En sterk debutroman om kunstnersinn og hverdagsliv, om store forbilder og søken etter identitet, skrevet i et originalt og spenstig språk.
Du har tenkt å lage en film, om Bergman ? og deg. Du eier ikke skam. Noe om ham og filmene hans, dine opplevelser. Av infamiteten i Enskilda samtal, den bølgende fiendskapen, usagt, en kvalmende sky. Og Smultronstället. En drøm i sorthvitt. Visuelle tanker. Du suges inn i det, mystikken, de vakre damene som snakker klokt med fornærmet trutmunn.
Trine Vollan er frilansdramatiker og filmskaper, og underviser i drama og dramatikk ved Nansenskolen på Lillehammer.
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2013
Tja, hva skal jeg si...? Se her hva jeg kom fram til etter å ha lest boka
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKan jeg gå en liten tur for meg selv? spør du, ja vær så god, sier Henrik, jeg tar med meg skrikerungene til lekeplassen, hvilken vei var det? spør han og du peker, vinker og snur deg og går den andre vegen, forbi den ene kirkeruinen etter den andre og bak en mur, inntil en vegg blir du stående i all din sorg og glede, mens tårene renner og du vet verken opp eller ned. Alt dette vakre, de gamle murene, de store trærne, du står og står til du går tom, ---