent med andre ord!

Både plottet og karakterene i Odinsbarn er sterkt oppbygd, forfriskende, og forer leseren med det ene levende bildet etter det andre. Det er nesten som å se en film. Så Siri Pettersen er uten tvil en dyktig debutant. Og at dette er første boka i en trilogi gjør hele prosjektet meget spennende. Hva mer vil hun by på? Hva vil skje videre? Hvordan vil alt ende? Det er spennende å lese fantasy blandet med norrøn tid. Det er både originalt og forfriskende. Det er mye av det samme innen fantasy der ute, og føler at denne skiller seg litt ut og det er bare positivt!

Selv om jeg slet litt med begynnelsen om hvem som var hvem på grunn av navnene og forskjellige stedsnavner å sette seg inn i, gikk det etter hvert lettere og boka gikk unna så fort jeg satte meg inn i den. Jeg hadde egentlig planlagt å ha en anmeldelse til denne klar den 9. september da boka ble publisert (hvis jeg husker rett), men det ble bare ikke sånn. Jeg og planlegging går aldri helt overens. Sånn har det alltid vært. Så grunnen til at det tok litt tid å lese ferdig boka var det ikke på grunn av at den var kjedelig (tvert i mot), men noen bøker trenger mer tid enn andre. Av og til er en bok så spennende og god at man vil ta seg tid til den og bare nyte den, og Odinsbarn er en slik bok. Jeg gleder meg til fortsettelsen til Ravneringene - trilogien!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Roy ligger i sofaen og tenker på at det som foreldrene lærer sine barn, må barna siden se forsvinne hos sine foreldre.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Men forakt ikke den viten som er kommet til oss fra fjerne tider; for det kan ofte hende at gamle kjerringer minnes beretninger om ting det en gang var godt for De vise å vite om.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hun var på samme alder som ham, men så ut som stammen på et oliventre fra førkristen tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke for at hun hadde noe med dem å gjøre eller kunne forstå dem. Men hun syntes bare at de kunne få leve. Det var kanskje en mening med livet deres som hun ikke visste om. De låt ofte så kloke, og at de snakket sammen, kunne alle høre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

“Is it true that you shouted at Professor Umbridge?"
"Yes."
"You called her a liar?"
"Yes."
"You told her He Who Must Not Be Named is back?"
"Yes."
"Have a biscuit, Potter.”

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En sjelden gang, noen få ganger i historien, gjør en menneskehjerne en observasjon så skarpsindig og uventet at folk ikke kan bestemme seg for hva som er mest forbløffende - observasjonen eller tenkningen rundt den.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Gud blir ikke drevet fram av tidsstrømmen i dette universet, like lite som en forfatter blir drevet fram av den oppdiktede tid i sin egen roman. (…) Du er like mye alene med ham som om du skulle ha vært den eneste vesen han noen gang hadde skapt. Da Kristus døde, gjorde han det nettopp for deg, som om du hadde væt det eneste menneske i hele verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis hele universet ikke har noen mening, ville vi aldri ha funnet ut at det ikke har noen mening: akkurat som vi aldri ville vite at det var mørkt dersom det ikke fantes noe lys i universet og derfor ikke noen skapninger med øyne. Mørk ville være et ord uten mening.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Elvira elsket bøker og film.Hun kunne flykte til en fantasiverden og ta en pause fra virkeligheten.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det sies at folk gjør så godt de kan. Jeg vet ikke om det gjelder meg. Jeg kan ikke huske at jeg satte alt inn på å løfte meg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tap.
Et kjent fravær.
Visste du det ikke,
ville det være ingenting,
hvilket det selvsagt er,
et ingenting av et annet slag,
så tydelig merkbart som en blemme,
men også en uro
i hjerte- og lungeregionen,
en tomhet med et navn: Du.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg endrer sorteringen, til først "Leser", så "Har lest", med sekundærsortering tilstandsdato.

Har man meninger for eller i mot får man stemme i her :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Beathe SolbergKarin BergLinda LarsenBentCtinaAtmanHelena EOdd ORisRosOgKlagingChristin SillibakkenSynnøve H HoelIngunn Øvrebøtove NessMarie ØstvoldAjiniakraLibraritas vErlend Rødal VikhagenDaffy EnglundOmar ZavalaGitte FurusethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudSverre HoemPål FlodinTone HBjørn SturødAnitaJanne BrovoldNabodamaAnette SSiljeToveAnn ChristinMonaBLMonoiskBjørg  FrøysaaKristin F. JørgensenTrygve JakobsenVibekeHarald KGodemine