"Ettersom selv ikke de mest omhyggelige blant oss kan styre klar av pirrende lokal sladder, kan man like gjerne forlyste seg med det man ikke kan unngå."
If a person is asleep to both the pleasures of this earth and those of the next, it could be said he or she is in a coma. Deep slumber.
(...)
The lost would rather stay lost than be found in a coma.
Jeg er sikker på at din far tror at han forstår seg på politikk og stemmer hver gang det er valg, samtidig som han forbanner politikernes udugelighet. Selv har jeg aldri lagt en stemmeseddel i en urne, og jeg kommer aldri til å gjøre det, men hvis du på død og liv føler behov for å opptre som en ansvarlig borger som gjør sin samfunnsplikt, må du i alle fall sørge for å stemme på de revolusjonære. Da har du om ikke annet gitt den eneste stemmen du har til en fjollete fanatiker som egentlig ønsker å halshugge deg uten annen grunn enn for å gjøre deg et hode kortere, sånn at alle blir like lave.
Det finnes så uforståelig mange eksperter på livet.
There is a subtle charm in the taste of tea which makes it irresistible and capable of idealisation. Western humourists were not slow to mingle the fragrance of their thought with its aroma. It has not the arrogance of wine, the self-consciousness of coffee, nor the simpering innocence of cocoa.
J. D. Salinger sine fortellinger er gjennomsyret av østlig filosofi, anbefales! Personene hans har vokst opp med filosofiske bøker og er veldig mye styrt av det i sitt liv.
Jeg har som regel ingen problemer med å avbryte bøker jeg ikke liker. Jeg har alt for mange bøker jeg gjerne skulle ha lest til at jeg finner noen som helst fornuft i å tvinge meg gjennom noe jeg ikke liker. Men av og til hender det at det er bøker jeg er usikker på og derfor fortsetter, og det kan være noen bøker som jeg har hatt en spesiell grunn til å gjerne ville lese, og da skal det mer til før jeg gir opp.
Paulo Coelho. Punktum. Holder på med Alef nå, og det er nettopp en sånn bok... Salman Rushdie. Av bege to får man fra deres personlige filosofi og mye visdom gjennom skjønnlitterære bøker. Det var det du tenkte på, ikke sant?
Hehe, der var kryssord-synonymene... I et miljø hvor det finnes mye grov prat syns jeg det er langt mer oppfinnsomt med ord man ikke nødvendigvis passer i kryssordet, og fortsatt ikke er så upassende (i hvert fall i de fleste situasjoner) som "bitch"... Mentalt føyer jeg umiddelbart på flere fine tilnavn til lista di, ikke nødvendigvis pene, men ikke stygge heller... Som hespetre (vrang og umedgjørlig), mehe (så dum at det er en plage), matrone (sånn trumpete kokkeaktig kjerring truandes til å hente tegneserie-kjevlet), rivjern (stri, hardhendt og røff til å jobbe), valkyrje (stolt og nådesløs), heks sier seg relativt bra selv (og fra min egen dialekt - boso (tjukk, ubehagelig og med dårlig hygiene) og skrømsle (mager, kråkeaktig og ser gjerne syk/ sliten ut)); dersom synonymet bare skal være "kvinne"... Bare for å ta noen!
“But you know, happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." -Dumbledor
Fortsett. Når jeg støter på et fremmed ord må jeg alltid finne ut hva ordet betyr. Å bruke nettet er en måte, men det fins også andre. Jeg har en mengde ordbøker av alle slag som gir mange gode forklaringer. Og gode venner er til uunnværlig hjelp, også når det gjelder ukjente ord.
Mange ganger ønsker jeg også å finne ut mer om kjente ord og uttrykk, hvor kommer de fra og hva er den egentlige meningen og ordenes vandring. Jeg har i årenes løp lært mye om ord/ ordtaks betydning og opphav og deler gjerne dette med alle som vil høre.
Kom med flere ord og jeg vil forsøke å svare så godt jeg kan.
Sei dine tankar høgt, og dei blir sette på prøve. Stemma avslører deg.
En fyr behøver ikke å ha noe til hue for å være en grei kar. For meg ser det ofte ut som det er nesten tvert imot. Ta en riktig smart fyr, og du vil nesten alltid finne at det er noe i veien med ham.
Frem til i det siste har jeg tenkt som deg, men fremover kommer terskelen til å bli lavere for å avbryte . Noen ganger kan jeg velge en mellomløsning, ved at jeg legger boka bort noen dager/uker for så å gi den en sjanse til :-)
Discworldbøkene til Terry Pratchett er smekkfulle av snikfilosofi, det glemte jeg tidligere i dag :)
Jeg syns det var en morsom tråd, jeg!
Spennende og lærerikt og utveksle assosiasjoner til ord og betydninger. Noen ganger lærer man til og med noe nytt, uten at man visste at man lurte på det :-)
Hvordan kan dere unngå å nevne Sofies verden? Den er skjønnlitteratur og om filosofiens historie. Pang! Peeerfekt!!!
Om det ikkje var håp, kvifor skulle ein skriva? Om det ikkje fanst ei framtid for menneska, og for meg blant dei, kvifor skulle eg bry meg med å forma ord ?
Her finner du mye av hva din hjerne begjærer - pluss litt til.
Både Hermann Hesse, Albert Camus, Iris Murdoch og Jean Paul Sartre for å nevne noen, har skrevet skjønnlitteratur med filosofiske problemstillinger.
Då må jo Dostojevskij vera din mann vil eg tru. F.eks Brødrene Karamazov og Raskolnikov (Forbrytelse og straff)