Silkeridderen: En advokat myrdes. Noen dager senere drepes også hans kompanjong og eneste sønn, som forgjeves hadde søkt hjelp hos førstebetjent Kurt Wallander. Kurt føler seg utbrent og vil slutte som politimann. Imidlertid konfronteres han med økonomisk kriminalitet på høyeste plan og med mennesker som hensynsløst utnytter andres liv, og han føler seg tvunget til å endre sin beslutning. Villspor: Sommeren 1994 brenner en ung kvinne seg til døde og like etter slår en seriemorder til med en rekke stadig mer bestialske mord. For førstebetjent Kurt Wallander i Ystad blir dette den mest kompliserte mordetterforskning han noensinne har hatt hånd om. Han forsøker å finne sammenhengen mellom en pensjonert justisminister, en fremgangsrik kunsthandler og en helt ordinær tyv. Dette er fjerde og femte roman om Kurt Wallander.
Forlag Bokklubben krim og spenning
Utgivelsesår 2003
Serie Kurt Wallander (4-5)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt sted Sverige