Finn Grua er en milliardær, gourmet og samfunnsstøtte i Oslo. Kenneth er mindre vellykket og skylder Grua penger. Marianne har fått sparken fra Grua AS, og Bendik forbereder portrettintervju med Grua og graver frem grums. Kenneth får høre at tre ekssoldater planlegger et væpnet ran, og får en idé.
Finn Grua er en driftig milliardær, gourmet og stilbevisst filantrop med sans for amerikanske muskelbiler. Idérike Kenneth, en mindre vellykket gründer, skylder Grua penger og føler seg snytt. Juristen Marianne har fått sparken fra Grua AS på grunn av en kåt sjef. Bendik, ambisiøs økonomijournalist, forbereder portrettintervju med Grua og graver fram grums. Tre eks-soldater planlegger et væpnet ran. Antatt utbytte: tjue millioner narkokroner, klare for vasking. Kenneth hører om ranet. Han får en idé. "Skitne penger" er en sjangerbevisst forbryterroman fra det urbane Oslo, et originalt bidrag til den norske krimfloraen.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203197895