Trash

du vet aldri hva du finner

av (forfatter) og Sverre Knudsen (gjendikter).

Aschehoug 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (38 terningkast.)

105 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

De tre vennene Raphael, Gardo og Rat bor og jobber på søppelplassen Behala. En dag finner de en veske med en nøkkel, id-kort og et brev. Plutselig dukker politiet opp og vil ha vesken, men guttene bestemmer seg for å beholde den og utforske innholdet selv.

Omtale fra forlaget

14-årige Raphael bor på en søppeldynge. Hver dag leter han etter ting han kan tjene litt penger på. Men så blir hans verden snudd på hodet. Raphael finner noe veldig spesielt og veldig mystisk. Så mystisk at han bestemmer seg for å beholde det selv når politiet tilbyr en pen sum i finnerlønn. Snart må Raphael og vennene hans Gardo og Rat løpe for livet. De må bruke all sin kløkt og sitt mot for å holde seg unna sine forfølgere, og det er opp til de tre gateguttene å løse mysteriet og ordne opp i en forferdelig urett. "Trash" er en utrolig spennende og sterk historie om fattigdom, vennskap, håp og mot til å endre eget liv.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788203253393

EAN 9788203253393

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 217

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 17 12 3 2 0

Bokomtaler

Selve historien er forsåvidt god, men fortellerstil og tungt språk dreper lese-gleden for min del.
Ble nesten en avbrutt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se for deg en verden av søppel. Alt du gjør er å vasse i andre folks dritt. For å tjene til livets opphold må du sortere søppelet, kanskje du en dag er så heldig at finner noe verdifullt.

Tre gutter på søppelplassen Behala finner en dag en sort dameveske blant søppelet. Veska inneholder en nøkkel, et kart og et ID-kort. Politiet er på jakt etter veska og er villige til å betale søppelsortererne store summer for å finne den sorte veska. Guttene Rat (Jun-Jun), Raphael og Gardo innser fort at finnerlønnen for veska bare er oppspinn og vil heller finne ut grunnen til at politiet leter etter veska og dens innhold. På letingen etter svaret på mysteriet finner de ut at ikke alt og alle er hva det eller de ser ut som, og jo mer de finner ut jo farligere situasjoner roter de seg inn i.

Andy Mulligan har skrevet en spennende og virkelighetsnær historie om urettferdighet som virkelig får deg til å tenke. Spenningen griper deg og gjør denne boka vanskelig å legge fra seg. Dette er en røff og spennende ungdomsthriller med enkelte voldsepisoder som ikke passer for sarte sjeler. Likevel er dette en viktig bok som kanskje vil åpne øynene til mange, dette er ikke en mørk bok, den har både humor og håp.

Mulligan har jobbet som lærer i India, Brasil og på Filippinene og har god kunnskap om barn som ikke har det så lett. Mulligan fikk ideen til boken ved å forestille seg hva som ville skje om noen av de triste skjebnene fikk en ny sjanse til å komme seg vekk fra elendigheten. ”Hva hvis…?”-faktoren er sterk i denne boka, som kan sees på som en moderne versjon av Oliver Twist. Forlaget har valgt å sammenligne boka som et møte mellom Slumdog Millionaire og Robin Hood.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke kommet særlig langt i den, men føler allerede at visst jeg begynner å lese den kommer jeg til å sluke den helt opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Trash" bruker ikke lang tid på å komme i gang, gi oss upretensiøse karakterer vi bryr oss om og en historie som både snakker til hjertet og hodet. Klisjeene holdes i tøyler, karakterene gis rom til å puste og skurkene kraftige nok tenner til å ikke bare å bite de unge karakterene, men virkelig ta et realistisk tjafs som gjør en redd engstelig for deres overlevelse. Det er en bragd i en ungdomsbok

Les mer her: skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydboka er veldig godt innlest, med ulike stemmer til de ulike fortellerstemmene. Det løfter boka, letter språket og levendegjør historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Bikkjefaen" av Susanne Agerholm
 • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
 • "Bandet mitt spiller ikke progrock" av Liv Eirill Evensen
 • "Ormeegget" av Alexander Løken
 • "Jul eller aldri!" av Anneli Klepp
 • "Søsteren min på peishylla" av Annabel Pitcher
 • "Tannpusser-grisen Olli" av Markus C. Feurstein
 • "Den grønne sirkelen" av Stefan Casta
 • "Hundetanker" av Tyra Teodora Tronstad
 • "Verdens verste lærer" av Petter Lidbeck
 • "Gutten i speilet" av Eldrid Johansen
 • "Knust suppe" av Jenny Valentine
Alle bokanbefalinger for dette verket