I 1910, bare 22 år gammel, ble Tryggve Gran med på Robert Scotts Sydpol-ekspedisjon. I 1914 ble han den første som krysset Nordsjøen med fly. Under 1. verdenskrig kjempet han for England, men under 2. verdenskrig valgte han feil side. Dette er den fascinerende historien om en uvanlig mann i en tid preget av store oppdagelser, heltemot og teknologiske revolusjoner.
Utgivelsesår 2016
Format Lydfil
ISBN13 9788202532680
EAN 9788202532680
Omtalt person Tryggve Gran
I begynnelsen fenget ikke denne boka meg. Det ble veldig mange navn og oppramsinger, et pliktløp mange biografer må igjennom. Men når Gran blir voksen og historien griper ham tar boka seg veldig opp. Gran var en ukjent skikkelse for meg, men ofte er det jo de som mislyktes som er de mest interessante i litteraturen. Deres historier får fram at ting ikke alltid var så svart/hvite, heller ikke under WWII. Gran skriver også godt selv, noe som kan forsvare de tidvis lange sitatene i teksten. Pluss til Simonsen for ikke å skrive så himla tykk biografi!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket13 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHer er fagbøker jeg hadde glede av i 2013. Noen av titlene har omtaler.