Omtale fra forlaget
«Etter denne boken blir maten aldri den samme. På en måte som er bra for deg.»
-Marit Kolby
Veldig mye av maten vi spiser består av ingredienser som er industrielt fremstilt. Både maten og markedsføringen gjør oss avhengige, og får oss til å spise for mye. Hva er egentlig denne maten? Vet du hva den gjør med helsen din?
Overvekt eller diabetes 2 er ikke din skyld. Bestselgeren Ultraprosessert er en sjokkerende beretning om en kynisk industri som ødelegger liv og helse over hele kloden. Lege og forsker Chris van Tulleken forteller hva som skjer når han bare spiser ultraprosessert mat, såkalt UPF. Han skiver personlig og engasjerende om hva forskerne har funnet ut: UPF lurer hjernen og kroppen vår, slik at vi får lyst på mer. Men den tilfører ikke kroppen den næringen den egentlig trenger. Dermed blir UPF den fremste årsaken til en rekke livsstilssykdommer og tidlig død.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2024
Format E-bok
ISBN13 9788248935889
EAN 9788248935889
Språk Bokmål
Sider 406
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Tenkte å sette meg på venteliste på denne på biblioteket, men orket ikke vente så jeg kjøpte den selv. Og var jeg ikke skeptisk til ultraprosessert mat tidligere, så ble jeg det i enda større grad etter å ha lest denne!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNoen mener at ultraprosessert mat bare er dårlig mat rent ernæringsmessig, og at den blir spist av folk som har et generelt dårlig kosthold, men når vi korrigerer for alt det der, forblir følgene for død og depresjon og vekt og hjerteinfarkt de samme. Det er ultraprosesseringen, og ikke næringsinnholdet, som er problemet.
Hvis du lurer på om noe kan være ultraprosessert mat, tror jeg det kan være en god tommelfingerregel at hvis noen av ingrediensene også er å finne i deodoranten eller klysteret ditt, er det antagelig det.
Og så har vi alle plantegummiene. Xantangummi er en type gummi vi får i oss hele tiden. Den er et eksopolysakkarid: et sukkerholdig slim som skilles ut av bakterien Xanthomonas campestris, som danner svart råte på grønnsaker.
Det er ikke mat. Det er industrielt fremstilt spiselig substans.
29 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket