Tea-bag

av (forfatter) og Kari Bolstad (gjendikter).

Gyldendal 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (46 terningkast.)

306 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jesper Humlin er en av sin generasjons mest anerkjente poeter. Diktene hans er imidlertid ikke lett tilgjengelige, og leserne få. Forleggeren ber ham skrive en kriminalroman. Hans 87-årige mor (som vanligvis lever av telefonsex), børsmekleren og hans argeste forfatterkonkurrent vil også skrive kriminalromaner, og Jesper Humlin føler at hans posisjon på det svenske parnasset er truet. Det som for alvor får tilværelsen til å vakle, er en biblioteksopptreden der flere fanger er blant de innbudte. Kvelden ender i slagsmål og kaos. Han møter en illegal innvandrer, Tea-Bag, og han bestemmer seg for å starte et skrivekurs for henne og venninnene hennes. Møtet med innvandrerkvinnene fører til omveltning i hans egen tilværelse. Vi får en rystende, men samtidig poetisk beretning om hvordan livet i Sverige og den vestlige verden fortoner seg når man kommer fra en annen virkelighet enn vår egen.

Omtale fra forlaget

En roman om en svensk forfatter og afrikanske Tea-Bag, som er en av mange illegale innvandrere i Sverige. Henning Mankell gir her stemme til en gruppe mennesker som sjelden kommer til orde. Jesper Humlin er en av sin generasjons mest anerkjente poeter. Men diktene hans er ikke lett tilgjengelige, og hans mest trofaste leser er en kineser, som i lange, utførlige brev viser at han egentlig ingenting har forstått. Forleggeren ber ham skrive en kriminalroman .; de nye eierne krever en bestselger. En pressemelding om den planlagte kriminalromanen er allerede sendt ut. Hans 87-årige mor (som vanligvis lever av telefonsex), børsmekleren og en forfatterkonkurrent vil også skrive kriminalromaner, og Jesper Humlin føler at hans posisjon på det svenske parnasset er truet.. Men det som for alvor får tilværelsen til å vakle, er en biblioteksopptreden der flere fanger er blant de innbudte. Kvelden ender i slagsmål og kaos.Redningen blir en afrikansk kvinne som kaller seg Tea-Bag. Hun er illegal innvandrer i Sverige. Jesper Humlin bestemmer seg for å starte et skrivekurs for Tea-Bag og venninnene hennes. Slik håper han å finne ny inspirasjon til sitt forfatterskap. Men kurset blir ikke som Jesper Humlin hadde tenkt seg, og møtet med innvandrerkvinnene fører til omveltning i hans egen tilværelse. Vi får en rystende, men samtidig poetisk beretning om hvordan livet i Sverige og den vestlige verden fortoner seg når man kommer fra en annen virkelighet enn vår egen.Henning Mankell er en av våre store samtidsskildrere og er blitt tildelt en rekke priser. Han har tidligere skrevet romaner der stoffet er hentet fra Afrika.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788205300651

EAN 9788205300651

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 11 23 9 2 0

Bokomtaler

Jeg tilhører dem som har slukt krimbøkene til Mankell med stor glede. Denne boken derimot. Temaet er viktig, alvorlig og hjerteskjærende. Mennesker på flukt, vår behandling av dem, hvordan en flyktning kan leve på siden av samfunnet og samtidig ikke få leve det livet alle har rett til å leve. Derfor er dette en viktig bok. Men, litterært? Jeg syns de delene som handlet om hovedpersonen og hans dialog/forhold til kjæresten, moren, forleggeren var dårlig skrevet. Det ble sutrete, enkelt, oppstykket språk. Det ga ikke meg opplevelsen av å være ekte eller handle om mennesker av kjøtt og blod. Det ble sjablonger. Synd, for temaet er viktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den første er nå stengt for dagen, og jeg tar nok en tur dit i morgen igjen.
Fikk med meg 7 bøker for en hundrings. 4 pocket og 3 innbundet. Tre av de er egentlig kjøpt til kona, men jeg skal lese dem lell.
I rekkefølge som jeg fant de. jeg gikk tre runder i lokalet, misser alltid noe, flaks det for jeg fant "storm i juni" på det tredje.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Comédia infantil" av Henning Mankell
 • "Vindens sønn" av Henning Mankell
 • "Dyp" av Henning Mankell
 • "Leopardens øye" av Henning Mankell
 • "Det Gud ikke så" av Helena von Zweigbergk
 • "Morder uten ansikt ; Hundene i Riga" av Henning Mankell
 • "Minnet om en skitten engel" av Henning Mankell
 • "Silkeridderen ; Villspor" av Henning Mankell
 • "Den femte kvinnen ; Ett skritt etter" av Henning Mankell
 • "Arvesynd" av P.D. James
 • "Daisy sisters" av Henning Mankell
 • "Kennedys hjerne" av Henning Mankell
Alle bokanbefalinger for dette verket