Tre fattige søppelgutter kommer en dag over et skikkelig varp på fyllinga - en veske med litt penger, en nøkkel, et ID-kort og et brev med en kode. De aner at dette er noe spesielt, men forstår ikke hvor stort funnet er før politiet dukker opp i den lille landsbyen blant søppelhaugene. De bestemmer seg for å beholde funnet selv, og de utholder store prøvelser uten å røpe at de faktisk har funnet det politiet så desperat leter etter.

Guttene er riktignok "bare" fattige søppelplukkere, men de er på ingen måte dumme. Ved hjelp av egne ferdigheter, samt grov utnyttelse av noen snille, godtroende hjelpere (guttene beklager fryktelig underveis at de måtte lure disse gode menneskene), klarer de å avdekke hemmelighetene bak veskens innhold. De gode (fattige, vanlige mennesker) vinner og de onde (korrupte og voldelige politikere, rettsvesen og politi) taper.

Fortellerstemmene skifter, men det virker ikke forvirrende siden det stadig opplyses om hvem det er som snakker. Det er action fra et fremmedartet miljø (sikkert ganske sjokkerende for mange unge lesere), det er humor og sorg, rettskaffenhet og rørende vennskapsbånd. Og så heier man hele veien intenst på søppelgutta - de som er nederst på rangstigen og uten rettigheter - selv om man kanskje ikke alltid bifaller de midlene de benytter i sin søken etter løsningen på gåten. Anbefales fra ca. 12 år og oppover.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemine