Jul eller aldri!

av (forfatter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (5 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ti år gamle rødhårete Pelle går i femte klasse og har det med å handle først og tenke etterpå, når det er for sent. Han er ikke alltid så snill, men vil gjerne bli snillere, få moren og faren til å slutte å krangle, og få Sabrina til å like ham. Nå er det snart jul. Pelle må skrive et foredrag på engelsk, om London, og han har bare to dager på seg.

Omtale fra forlaget

Pelle vil så gjerne bli snill og skaffe seg et fint liv. I stedet går det galt fordi han alltid handler før han tenker. Levende og morsomt for gutter og jenter fra 10 år

Pelles er ti år, går i femte klasse og hater det røde håret sitt. Han handler først og tenker kanskje etterpå, men aldri før det er for sent. På skolen er han best i gym og friminutt. Han ønsker å spille på lag med de andre og være populær, men det går ikke så bra. Nå er det vinter og snart jul. Ute er det mørkt. Det ser ikke særlig lyst ut for Pelle heller. Pelle vil så gjerne bli snill og skaffe seg et fint liv. I stedet går det galt fordi han alltid handler før han tenker. Mor og far krangler, lillesøster er en rosa prinsesse, og dagen da Pelle må holde foredrag på skolen, kommer nærmere. Alle er sure, ikke engang pene Sabrina ser på Pelle på den måten han ønsker. Det blir ikke bedre når klassen får verdens strengeste lærer, og Pelle tvinges til å samarbeide med pinglete Adil."Jeg synes en bok skal underholde og bevege, men også inspirere og få leseren til å tenke over ulike sider ved det å være menneske. Hvis boken i tillegg har humor og varme og åpner opp for nye tanker omkring livets spørsmål, er det en fulltreffer for meg." (forfatteren)

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205399433

EAN 9788205399433

Språk Bokmål

Sider 201

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 0 1 0 0

Bokomtaler

Pelle er ti år, går i femte klasse og trives ikke på skolen. Dette vil bli nok en mislykket jul. Foreldrene krangler. Klassen til Pelle får vikarlærer. Ewa, den utenlandske, strengeste læreren på skolen, Bulldogg-Ewa. Det verste av alt er at Bulldogg-Ewa er naboen hans. Pelle er forelsket i ei av jentene i klassen. Sabrina, verdens peneste Sabrina, med store, blå øyne og lyst hår, men hun aner ikke at han eksisterer, det er sikker på grunn av det røde håret hans. For å føle seg bedre hender det at Pelle erter Adil litt, men han er ikke klar over konsekvensene ertingen hans vil få.
Hvordan skal Pelle får foreldrene til å slutte å krangle? Finnes det en måte å få Sabrina til å legge merke til ham? Går det an å kvitte seg med Bulldogg-Ewa? Hva skjer med Adil?
Les boka og finn det ut!

En spennende kalenderbok med varierende lenge på kapitlene. Boka starter med 29. november.
Koselig, morsom og spennende fortelling som setter deg i julestemning. Passer for barn i 10-13 års alder’n. Passer godt til høytlesning.

CLG

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Monster på haugen" av Rob Harrell
 • "Blink & Malla" av Kate DiCamillo
 • "Skolissene" av Helena Bross
 • "Valpen til Vilde" av Marit Reiersgård Bredesen
 • "Ikke si det hjemme!" av Kjersti Scheen
 • "Bernt Bjørn skal bade" av Daniel Napp
 • "Helt Max i dyreparken" av Mari Kjetun
 • "Benny går igjen" av Tom-Erik Fure
 • "Ku uten hode" av Reidar Kjelsen
 • "Sparkesykkelen" av Helena Bross
 • "Bare en hund" av Michael Gerard Bauer
 • "Jeg er: Agnes, ønsker: hund" av Thomas Halling
Alle bokanbefalinger for dette verket