Trollmannen fra Jordsjø

første bok om Jordsjø

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 1993 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (35 terningkast.)

108 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I Jordsjø hvor trolldom og magi er endel av virkelighetens verden, kjemper trollmannen Ged mot onde makter som vi kjenner igjen fra våre mørkeste tanker. Første bok i en serie på fire.

Omtale fra forlaget

I Jordsjø hvor trolldom og magi er endel av virkelighetens verden, kjemper trollmannen Ged mot onde makter som vi kjenner igjen fra våre mørkeste tanker. Første bok i en serie på fire.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1993

Format Innbundet

ISBN13 9788205206946

EAN 9788205206946

Serie Jordsjø (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 168

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 11 10 2 0 0

Bokomtaler

Jeg tror at disse bøkene også passer for dem som ikke er en typisk fantasyleser, rett og slett fordi de er så gode fortellinger. Det er fint å følge Gad fra historie til historie, og nydelig når trådene samles. Det går kanskje ikke akkurat sånn som er vanlig for de fleste fantasy-bøker, og det er også en fin ting. Bøkene tilbyr en ny type slutt for denne sjangeren, men en veldig fin og behagelig slutt allikevel. Anbefales!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I tidlig tenårene begynte jeg å lese fantasy-litteratur. Her er et utvalg over det jeg leste. Skal komme med mer utfyllende kommentarer etterhvert.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Atuans gravkamre - andre bok om Jordsjø" av Ursula K. Le Guin
 • "Den fjerneste kyst - tredje bok om Jordsjø" av Ursula K. Le Guin
 • "Tehanu - fjerde bok og siste bok om Jordsjø" av Ursula K. Le Guin
 • "Fortellinger fra Orsini" av Ursula K. Le Guin
 • "The other wind - the new Earthsea novel" av Ursula K. Le Guin
 • "Sverdet i steinen" av T. H. White
 • "Skog vil si samfunn" av Ursula K. Le Guin
 • "Marco Polos nye eventyr" av Jon Bing
 • "Mørkets venstre hånd" av Ursula K. Le Guin
 • "Stjerneskudd - en science fiction-antologi" av Jon Bing
 • "Tanz - gåtenes planet" av Jon Bing
 • "Tanz - gåtenes planet" av Jon Bing
Alle bokanbefalinger for dette verket