Når det gjelder sangkonkurranser på TV, holder hun alltid med dem det er mest synd på, i spesielle tilfeller også med dem som synger best, hvis det er synd på dem også, noe som er blitt mer og mer vanlig i moderne fjernsyn.
Tar av meg både hatt og tupé, dette er kort og godt vakkert!
Skulle denne elendigheten vare evindelig? Skulle hun aldri komme ut av den? Hun var da like god som de kvinnene som levde i herlighet og glede! På La Vaybyessard hadde hun sett hertuginner med dårligere figur og simplere manérer; og hun forbannet Guds urettferdighet; hun lente hodet mot veggen og gråt; hun misunte alle dem som levde i sus og dus, på maskeballer, som nøt alle de forbudte gleder som hun ikke kjente, men ikke tvilte på.
Etter broderlige samtaler på Bygdø kunne kong Christian rapportere at kongen av Norge var villig til å besøke Stockholm. Så snart krigen var over. Kong Gustaf syntes løsningen var utmerket. "Därefter faller det sig både naturligare och betydligt lättare för mig att fara till Norge för att återgälda hans besök senare." Avtalen hadde altså vært klar. Først måtte krigen være over. Så fikk man se hvilke konger som var igjen å besøke.
Man må flytte på seg, få nye perspektiver. Man blir innskrenket av bare å se det samme hver dag.
Nå var jeg her igjen. Det var som om jeg aldri hadde dratt, som om følelsene jeg hadde før jeg dro hadde blitt igjen i rommet og ventet på meg.
Jeg tenker på det Odd sa om å se på ville dyr om morgenen. Jeg tenker på at de bare gjør det som må til for leve. Dyrene. De bryr seg ikke så mye om oss, men registrer at vi er der. Det gjør kanskje noe med oss å se på levende vesener som lever sitt liv, i en verden helt utenom den tv - en forteller oss er viktig?
100% enig: )
Frøet har så store muligheter i seg, men vi kan ikke se det på utsiden.
Med et drømmende smil satt Munch og så på vinen i sitt glass. Som fra et evig opkomme steg fine perlesøiler op mot overflaten.
"Hvor en blir bedre og edlere ved å være mett, ved å sitte i stort lys, å se rike nydelige, ubekymrede mennesker rundt om. Å, hvor de er brutale som tuter oss inn i våre forpinte hjerner at kunstnerne skal ha det vondt. Torne- og tidselveien skal de gå. Hvilken romantisk, nederdrektig løgn! Fordi om Millet sultet og frøs og dog malte herlige bileder, så er Corot derfor ikke mindre stor med sin rikdom og sine renter.
Det gjelder en ting - under savn, sykdom og kritikkløs kritikk aldri å glemme, hvorfor vi er blitt malere."
on the trail again . . .
walking deeper
into myself
"Musikk er noe av det mest magiske som finnes. Som filosofen Platon så treffende sa; "Musikk gir universet sjel. Den gir sinnet vinger, fantasien flukt og alvoret sjarm. Den gir munterhet og liv til alt.""
Det er trist å si det, men man merker ikke at noen er borte fra Internett.
Sitt ikke inne, når alt håp er ute.
Dag Evjenth
Jeg som har vannskrekk leste denne boka med skrekk og uro!! Den var utrolig spennende, og medrivende. Føler meg nesten mørbanket, her jeg sitter! En bok jeg anbefaler.
Det finst så mange stader ein kan utvikle lidenskap for. Sjølv om hovudaksane i livet mitt i så måte er Vardalsåsen, Jotunheimen, Roma og Granada, samlar eg ivrig på skotske øyar. Dei på vestkysten, altså, dei som Kirsti Jareg har skrive bok om: Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland. Eg hørte henne i radioen i 2007 rett etter at eg hadde komme heim etter ein ferietur på dei ytre Hebridane; ho vart intervjua om reisene sine der og bokprosjektet som ho var i gang med. Så kom forfattaren i hamn – i fjor haust. Å lese boka vart å reise dit på ny og lære om fortid og samtid der vest:
Boka er på godt over fire hundre sider. Dette slår ut på to måtar: Fyrst og fremst får lesaren ei grundig innføring i både stort og smått. For ein som har reist mykje i området, gjer det godt å kjenne seg att, oppleve lukter og lydar på ny og bli mint om vakre landskap, ville stormar, skummande ølglas og hyggelege menneske. For det er ikkje måte på kva Jareg finn ut og kan fortelje om. Ho gjer øyane levande ved å trekkje fram folk, stader og episodar i historia, både den norrøne og den nye. Ho er med det meste av tida og gir stoffet eit personleg preg utan å bli privat (ho er halvt skotsk, men styrer for det aller meste utanom slekt og familie). Samtidig er det ikkje til å komme forbi at detaljane fungerer best nettopp når lesaren kjenner seg att og opplever å få utvida eit kjent perspektiv. Når Jareg skriv om stader der eg dessverre ennå ikkje har vore, når ikkje opplevingane mine av stoffet like store høgder. Dette blir i alle fall min eigen reaksjon.
Bortsett frå i eitt tilfelle: Kirsti Jareg har til og med vore ute på St. Kilda, sju mil frå Lewis og North Uist, så langt ut mot det amerikanske fastlandet som det går an å komme frå Skottland, og skildrar natur og historie slik at sikkert fleire enn denne lesaren får enda større lyst til å dra dit.
Godt skriv ho òg. Ho er eigentleg psykolog, men har, skjønner eg, brei erfaring også frå andre fagfelt. Ho skapar nesten sin eigen sjanger – ingen reisegaid, inga reiseskildring, inga historiebok, inga essaysamling, men Øyene i vest blir ein frodig syntese av alt dette. Språket verkar gjennomarbeidd; det er berre ein overdriven bruk av setningsfragment som av og til blir litt slitsam. Stiltonen er variert, og det er tydeleg at forfattaren veit kva ho gjer når ho skal formulere seg. Boka ville dessutan ha tent på ein klarare struktur innanfor kvar hovuddel, for av og til flyt underkapitla saman utan klare overgangar når nytt stoff kjem inn.
På den eine sida: Litt i meste laget, kanskje, men på den andre: Ein treng ikkje å sluke alt på éin gong; ein kan nyte det som ein alt har eit forhold til, ein kan ha boka med seg på reiser og ein kan bruke henne som etterarbeid når reisa reint fysisk er over. Ein fascinerande del av Europa er det ho viser oss, så nær oss og samtidig så særeige.
Den som vil høre Kirsti Jareg fortelje om øyane, kan gå inn på ei nettside som forlaget har.
Hvilken som helst sandstrand er flott, praktfull og vidunderlig når man går fire hundre meter på den.
En sandstrand er totalt jævlig når man går fire kilometer på den,
Fotballspelaren gifta seg, og på bryllopsnåttå, då han sko oppi dobbeltsenga, snubla han og slo hoftå. Så han sendte inn ein reserve.
Jeg vil så gjerne tenke en tanke som var så vanskelig at jeg ikke klarte å tenke den, men jeg får det ikke til!
Livet er et svært lotteri der bare vinnerloddene er synlige.