Tekst som har fått en stjerne av Marit Håverstad:

Viser 1 til 20 av 4276:

Det er så strålende vær,at det er en fryd å sitte ute med ei bok. Boka derimot,er dystrere. "De siste vitnene" av Svetlana Aleksijevitsj, fjordårets nobelprisvinner fra Ukraina. Det er barns egne historier fra krigen. Sterkt! Ellers har jeg lest "Bror din på prærien"av Edvard Hoem,ble ferdig i dag. Den var god,men dog ikke så bra som "Slåttekar i himmelen".

Ønsker dere alle en god helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg må si meg uenig i dette. Smaken er vel forskjellig. Grimsrud skriver slik, om menneskenes noen ganger forvirrende indre. En ubehagelig bok, ja, absolutt. Livet er ikke alltid behagelig. Jeg liker henne godt, hun skriver fantastisk. "En dåre fri" er en av favorittbøkene mine.

Jeg syns at det at bøker etterlater seg følelser, enten det er et ubehag, en sorg, en glede eller en undring, er et tegn på en god bok. Om man bare leser bøker man syns er koselige og behagelige og som ikke etterlater noe følelsesmessig inntrykk, har man en snever litterær horisont, i mine øyne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Prøv. Han skriver veldig "moderne" nynorsk, og dessuten skriver han veldig lett. Ingen tunge, drøye setninger. Gi det en sjans, det kan jo være du faktisk finner deg en ny favoritt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og han gjorde dagene lange og slitsomme så han skulle slippe å ligge våken i de lyse nettene med alle disse tankene som skrek i stillheten, han ventet på at de skulle forstumme, han ventet på at skammen skulle forta seg, på å bli arrestert, og kanskje særlig på at de russiske hoggerne skulle forsvinne - han så dem da de sovnet én etter én ved siden av det brennende naustet og selv Antonov måtte folde de stokkstive hendene sine, et menneskeliv er ikke mye verdt, men man klamrer seg nå engang til det når man først har det, og ofte på rørende vis, og også denne rørelsen hadde satt et hardt stempel i Timmos tanker, disse elendige stakkarene som han på innskytelse fra en uhørlig stemme hadde reddet og kanskje derigjennom også reddet seg selv, bare for enda en gang - også under så dramatiske forhold som en krig - å bli en omstreifer i sin egen tilværelse; det nyttet ikke å riste på skuldrene, det falt ikke av, og ikke kunne han feie det unna som han drepte fluer og mygg heller, disse summende svermene av dampende sommer som omga den svette kroppen hans fra morgen til kveld og som han bare slapp unna når han var innendørs eller lot synke i Kiantajärvi for å svømme med så dovne tak at han svevde, utover i de lyse og vindstille kveldene som det var så mange av denne sommeren, den rene belønning, av lys.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den som vet
hvordan lover
og pølser blir
laget, får aldri
mer en rolig
natt søvn.

Otto von Bismarck
(1815-1898), tysk hertug
og statsmann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skuldig i å ikkje bidra, ja. Det blei hardt nok å henge med på boka, eg makta ikkje å følge med på diskusjonstråden i tillegg. Men i boka sin ånd så kan eg jo take på meg skulda for alle dei andre som ikkje har bidratt også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

La du merke til at det ikke står noe forfatternavn på boken? Og ikke på registreringen hos NB heller. Montro hvem som forfattet denne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I see. Jeg ser at gretemor fant frem til en annen barnebok av samme forfatter som Tom og lykkeguden - den om Tre kinesiske søstre; opphavskvinnen har utvilsomt hatt et spesielt bånd til Kina, det hadde vært interessant å vite noe mer om henne - en barnebøkenes Pearl S. Buck, kan hende? Nei, vent - gretemors funn er en annen bok! Jeg fant på NB-sidene denne: Tre små kinesiske søstre - hva med den, da? Den ble utgitt på norsk i 1958.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

hvis du er glad i Tor Åge Bringsværd søk på arne svingen. Å gå inn på hjemmesiden hans. Her er det månedlige podcaster om hva som rører på seg i bøkenes verden. Siste gjest var jaggu meg Tor Åge Bringsværd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke helt "ferdig" med Brødrene Karamasov, og føler for en pause, så jeg foreslår at vi tar opp tråden igjen over sommeren, da fra kategorien Nyere Nordisk.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

At IS forankrer sin ondskap i Islam, er vel helt åpenbart og det har som sådan noe med hverandre å gjøre. På den annen side må vi jo applaudere en muslim som så tydelig tar avstand fra dette religiøse misbruk. At strikken mellom IS og Islam ryker i hennes fortolkning av virkeligheten, må vi respektere. Jeg kan ikke helt se noe poeng i å angripe en som så åpenbart - og på generelt grunnlag - ønsker å trekke sin relegion i mer sivilisert retning. Og det gjør hun på en veldig modig måte, spør du meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker disse litt stille fortellingene om helt hverdagslige liv. Godt skrevet, fin stemning.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi er som kjent et lesende folk. Det er flere interessante ting i Leserundersøkelsen 2016 (gjennomført av IpsosMMI for Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen i fellesskap).

Blant annet viser den at 90 % av befolkningen leste minst én bok i fjor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

-- Å, mine herrer, kan vi ikke klare oss uten disse detaljene: når, hvordan og hvorfor... ellers trenger jeg tre bind og attpåtil en epilog!


(Solum sin utgåve er på tre bind og inneheld ein epilog, Dostojevskij meinte åpenbart at alle detaljar må vere med)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Klassisk Hovland. Altså strålande!
Artig med noko "nytt" blant dei vanlege elementa hans : ein slags parallellhistorie som foregår heilt uavhengig av kvarandre og med vidt forskjellige fortellarstil, den eine ei slags dagbok og den andre som ein meir typisk Hovland - fortellar.

Artige, originale karakterer. Skarp og smart humor. Herlege dialoger. Og alt saman fortalt med flytende lett språk

Gler meg til neste Ragnar-bok. (Jau , vi er på fornamn no. Har eg bestemt.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man fryktet med andre ord det verste : datamaskiner ville slukne, telefonlinjer ville bli brutt, pacemakere ville implodere i brystkassene til middelaldrende menn rundt styrebordene i de internasjonale bankene og kursene ville falle så lavt at man måtte betale for å ta ut sine egne penger som ikke lenger fantes, tog ville spore av, fly styrte og skip synke, atomkraftverkene ville smelte, trafikklysene ville henge seg opp og blinke gult i alle veikryss, kompassene ville visne som gale himmelretninger, klokkene gå bakover til det ble middelalder igjen og posten ville aldri mer komme fram. Det eneste som ville virke : blyanter, viskelær og fyrstikker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest ferdig nå, og kommentert litt på den andre tråden. Gir selvfølgelig en klar sekser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg også lest til ende. Geir Kjetsaas' etterord hjelper meg litt i min frustrasjon over å ikke få helt tak på flere av personene:
"Uklarhetene og selvmotsigelsene i den dialogiske kampen som utspiller seg i hans romaner, har også dype røtter i Dostojevskijs syn på diktingen. Han tok avstand fra den oppfatning at alt skulle være lett forståelig og behagelig innlysende i et kunstverk. En forfatter måtte ha rett til å holde noe tilbake i det uklare og mystiske. "La leserne arbeide litt selv," sa han og forsvarte sin rett til å skrive vanskelig og innviklet"
Det er vært en interessant og god leseropplevelse å jobbe igjennom boken, og jeg setter stor pris på innleggene fra dere, mine kloke medlesere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kjetil AudsenannelinguaOlav TakloLineHanne MidtsundLilly-Gunn HeggenRigmor HoddevikDemeterVibeke HulbackLindaBAnne HorgenRufsetufsaSpurvelurvJohn LarsenThor F.bjarnuRSynnøve H HoelAnne-Stine Ruud HusevågMarit HåverstadTrygve JakobsenOlaughilde  goaRune U. FurbergBjørg Marit TinholtFrisk NordvestHippiebobleMy Criminal MindLene AndresenSusan StensrudSolkriraPiaChristineaRmaNdA BaisMaikenErikAnnebjSiv ÅrdalIngunn SMarianne_Torill  Revheim