Dersom du leser en bok du på forhånd hadde store forventninger til, og relativt tidlig i lesingen må erkjenne at boka ikke synes å være så god som antatt: Abryter du den da umiddelbart ? Eller gir du boka en "ny sjanse " - f- eks at du bestemmer deg for å lese til ca halvveis, for så å bestemme deg om du skal avbryte ? Eller har du et uforanderlig prinsipp om at alle bøker du starter på, skal fullføres, uansett kvalitet ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Jeg har en fast regel: Gi boka en sjanse på 100 sider. Har jeg ikke da kommet "inn" i boka, legger jeg den vekk! Det er i allefall så mange bøker jeg gjerne vil lese og jeg har rett og slett ikke tid til å kaste bort tiden på bøker som ikke fenger meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fullfører som regel, og irriterer meg grønn mens jeg leser... så egentlig kunne jeg vel like gjerne avbryte, men da kan det jo være jeg går glipp av en god bok. En bok jeg ga opp, og det var Opp Oridongo, og da hadde jeg vel kanskje 20 sider igjen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Opp Oridongo" klarte jeg å fullføre med et nødskrik. En svak bok, til Ingvar Ambjørnsen å være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har som regel ingen problemer med å avbryte bøker jeg ikke liker. Jeg har alt for mange bøker jeg gjerne skulle ha lest til at jeg finner noen som helst fornuft i å tvinge meg gjennom noe jeg ikke liker. Men av og til hender det at det er bøker jeg er usikker på og derfor fortsetter, og det kan være noen bøker som jeg har hatt en spesiell grunn til å gjerne ville lese, og da skal det mer til før jeg gir opp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ytterst sjelden jeg avbryter ei bok. Jeg er et stabeist når det gjelder bøker!
Om den er elendig skrevet og innholdet ekstremt dårlig, så fullfører jeg på trass, rett og slett for å slakte den. Om jeg så må bruke flere år på å fullføre den (og da skjer det mens jeg leser mange andre bøker innimellom, for å slippe å grave meg for mye ned i elendigheta). Det har jeg gjort for litt siden med ei bok, som du finner her. Det gir ingen god følelse akkurat, men noen ganger føles det nødvendig.

Det er jo mye morsommere å skrive positivt om bøker jeg syns er svært gode, selvsagt, og det gjør jeg helst. De bøkene som ligger sånn litt midt i mellom, skriver jeg ikke alltid så mye om. Lar heller andre ta seg mer av de bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

det samme gjorde jeg med twilight. Gjett om jeg koste meg da jeg havnet i diskusjoner med tenåringsjenter. haha :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fullfører alltid. Uansett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avbrøt noen bøker for mange år siden, men det har jeg sluttet med. Det gir meg bare dårlig samvittighet så jeg holder ut til the bitter end samme om det er en bok som er kjedelig/ikke gir meg noe som helst. Jeg er ganske tålmodig sådan:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv om begynnelsen av boka ikke faller i smak er det allikevel en del av meg som ønsker å lese ferdig boka. Det hender av og til at jeg legger bort boka for å ta den opp igjen noen uker eller måneder senere. Det kan også være at jeg har boka liggende fremme enten i stua eller ved senga, og så leser jeg noen sider nå og da til boka er utlest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å legge bort en bok for en periode er noe jeg stadig vekk gjør.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker ikke å avbryte bøker som andre bokelskere liker.
Da tenker jeg det må være meg det er noe galt med.
Jeg fortsetter å lese og håper den blir bedre etterhvert.
Føler det som et nederlag å avbryte, men jeg må inrømme,
det hender jeg skumleser enkelte bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg litt igjen her...;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka kan få en andre sjanse før avbrudd, men da gir jeg en god dag i om jeg er halvveis eller nær slutten. Funker det ikke, funker det ikke og boka legges til side :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Får veldig dårlig samvittighet av å avbryte bøker for å være ærlig..... Får vondt inni meg, for alle bøker fortjener jo en sjanse... haha :D men jeg har kun klart å avbryte en bok en gang. Har prøvd å lese den igjen senere, men skjedde det samme da også :S

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Frem til i det siste har jeg tenkt som deg, men fremover kommer terskelen til å bli lavere for å avbryte . Noen ganger kan jeg velge en mellomløsning, ved at jeg legger boka bort noen dager/uker for så å gi den en sjanse til :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en jobb hvor postkassen fylles opp med bøker flere ganger i uken. Mange bøker mååå jeg bare lese de første 30-50 sidene av, uten at jeg nødvendigvis tar meg tid til å lese hele. Ønsker bare å få med meg tonen og følelsen i boka. Hvis jeg leser en bok som er dårlig, blir den raskt fortrengt av en annen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å avbryte bøker har jeg ikke noe problemer med lenger, så lenge jeg ikke har kommet altfor langt sparer jeg den gjerne for å gi den en ny sjanse. Har jeg lest ett godt stykke, gjerne over halvparten, så føler jeg meg forpliktet til å fullføre. Om jeg da skulle avbryte er den nok såpass dårlig at jeg ikke kommer til å prøve meg igjen. Er det dårlig språk, mye feil og dårlig historie tviler jeg ikke, da orker jeg ikke å presse meg gjennom den. Tykkelse på boken, pris og forventninger har også litt å si for hvor mye jeg leser før jeg eventuelt gir meg.

Er jeg usikker på om en bok er verdt å fullføre pleier jeg å sjekke terningkast og kommentarer her inne, det gir gjerne en liten pekepinn på om det er verdt tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dårlig språk, mange feil og svak historie, fører som regel til at jeg avbryter. Men siden jeg stort sett alltid sjekker kommentarer og terningkast her inne, før jeg bestemmer meg om jeg skal lese en bestemt bok, er det ytterst sjelden at problemstillingen m.h.t. avbrytelse blir aktuell.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er heldigvis sjelden bøkene er så dårlige, oftest gjelder det gratis eller veldig billige Kindle-bøker. Der er det veldig varierende kvalitet, men en gang iblandt er man heldig og treffer på en perle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke noe imot å avbryte bøker jeg ikke liker, men jeg prøver å gi bøkene en ordentlig sjanse først. Av erfaring vet jeg at noen bøker først blir virkelig bra etter at man har lest et stykke, og jeg har ikke lyst til å la utålmodighet føre til at jeg går glipp av fantastiske bøker. I tillegg er det slik at noen bøker krever et spesielt humør, eller en spesiell tilstand, så noen ganger synes jeg det er fint å legge en bok til siden og komme tilbake til den en annen gang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har erfart flere ganger at noen bøker krever et spesielt humør. Er jeg ikke i rette humøret, legger jeg den bort noen dager. Det hjelper ofte :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser den uansett. Kan hende den blir bra utpå slutten. Den eneste grunnen til at jeg avbryter bøker, er at jeg begynner på alt for mange bøker samtidig, og klarer ikke å fullføre alle samtidig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har selv en tendens til å begynne på mange bøker samtidig ( rekorden min er vel 5 bøker under lesing parallellt) . Om boka viser seg å gi et dårlig inntrykk første halvdel, skummer jeg gjennom resten av sidene for å se om den tar seg opp mot slutten. Noen gang tar jeg noen dagers eller ukers pause fra boka. Det er sjelden jeg avbryter fullstendig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er "skamløs" når det gjelder å avbryte bøker som ikke engasjerer meg (derav den store andelen bøker i kategorien "Abrøt" i min bokhylle). Jeg har hele tiden i bakhodet at for hver time jeg bruker på å lese en uinteressant bok, så mister jeg en time jeg kunne ha brukt på en interessant bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen