Tekst som har fått en stjerne av Marit Håverstad:

Viser 1 til 20 av 5170:

Hvorfor skriver du nyheter her på bokelskere?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Før man begynner å tvile på andre, bør man finne ut om man kan stole på seg selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det vart litt elle- melle her, men landa på Just kids av Patti Smith. Forfattaren er også musikar og har ma skildra musikklivet på 70- talet, med mange kjend musikarar. Ser at romanen har fått gode omtalar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er sikkert mange som er begeistra for Charles Dickens, og kanskje spesielt Great Expectations som er ei av dei meir kjende bøkene hans. Denne boka spelar hovudrolla i boka som eg vil foreslå til neste runde, nemleg Mister Pip av Lloyd Jones.

Boka er frå 2006, forfattaren er frå New Zeeland (sjå der, geografisk spreiing må vi ha) og handlinga er lagd til Bougaineville i Papua Ny-Guinea på 1990-talet, under borgarkrigen der. Ein lærar på ein landsbyskule på øya introduserer ungane for Dickens og Great Expectations, og når krigen etter kvart kjem til den aktuelle landsbyen endar det med at soldatane blir overtydde om at det verkeleg gøymer seg ein Mister Pip der.

Eg ser at boka har fått overveldande gode omtalar her på bokelskere. Dette, saman med ein antagelse om at der er tett med Dickens-referansar, gjer at eg har stor tru på at denne boka kan bli ein slager i lesesirkelen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Får meg til å tenke på et dikt jeg skrev til læreren min på videregående.

Vi gikk på hver vår vei,
og møtte aldri hverandre.
Vi gikk på hver vår vei,
men trodde vi gikk på den samme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (12) Varsle Svar

Takk for samarbeid og kameratskap fra 1972.
Jeg har hatt mange fine stunder med bøkene dine, jeg har lest de aller fleste, og gleder meg til siste bind av En sjøens helt, som jeg forstår er ferdig skrevet.
Steppeulven er pseudonymet jeg skreiv under i Klassekampen, blant annet da Jon var redaktør fra 1997 til 2002, og dedikasjonen er fra 2017, da Jon holdt foredrag om bokserien "En sjøens helt". De fleste av oss har sjøfolk i slekta, og alle de gamle sjøgutta fra hjembyen satt på benken foran meg og lytta. En opplevelse!
skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (19) Varsle Svar

På etterskudd som vanlig, men boka er da endelig i hus. Den taper stadig i konkurransen med kombinasjonen Juvikfolke på lydbok og broderi i solveggen og ender opp som sengelektyre. Allerede på side 19 må jeg igang med googlingen. Luffarmærket, hvordan ser det ut? Så da kommer vel dette til å ta sin tid. Det er bra jeg er komfortabel med å komme sist i mål. Skal prøve å sette opp tempoet for å rekke neste bok i lesesikelen :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg foreslår Amos Oz’ Judas til felleslesningen. Dette er en roman som tar for seg forræderiet. Amos Oz er en sterk forfatter og boken har fått gode anmeldelser. Det er også spennende å gjøre en samlesning av en roman som har allegoriske trekk, slik som denne romanen har. Her får man i følge anmeldelsene både sterke karakterskildringer, refleksjoner rundt den bibelske judasfiguren og betraktninger rundt en av historiens mest kontroversielle statsdannelser: opprettelse av staten Israel. Dette er et Kinderegg som skriker etter å bli diskutert av bokelskere...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har satt en annen Nobelprisvinner på leselista mi, Mario Vargas Llosa. Foreslår Rampejenta.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For noen uker siden leste jeg Gå aldri fra meg av fjorårets (2017) nobelprisvinner Kazuo Ishiguro.
Det ga mersmak.

Nå har jeg kjøpt en pocketutgave av Ishiguros roman Resten av dagen (1988).
Den kommer jeg til å lese med det første, og det ville vært hyggelig om vi kunne ta en felleslesing av boka.

Mitt forslag til Nv7:

Resten av dagen av Kazuo Ishiguro

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her var mange og (tidsmessig) lange tråder rotet sammen for å skape usikkerhet til nesten siste slutt. Ganske usannsynlig, og en meget uproff psykolog.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan du ikke gi dem til Fretex eller en annen gjenbruksbutikk, i stedet for å kaste dem i søpla? Da blir de i alle fall til nytte i stedet for å bidra til søppelberget...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei igjen Tanja,
Jeg ser at du har fått noen svar som ikke er spesielt oppløftende. Det jeg først og fremst vil si deg, er at jeg får inntrykk av at du har fått utilstrekkelig/dårlig veiledning fra ditt universitet, OsloMet.

Punkt 1; Hvordan utforme et spørreskjema
Min reaksjon på skjemaet er at spørsmålene er upresise og uklare. Jeg er enig i Marits kritikk av språket, men kan se gjennom fingrene med det. Jeg har ingen akademisk grad, men har lest bøker i mer enn seksti år og selv skrevet bøker – og jeg har vansker med å få tak i hva du egentlig spør om. Hvis spørsmålene dine ikke er intuitivt forståelige for dem du spør, mister du mange respondenter.

Punkt 2; Hvem spør du
Når du skal gjennomføre en spørreundersøkelse, er det viktig å vite hvem du skal spørre. Skal det være et representativt utvalg av befolkningen? I så fall tviler jeg på at www.bokelskere.no er det rette stedet. De fleste av de aktive blant oss, er ihuga lesere med sterke meninger om bøker og forfattere. Som Ellen er inne på (og som jeg kan slutte meg til) er utgangspunktet ditt uaktuelt for henne. Vi finner bøker uansett.

Jeg kan likevel akseptere ditt premiss og tror at undersøkelsen din kan være nyttig.

Jeg håper at vi gamle damer ikke har tatt motet fra deg og at dine veiledere kan hjelpe deg videre. Du må gjerne formidle våre synspunkter til dem. Masse lykke til Tanja!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg svarte sist, tror jeg, hvis jeg ikke ga opp, - men jeg syntes som de andre her at det var vanskelig å få tak på spørsmålene, at de ikke passet for meg. Kanskje fordi jeg oppfattet utgangspunktet ditt som uaktuelt, - jeg søker ikke etter nytt lesestoff på nettet, jeg har bunker med bøker som venter som jeg har merket meg gjennom anmeldelser i aviser, her eller i samtaler. Jeg vet ikke hva annet jeg skulle søke på når det gjelder skjønnlitteratur, enn forfatternavn, og så muligens land og tidsepoke ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Då er eg også ferdig, 4 dagar før skjema.

Der var ein bitteliten referanse til Selma Lagerlöf og En Herregårdssaga undervegs. Dette tykte eg var spesielt artig, sidan det ikkje er så lenge sidan eg las denne boka. Men Skrapelodd, eller heile Vargskinnet-trilogien for den del, inneheld jo ein god del referanser til litteratur, musikk, kunst, etc etc, det er vel stor sjanse for at dei fleste av lesarane har kome over eit og anna som dei kjenner att.

Apropos kunst, det var moro å lese om korleis Anand og Elis fann saman gjennom felles dragning mot å lage visuelle uttrykk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei Tanja,
Jeg prøvde å svare på skjemaet ditt forrige gang du la det ut, men avsluttet fordi jeg ikke helt fikk tak i hva som menes med alle spørsmålene. Nå gjorde jeg et nytt forsøk, men i mine øyne er ikke alle spørsmålene klare og entydige. Ga opp også denne gangen.

Håper du likevel får mange svar og ønsker deg lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hegelianeren Ludwig Feuerbach levde fra 1804 til 1872. Han arbeidet med religionenes utviklingshistorie, og var inspirert av den greske filosofen Xenofanes, som 500 år før vår tidsregning hevdet at mennesket har skapt gudene i sitt eget bilde. Med kristendommens seier ble slike tanker forvist til de mørkeste kjellercellene i Vatikanet. Først etter opplysningstiden kunne de fremmes i offentligheten igjen, med fundamentale spørsmål som:

Hvem har skapt skaperguden som har skapt alt?

Ludwig Feuerbach snudde problemstillingen på hodet. Han mente at den Gud som kristenfolk tilber, egentlig er dem selv. Religiøsitet utgjør en narsissistisk forståelse av menneskets plass og betydning i verden. Feuerbachs radikale kritikk av kristendommen fikk stor betydning for andre tyske filosofer, deriblant Friedrich Nietzsche, Karl Marx og Friedrich Engels.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har kost meg med "Sista rompan". Jeg liker de forskjellige dialektene og føler meg hjemme i tømmerfløternes rike. Der jeg vokste opp drev man tømmerfløting til 1985. Det er i dag museum og er ikke langt unna meg i luftlinje. Jeg kan ennå høre lyden av stokker som vaser seg og ropene fra fløterne. På våre harryturer kjører vi langs en lang tømmerrenne som går langs veien mot Sverige.
Jeg har vært på utkikk etter hva sista rompan betyr og landet også på at det er den siste tømmerfløten., men så også at den siste filla i veven var den siste rumpan, reinsdyrene og hestene var vel også forsvunnet, ingen ser rumpen på dem mer og jammen fikk Kristin et klapps der bak for første og siste gang sånn for ordens skyld.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MartinenHarald KPhoenixBoktimmyNorahIngeborg GLilleviKristin F. JørgensenJulie StensethMarteEivind  VaksvikJostein RøysetVibekebokxleserIngunn SKaren RamsvikaRmaNdA BaisAnnebjCamillaLasse SteinnesReadninggirl20Bjørn  BakkenmoiraJakob SæthreRandiAMorten BolstadMargretheInger Erikstad EekMarit HåverstadBeathe SolbergSAM72Marie WStjernekastJohn LarsenMeta ♤ Lady CimmerianTrine S. AustbøLeseaaseEllen E. MartolVannflaskeDagfinn Jakobsen