Hva og når skal vi spise?

av (forfatter).

Frisk 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.12 (25 terningkast.)

76 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det var ingen som telte kalorier eller karbohydrater. Og selv i samfunn med god tilgang på mat, var det de færreste som ble overvektige. I dag blir vi fortalt hva vi skal spise. Likevel blir majoriteten av oss overvektige, og mange blir syke av kostholdet. Hva er galt med kostholdet vårt, og hvorfor er det så mange motstridende budskap om hva vi skal spise? Hvem har rett, om noen?

Denne boken gir deg et nytt blikk på hva vi egentlig skal spise, og hvorfor. Å spise sunt er egentlig veldig enkelt, om du bare vet hva du skal navigere etter. Her får du oppdatert og forskningsbasert informasjon om det viktige samspillet mellom kroppen og maten, slik at du kan ta bedre valg i matveien og få bedre helse som resultat.

Marit Kolby har bachelorgrad i matvitenskap og mastergrad i ernæringsbiologi, og jobber som høyskolelektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Hun er en utrettelig formidler av ny ernæringskunnskap gjennom vitenskapelige tidsskrifter, aviser og nettsteder, podkaster og andre sosiale medier, og har etablert seg som en frittalende og nytenkende stemme i den offentlige ernæringsdebatten.

Bokdetaljer

Forlag Frisk

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788284370057

EAN 9788284370057

Språk Bokmål

Sider 192

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 13 3 1 0 0

Bokomtaler

Dette er en nyttig og lettlest bok alle spisende mennesker bør lese. Matindustrien har alt for lenge satt premissene for sunnhet, hvor ofte og hva vi skal spise. Boken går grundig til verks og rydder opp i matindustriens "helsefaglige råd".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig interessant om kosthold, tilsetting og verdien av å spise mat laget fra bunnen. Jeg trodde jeg var rimelig oppdatert fra før, men her var det mye å lære. Jeg har justert kostholdet kraftig etter å lese denne boken, og det føles både riktig, enkelt og bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken ga meg mye å tenke på, og ny giv til å ta tak i helsen min. Å forlenge nattfasten ga utslag med en gang - anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De første kapitlene er kjempeinteressante. Den delen som omhandler hva som skjer i kroppen når man spiser, med tanke på sunt kosthold og ultraprosessert mat, og hvordan kroppen jobber i fasteperioder. Dvs når man ikke trykker mellommåltider i kjeftamentet hele tida. Etter det gaper (pun intended) boka over for mange temaer og blir kjedelig og repetativt. Uansett en bra og lettlest bok som har fått meg til å bestille kjøtt og grønnsaker av lokale bønder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Spis hel mat. Ikke ultraprosessert. Ikke for ofte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når vi er stressa og urolige, prøver vi intuitivt å redusere ubehaget. Hva vi gjør i slike situasjoner, er bestemt av hva vi har blitt lært opp til å gjøre gjennom oppveksten og hva vi i voksen alder har funnet fungerer....Noen avreagerer med å trene. Noen tar dop eller drikker alkohol. Og mange søker til matfatet for dempe vonde følelser. Felles for disse strategiene er at de utløser dopamin i hjernen. Når dopamin signaliserer i hjernen, utløses en følelse av velbehag som bidrar til å regulere følelsene våre. De som søker mat i en slik situasjon er altså ikke sultne. De er ute etter dopamin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Forhåpentligvis mer en i 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "4000 uker - tiden vår på jorden og hvordan bruke den godt" av Oliver Burkeman
 • "Å løfte og bli løftet - ta vare på gnisten i deg selv og andre" av Bjørk Matheasdatter
 • "Kunsten å finne ro" av Audun Myskja
 • "Pulskuren - stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger" av Torkil Færø
 • "Hjernetrening - slik holder du hjernen i form" av Kaja Nordengen
 • "Stress og korleis leve med det - 9 historier, 14 tips" av Anne Gunn Halvorsen
 • "Energityvene - utmattelse i sykdom og hverdag" av Torkil Berge
 • "Stjålet fokus - grunnen til at du ikke klarer å følge med, og triksene du trenger for å klare å konsentrere deg igjen" av Johann Hari
 • "De beste tingene i livet er ikke ting - fra rotete til ryddig med færre ting" av Liv Loftesnes
 • "Hvordan bli rik på et år - få orden på økonomien din, ro i sjela og råd til livet du drømmer om" av Marie Olaussen
 • "Kreativitet - hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verden" av Hilde Østby
 • "Pengesnakk - slik sparer du deg lykkelig" av Lise Vermelid Kristoffersen
Alle bokanbefalinger for dette verket