Ultraprosessert

hvorfor spiser vi greier som ikke er mat … og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?

av (forfatter) og Lene Stokseth (oversetter).

Kagge 2024 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (10 terningkast.)

29 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Etter denne boken blir maten aldri den samme. På en måte som er bra for deg.»
-Marit Kolby

Veldig mye av maten vi spiser består av ingredienser som er industrielt fremstilt. Både maten og markedsføringen gjør oss avhengige, og får oss til å spise for mye. Hva er egentlig denne maten? Vet du hva den gjør med helsen din?

Overvekt eller diabetes 2 er ikke din skyld. Bestselgeren Ultraprosessert er en sjokkerende beretning om en kynisk industri som ødelegger liv og helse over hele kloden. Lege og forsker Chris van Tulleken forteller hva som skjer når han bare spiser ultraprosessert mat, såkalt UPF. Han skiver personlig og engasjerende om hva forskerne har funnet ut: UPF lurer hjernen og kroppen vår, slik at vi får lyst på mer. Men den tilfører ikke kroppen den næringen den egentlig trenger. Dermed blir UPF den fremste årsaken til en rekke livsstilssykdommer og tidlig død.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788248935292

EAN 9788248935292

Språk Bokmål

Sider 406

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 4 2 0 0 0

Bokomtaler

Tenkte å sette meg på venteliste på denne på biblioteket, men orket ikke vente så jeg kjøpte den selv. Og var jeg ikke skeptisk til ultraprosessert mat tidligere, så ble jeg det i enda større grad etter å ha lest denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Noen mener at ultraprosessert mat bare er dårlig mat rent ernæringsmessig, og at den blir spist av folk som har et generelt dårlig kosthold, men når vi korrigerer for alt det der, forblir følgene for død og depresjon og vekt og hjerteinfarkt de samme. Det er ultraprosesseringen, og ikke næringsinnholdet, som er problemet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du lurer på om noe kan være ultraprosessert mat, tror jeg det kan være en god tommelfingerregel at hvis noen av ingrediensene også er å finne i deodoranten eller klysteret ditt, er det antagelig det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og så har vi alle plantegummiene. Xantangummi er en type gummi vi får i oss hele tiden. Den er et eksopolysakkarid: et sukkerholdig slim som skilles ut av bakterien Xanthomonas campestris, som danner svart råte på grønnsaker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke mat. Det er industrielt fremstilt spiselig substans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Glukoserevolusjonen - ta kontroll over blodsukkeret : gå ned i vekt, stopp søtsuget, få tilbake energien" av Jessie Inchauspé
  • "Kokeboka - hva skal vi spise? : til matgleden" av Marit Kolby
  • "Når traumer setter seg i kroppen - øvelser for å riste deg fri" av Eva Dixen
  • "Skjerm barna - hvordan teknologien tok over barndommen : og hva vi kan gjøre for å ta leken og livet tilbake" av Maja Lunde
  • "Alt som skranglar" av Erlend Skjetne
  • "Det vi så" av Hanna Bervoets
  • "Mikrovaner - en enkel måte å få gode vaner og kvitte seg med dårlige på" av James Clear
  • "Når kroppen sier nei - prisen vi betaler for skjult stress" av Gabor Maté
  • "Maud Martha - roman" av Gwendolyn Brooks
  • "Min tur" av Anne Lindmo
  • "Pulskuren - stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger" av Torkil Færø
  • "Hva og når skal vi spise?" av Marit Kolby
Alle bokanbefalinger for dette verket