Slutten på historien

av (forfatter) og Bodil Engen (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.23 (44 terningkast.)

91 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Vi er kommet frem til nittitallet og tiende og siste bok i Det store århundret! Gå ikke glipp av den fantastiske slutten på Jan Guillous suksess-serie. Etter nesten femti år i eksil vender tidligere SS-offiser Harald Lauritzen tilbake fra sitt tilfluktssted i Argentina. Hjemkomsten vender opp ned på livet til Lauritzen-familien. Onkel Harald er nemlig fortsatt nazist. 1990-tallet er en tid dominert av økonomiske kriser. Sosialdemokratiet som samfunnsmodell svekkes. Samtidig øker fremmedfrykten og høyreekstremismen. Der 1900-tallet slutter, begynner en helt ny æra - som viser at vi ikke har lært noe av historien.
Det store århundret er Jan Guillous mest omfattende prosjekt noensinne. Serien tar for seg 1900-tallet der vi følger familien Lauritzen gjennom flere generasjoner. Med Slutten på historien setter han punktum for et imponerende verk som har satt spor hos en stor og trofast leserskare.
«[D]ekalogen er et formidabelt verk, der ringreven Guillou viser en imponerende innsikt i forrige århundrets viderverdigheter.» Cathrine Krøger, Dagbladet
«... dramatisk, troverdig og spennende. (...) For en skarp iakttaker, for en historieforteller.»[Terningkast 5] Tor Hammerø, Nettavisen

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788241953064

EAN 9788241953064

Serie Det store århundret (10)

Omtalt tid 1990-1999

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 509

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 15 21 4 1 1

Bokomtaler

Som helhet en imponerende, velskrevet og spennende serie i ti bind. Alle de fem første bøkene var strålende. 50-tallsboka var en liten nedtur. 1968 og 70-tallsboka var klare oppturer. De to siste har vært svakere igjen, uten å være dårlige. Denne siste boka blir, i likhet med den niende, litt drøvtyggende. En irriterende detalj er at Horst Mahler fortsetter å være en venstreorientert venn av Eric mens han i virkeligheten beveget seg mot det ekstreme høyre og ble antisemitt og holocaustfornekter og sågar medlem i et tysk neo-nazi-parti.
Så konklusjonen blir at dersom du har lest de ni første må du selvfølgelig også lese denne siste. Har du ikke lest de ni første, så begynn med å lese Brobyggerne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slutten på historien heter denne siste boka i en serie på ti, og det er like greit.
Serien begynte fantastisk med boka brobygger. De neste bøkene var også veldig bra, så ble det mye dårlig, og kulminerte med denne siste boka som bar både kjedelig og langdryg. Den begynte forsåvidt ok, og lovende men så ble det bare kjedeligere og kjedeligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jan Guillou. Slutten på historien.
Begynnelsen på denne historien, Brobyggerne, fikk jeg bakoversveis av, og bestemte meg for å følge denne serien over vårt århundrede, som nå er avsluttet med denne 10. boka.
Det har vært litt opp og ned, men veldig mye er veldig bra. Denne boka også er både spennende og fengende, men det ble i denne som i forrige litt mye advokatpreik. Ikke unaturlig da hovedpersonen onen her er nettopp advokat, men da synes jeg han i det minst kunne dreid litt på sakene. Å fokusere så mye på mulige justismord i sexrelaterte saker mot barn, er ikke spennende.
Ellers synes jeg det har vært bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den andre dødssynd" av Jan Guillou
 • "De som dreper drømmer, sover aldri" av Jan Guillou
 • "Den som drepte helvetes engler" av Jan Guillou
 • "1968" av Jan Guillou
 • "Siste skanse" av David Baldacci
 • "Ekte amerikanske jeans" av Jan Guillou
 • "Jon Michelet - en folkets helt" av Mímir Kristjánsson
 • "I slaktemåneden - roman" av Fartein Horgar
 • "Delt by" av Lee Child
 • "Den femte dykkeren" av Hogne Hongset
 • "Mørk storm" av Wilbur Smith
 • "Veien tilbake" av Lee Child
Alle bokanbefalinger for dette verket