Tekst som har fått en stjerne av Marit Håverstad:

Viser 1 til 20 av 2707:

Forhistorien av Siegfried Lenz.
" Simon-en stum guttunge, et stykke vrakgods som er skyllet på land fra et forlist skip "
Hvilken bok ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kilden av Gabriel Scott.

I hvilken bok finner vi lokalhistorikeren Zygmunt Rogalla?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Poor Miss Finch by Wilkie Collins.

To par spiser middag på en restaurant, det ene paret er Paul og Claire.
Hva heter det andre paret og i hvilken bok befinner de seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke når du avbrøt, men selv trengte jeg vel femti sider før boken grep meg. Ja, jeg vil gå så langt som å si at jeg slet meg gjennom disse sidene med en tro på at Garcia Marquez skulle gi meg noe av det samme han ga i Hundre års ensomhet.
Kjærlighet i koleraens tid er en av de beste bøkene jeg har lest - med sitt underfundige driv og den gripende, intense livslange kjærligheten. Jeg har lest den flere ganger.
Kanskje du skal vurdere å gi den en sjanse til, nå eller senere :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Trur det var slik:

Chicago, du slumrende drømmeby, ved bredden av Michigan-vannet,
deilig om kvelden og i morgengry, må jeg sanne, må jeg sanne,
Deilig i dårlig vær, da smeller det så det drønner her, og med solen over by,
kan du pumpe ham full av bly, å, Chicago, mitt Chicago.

Chicago, deg lengter jeg alltid tll, du fyller mitt bankende hjerte,
der vet jeg bestandig hva jeg vil, jeg vil knerte, jeg vil knerte,
Deilig i dårlig vær, da smeller det så det drønner her, og med solen over by,
kan du pumpe ham full av bly, å, Chicago, mitt Chicago.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og når månen går ned bak sky
kan du pumpe ham full av bly!
Oh Chicago - my Chicago

Sunget tostemt av Bonco og Opa Crackle, han med bensin og høns

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tull og vas som rekvisita
Eller er det meining bak?
Mesteren og Margarita
Lurer nok på same sak

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg ville så fryktelig gjerne like denne boka kjempegodt. Dessverre var eg litt for ung til å få med meg Dickie Dick Dickens på radioteateret då denne var på det mest populære, men har høyrt gjetord om kor stor begeistring serien vakte rundt om i landet. Derfor var det med stor entusiasme eg tok fatt på denne i påska.

For den som ikkje kjenner til det; Dickie Dick Dickens er ein parodi på gangsterhistorier, der forfattarane ved å smørje ekstra tjukt på raljerer over klisjear og stereotyper i sjangeren. Boka tek føre seg historia om korleis Dickie Dick Dickens tek steget frå å vere ein anonym lommetjuv til å vere ein dominerande kriminell i Chicago under forbodstida på 1920-talet. Dickens kjempar mot både ordensmakta og rivaliserende gjengar, og greier på finurleg vis å sno seg ut av dei mest utrulege situasjonar. Eg vil tru kapitla i boka heng nokonlunde saman med episodene i den første sesongen av høyrespelet.

Men det er noko som er feil. Anten er det at historia høver betre som høyrespel enn som bok, eller så har humoren gått ut på dato (eller kanskje er det denne lesaren som har gått ut på dato). Eg greier rett og slett ikkje å la meg begeistre meir enn måteleg over Dickens sine krumspring, eller over forfattarane sine anstrengelsar for å setje opp morosame situasjonar. Det vittigaste i boka tykte eg nesten var forordet med kjeldehenvisningar, samt ein del underfundige fotnotar undervegs.

For min del låg dermed den største verdien i å ha lest boka i å få innblikk i eit historisk populærkultur-fenomen. Og det er i og for seg meir enn god nok grunn til å lese den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg trenger ikke lese en rekke bøker for å forstå "verden". Penger/makt/grådighet har styrt, styrer og kommer til å fortsette å styre verden...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

John Reed.

Hvilken bokstav er det hovedpersonen i "The Scarlet Letter" må ha sydd fast til kjolen, og hva står den for?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av alle karakterene til Jane Austen, så vil jeg si at Emma Woodhouse er den mest komplekse. Hun viser seg fra så mange sider at man ikke vet hvor man har henne. I begynnelsen av historien er hun vanskelig å like. Likevel er hun en karakter som man bør ha tålmodighet med og gi en sjanse. Hun lærer nemlig av feilene hun begår.

I begynnelsen av romanen får vi vite at Emma kommer fra en velstående familie. Hun er en ung, nærmest bortskjemt kvinne som gjennom oppveksten alltid har fått det slik hun vil. Hun vet hvordan hun skal omgås med folk og hun har en tendens til å manipulere de rundt seg. Emmas største svakhet er at hun tror at hun er bedre enn alle andre til å ta avgjørelser. Derfor stikker hun ofte nesen sin opp i andres anliggende og tar avgjørelsene deres for dem. Emma tror at hun gjør dem en tjeneste fordi hennes dømmekraft er bedre enn deres. Hun tror med andre ord at hun har en spesiell evne til å gjennomskue folk. Problemet er at Emma ikke ser at hennes innblanding som regel skaper misforståelser. Misforståelsene oppstår spesielt når Emma opptrer som «Kristen Giftekniv» og skal finne par som er «skapt» for hverandre. Den eneste som ser at Emma en dag kommer til å havne i trøbbel for oppførselen sin, er Mr Knightley, svogeren henne. Ved flere anledninger konfronterer han henne med oppførselen hennes. Han er på mange måter forfatterens talerør og Emmas indre samvittighet.

Ved siden av Emma og Mr Knightley så blir leserne introdusert for en rekke artige karakterer, som ofte er latterlige, overfladiske og til dels naive. Forfatteren bruker også mye ironi og humor i historien. Som allerede nevnt så er Emma ikke så lett å like i begynnelsen. Likevel så ser vi at hun gjennomgår en forandring mot slutten. Som leser gikk jeg fra å mislike henne til å føle sympati med henne. Det jeg likte best ved henne er at hun ikke er så lett å tråkke på og definitivt ikke en ung kvinne som lar seg dominere så lett, til tross for at hun lever i en tidsepoke der kvinner helst skal være passive. Alt i alt så vil jeg si at Emma er en roman man ikke bør gå glipp av om man er glad i klassikere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ben

Hvilken roman starter med at en gammel mann får igjen hørselen på et øre han har vært døv på siden han var gutt?

Ledetråd: Han var gresk

Ledetråd 2: Den har 420 følgere på Bokelskere og ble sist omtalt for en dag siden,

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Quoyle (coil) i Shipping News.

Hva heter det femte barnet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tja, ut fra hintene dine tipper jeg på Hvitsymre i utslaatten fra Hans E. Kincks novellesamling Flaggermusvinger.

I hvilken amerikansk roman er det en mann med et navn som betyr taukveil og som flytter til Newfoundland med døtrene og tanten sin?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er et sitat fra et dikt av Mao.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Paul Auster. Hvem kommer uttrykket " Jeg forbanner tidens elv" opprinnelig fra ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Paul Auster.

Hvem ga ut norges første skjønnlitterære "erotiske" novelle - og hva heter novellen.

Hint nr.1
Novellen ble utgitt i 1895 og har bl.a. et blomsternavn i tittelen.
Hint nr.2
Novellen er filmet.
Hint nr.3
Novellen og forfatteren er en av mine favoritter. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nikolaj Frobenius.

Hvilken amerikansk forfatter har J.M. Coetzee brevvekslet med, hvor brevene er utgitt i bokform.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Louisa May Alcott. - Både Henry David Thoreau og Ralph Waldo Emerson var omgangsvenner med foreldrene til Alcott, men jeg regner med at du tenker på Thoreau - om Alcott er det riktige svaret.

Hvilken norsk forfatter "viste" leserne frykten - med sin bok i 2008?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Uriah Heep!

En amerikansk forfatterinne vokste opp i et filosofisk-litterært miljø hvor foreldrene var venner av en kjent naturfilosof og forfatter, - navn på begge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Caroline H HeitmanncaninLineSisselLilleviJostein RøysetAvaFrode TangenMarianne MLars MæhlumKirjalabyrinttiBjørg Marit TinholtElinBeMarit HåverstadTine JohnsenAxelinaAnn Helen E. H.Synnøve H HoelSiljeKineRagnhild Skogaker RøysengEster SGrethet87RufsetufsaTaoAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTonjeIvar SandIngridGeir TangenOdin KristoffersenLotteRoy Martin KristianseneliotblomqvistTarjeiGeir Ove KlefsåsvoldNina BallerinaKjellGLea Louise Lockselylith