Nanny strever med å klare å beholde sin mikroskopiske, men rådyre leilighet samtidig som hun er hovedfagsstudent ved NYU. For å spe på inntekten tar hun jobben som barnepike for enebarnet i den velstående familien X. Jobben hos familien X blir snart en nærmest umulig oppgave, der hennes viktigste arbeid blir å ta vare på en 4-årings mentale helse, sin egen forstand, og ikke minst sin humoristiske sans. Romanen viser hvordan de rike i Amerika oppdrar sine barn og bruker dem som troféer og bevis på sin egen vellykkethet.
Forlag Penguin
Utgivelsesår 2002
Omtalt sted New York
(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte!
Når en jobber på bokhandel, og generelt liker bøker, men rett og slett ikke kan finne nok tid til å lese, drømmer man om hvilke bøker en har lyst til å lese. Bøkene ligger allerede i bokhylla mi, enten lånt eller kjøpt (noen av dem har jeg også fått til jul eller bursdager), og bare venter på å bli lest! Så måtte bare lage en liste over det;)
Og den bli stadig lengre...!
Dagmamma, guvernante, au pair, de unge kvinnene som arbeider i familien har skiftet navn gjennom tiden. Men det som er felles er et klasseperspektiv der en betalt hjelp, ofte fra et annet sosialt, kulturelt og georafisk sted kommer tett på familien.
Part 2 av bøkene som er nevnt i Gilmore Girls!
Jeg kommer nok ikke til å lese alle, men jeg har lyst til å prøve å få lest flest mulig :)