Ei ung mor som har fått et uekte barn konfronterer sine puritanske dommere. Romanens handling finner sted i et strengt moralsk klima på 1600-tallet i New England, og romanen handler om synd, syndfølelse, straff og soning.
Utgivelsesår 2009
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1600-tallet
Omtalt sted Nordøstlige Stater
Harriet Prynne har drevet hor utenfor ekteskapet, og må straffes. Vanligvis er det dødsstraff for dette i det puritanske New England på 1600-tallet, men noen holder sin hånd over Harriet. I stedet må hun gå med en rød "A" på brystet resten av livet.
Sammen med datteren, Pearl, bosetter Harriet seg i en liten hytte i utkanten av byen, og livnærer seg på forseggjort håndarbeid. Harriet nekter å oppgi navnet på barnefaren, men en mann sverger at han skal komme til bunns i mysteriet.
En liten bok med gammelmodig innhold, men den er allikevel aktuell med tanke på menneskers psyke og hang til sladder og uthenging.